Waarom San Francisco de leukste stad in de USA is

San Francisco
De meest toffe stad van de States? San Francisco! Ik sluit New York even uit, dat is voor mij een op zichzelf staand fenomeen. Ongelofelijke uitzichten, gezellige wijken, verschillende culturen, leuke biologische restaurantjes en een fantastische sfeer: San Francisco has it all. De charmante hippiestad is met een geheel eigen identiteit niet te vergelijken met welke andere Amerikaanse stad dan ook. Wat maakt San Francisco zo uniek? Ik heb het voor je op een rij gezet.

De hoogtepunten in San Francisco

Het is even geleden dat ik met mijn vriendinnetjes een roadtrip maakte langs de Amerikaanse westkust. We saved the best for last, met San Francisco als eindbestemming. We waren twee dagen in The Golden City en geloof me, ondanks dat het een compacte stad is, zijn twee dagen véél te kort!

1. Bizarre heuvels
San Francisco is gebouwd op 43 heuvels. Dus dat betekent sterke benen en billen als beloning voor al je geklauter! Ben je niet zo’n liefhebber van stevig wandelen? San Francisco is, ondanks de heuvels, ook een perfecte stad om per fiets te ontdekken. Eén van de meest fotogenieke plekken in de stad is Russian Hill, aan het einde van Lombard Street. En dat is niet zo gek, want deze ontzettend steile straat brengt haarspeldbochten into another level. Als je hier kunt autorijden, is er geen andere plaats te gek.

2. Hippies and happening
Gezond eten en Amerika is niet de beste combinatie. Maar als healthfreak kun je je hart ophalen in San Francisco. Biologisch eten en drinken is namelijk helemaal cool in deze hippiestad. Organic restaurantjes met verantwoorde voeding kom je overal tegen! Love it! De lokale specialiteiten die je niet mag missen zijn Californische zeekrab, zuurdesembrood en clam chowder.

3. Escape from Alcatraz
Een bezoek aan Alcatraz mag je écht niet overslaan als je in San Francisco bent. Het is super bijzonder om de vibe in The Rock zelf te ervaren. Met een koptelefoon op dwaal je over de gangen en celblokken van één van de meest beruchte gevangenissen waar de zwaarste criminelen, onder wie Al Capone, gevangen hebben gezeten. Je hoort de verhalen van ex-gevangen en zult je verbazen over de spectaculaire ontsnappingspogingen!
Tip: als je het gevangeniseiland wilt bezoeken, zorg dan dat je een paar weken van tevoren tickets hebt gekocht. Op korte termijn is het vaak helemaal volgeboekt.

4. Jazz it up a little!
Het San Francisco Jazz Festival staat hoog op mijn to go-lijstje. Dit festival wordt elk jaar in de maand juni gehouden op Union Square. Vanaf de bovenste verdieping van de Cheesecake Factory heb je overigens een fan-tas-tisch uitzicht over dit plein. Een stuk cheesecake maakt het nog nét even beter.

5. Trip down memory lane..
Als 10-jarige was ik fan van DJ, Jessie en de rest van de Tanner’s. Amazing dus om op Alamo Square herinneringen over de serie Full House op te doen. Hier vind je de ‘painted ladies’, zes identieke huizen die ieder een andere pastelkleur hebben. Een plaatje om te zien én vanaf deze heuvel heb je een geweldig mooi uitzicht over de stad!

6. Smeltkroes van culturen, eten en hipsters
In Mission District, oftewel The Mission, kom je in een totaal andere wereld terecht. Dit de latino wijk van de stad, vol met kleine Mexicaanse eettentjes en gezellige barretjes. Valencia Street is de hotspot van hipsters die hier een bezoekje brengen aan één van de vele trendy lunch- en koffietentjes. Ook is het hier feest voor vintage-lovers.

7. Een groene oase
Wil je de drukte van de stad even ontsnappen? Golden Gate Park is een plek die bij toeristen (nog) niet zo bekend is. Het park is gigantisch groot, je kunt je hier makkelijk uren vermaken. Fantastisch voor een fietstochtje, om een rondje hard te lopen of voor een picknick. Vergeet zeker niet een kijkje te nemen bij de Japanse Tea Garden!

8. De magie van de Golden Gate Bridge
Het is één van de bekendste bruggen van de wereld. En voor mij misschien wel de mooiste. Over de Golden Gate Bridge wandelen stond lange tijd op mijn bucketlist, ik vond het dan ook pretty damn cool om het oranjerode icoon eindelijk met eigen ogen te zien. Hoe indrukwekkend! Wij hadden het ‘geluk’ dat er geen mistbank over de brug hing. Call me crazy, maar dat vind ik jammer. Een ding is dus zeker: ik moét terug.

Kortom: deze stad met een uniek karakter is je bezoek meer dan waard! Om alles rustig te kunnen zien en meemaken heb je toch wel een dag of 4 nodig. Have fun in San Francisco!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.