Weinig vakantiedagen, wel lang vrij. Hoe?

Staat de maand januari synoniem voor somber winterweer? Van mij mogen we fast forward naar ’t zonnetje. De zomer laat nog even op zich wachten dus boeken voor je winterescape doe je nu. Zo werkt dat. Als Bachelor in Vrijetijdsmanagement is het managen van mijn vakanties natuurlijk mijn kwaliteit. Als je het slim aanpakt, kan ook jij met weinig vakantiedagen langer vrij zijn. Hoe vallen de feestdagen dit jaar? Ik zet het voor je op een rij zodat je snel de kou achter je kunt laten!

Hoe haal je in 2019 meer uit je vakantiedagen?

Om meerdere redenen is het verstandig om je vakantiedagen buiten de zomer op te nemen. In de zomer betaal je natuurlijk snel de hoofdprijs en wie zit er tijdens een welverdiende vakantie te wachten op hordes medelanders die je tegen het lijf lopen? Plus: waarom zou je weg gaan als de Hollandse zon zich eindelijk laat zien? Afijn, terug naar het onderwerp, hoe haal je meer uit je vakantiedagen? Het vraagt wat puzzelwerk maar als je je vakantie rond de feestdagen plant, ben je langer vrij. Concreet: je kunt in totaal 46 dagen vrij zijn terwijl je dit maar 21 vakantiedagen kost. Not bad, right?

April: Goede Vrijdag en Pasen
Goede Vrijdag, 19 april, doet zijn naam niet helemaal eer aan want de meesten zijn deze dag niet vrij. Maar 2e Paasdag op maandag 22 april weer wél. Pure winst dus, want een extra lang weekend kost je in april maar één verlofdag.

Mei: Hemelvaartsdag
We moeten nog een jaar wachten tot Bevrijdingsdag weer een vrije dag is. Dit jaar is Hemelvaartsdag op donderdag 30 mei. Opnieuw een kans voor een lang weekend verlof!

Juni: Pinksteren
Pinksteren valt natuurlijk altijd op zondag en maandag. Dit jaar op 9 en 10 juni. Die laatste dag krijg je dus cadeau. Een fijne tijd om nét voor de start van de zomer, in alle rust, je reisdromen waar te maken.

December: Kerstmis en Oud & Nieuw
Oké, practise makes perfect.. Lijkt Kerstmis vieren op het strand jou een goed idee? Dit wil je, mark my words. Dit jaar vallen de kerstdagen lekker op woensdag en donderdag. Nieuwjaarsdag is ook doordeweeks op woensdag. Dan kan je met drie verlofdagen in totaal acht dagen vrij zijn.

Is jouw vakantiegevoel al wakker geschud? Waar ga je heen? Kijk hier voor een dosis inspiratie van reizen die ik in 2017 en 2018 maakte. Veel reisplezier gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.