Travel light: inpaktips

inpaktips

Vakantie, tijd voor ontspanning! Eindelijk, je koffer is ingepakt, maar dan gaat hij met veel moeite nét dicht. Je vreest al het ergste en ja hoor, hij is te zwaar. Daar begint de vakantiestress. Hoe vaak ik ook reis, het blijft voor mij altijd een uitdaging om mijn koffer onder die 20 kilo te houden. Terwijl het me als backpacker lukte om niet meer dan 12 kilo bagage mee te nemen. Het ligt aan mijn zware koffer, zeg ik altijd maar. Je leest hier mijn inpaktips.


Tips om je bagage in te pakken

1. Zet je koffer op tijd klaar, zodat je vroeg kan beginnen met het verzamelen van spullen. Probeer vooraf na te denken over setjes kleding die je kan maken. Twijfel je over bepaalde items? Laat ze dan thuis. Grote kans dat je ze niet gaat dragen.

2. Zes paar hakken, is dat écht nodig? Nee joh, één of twee paar is vast voldoende. Bestemmingen als Ibiza en Dubai uitgezonderd.

3. In de meeste hotels zijn zeepjes, shampoo, douchegel en een föhn aanwezig. Dat scheelt weer.

4. Ook kan je prima een handdoek uit het hotel gebruiken in plaats van een zware strandhanddoek. Zelf neem ik alleen een hamamdoek mee. Weegt bijna niks en is ook als pareo te gebruiken.

5. Zware spullen neem je als handbagage mee. Mijn handbagage weegt standaard het maximale toegestane gewicht, of meer. Want zeg eerlijk, wanneer wordt die tas of trolley gewogen? Je elektronica, sieraden en boeken besparen al snel een paar kilo in je koffer. Ook mijn noodrantsoen voedsel (appels, proteinbars en rijstwafels) en een setje kleding gaat in mijn handbagage.

6. Het klinkt logisch, maar trek zware kleding aan als je gaat reizen. Zelf draag ik altijd een joggingbroek, shirt, vestjes een dikke sjaal en sneakers. Diezelfde sneakers kan ik gebruiken ik om te gaan hardlopen.

6. Reis je samen met vriendinnen? Spreek vooraf af hoe je toiletspullen kunt verdelen.

7. Ben je niet al te gehecht aan je jouw beauty producten? Neem dan proefverpakkingen mee van bijvoorbeeld crèmes, parfum en cleansers. Spaar ze op of wees brutaal en vraag ernaar in de winkel.

8. De meeste toiletspullen zijn ook op je vakantiebestemming te verkrijgen. Muggenspray bijvoorbeeld, dit is in het buitenland vaak ook voordeliger.

9. Hoe fijn is het om bij vertrek spullen achter te kunnen laten? Een oud slaapshirt, versleten slippers of een fles after sun die je precies op hebt gemaakt. Zo heb je ook weer wat ruimte over voor leuke spulletjes die je gekocht hebt!

Wat zijn jouw inpaktips?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.