Tips om te slapen in het vliegtuig

tips slapen vliegtuig

Slapen in het vliegtuig is misschien wel één van de meest vervelende dingen van reizen. Het is lastig en alles behalve comfortabel. De laatste langeafstandsvluchten heb wat geëxperimenteerd. Mission succeeded: ik droomde weg en kwam uitgerust aan op mijn bestemming. Met deze tips wordt vliegen voor jou hopelijk ook aangenamer. Lees je mee?

Tips om lekker te slapen in het vliegtuig

1. Het begint allemaal bij het kiezen van de juiste stoel. De beste plek om te slapen in het vliegtuig, is aan het raam, tegen de wand. Ook wordt hier je nachtrust minder verstoord door rammelende karretjes of een buurman of buurvrouw die de benen willen strekken.

2. Op Schiphol nog even de tijd doden met een Caramel Latte bij Starbucks. Story of my (former) life. Wist je dat de effecten van cafeïne tot wel 6 uur te merken zijn? Vóór een vliegreis kun je die Latte dus beter achterwege laten.

3. Heb je weleens gehoord hoeveel mensen hoesten en snotteren in een vliegtuig? En jammerende baby’s zijn misschien nog vervelender dan het enorme lawaai van de motoren. Voor rust aan je hoofd doet een simpel setje oordoppen wonderen.

4. Ik blijf me verbazen dat sommige dames in jurkjes en op pumps het vliegtuig in stappen. Nee, ik bedoel dan niet de stewardessen. Die strakke kleding kan toch niet prettig zitten? Dan heb ik het nog niet over de kou. Zelf kies ik standaard voor een joggingbroek, een vest met capuchon en een sjaal. En, niet te vergeten: éxtra dikke sokken.

5. Wie heeft die zogenaamde kussentjes in het vliegtuig verzonnen? Zo plat, klein en oncomfortabel! Neem zelf een kussentje mee om je vlucht wat aangenamer te maken. Een hoofdkussen is misschien iets teveel van het goede, maar een klein kussentje of nekkussen is een prima alternatief.

6. Het vliegtuigpersoneel is toch wel mijn grootste irritatie tijdens een vlucht. Het lijkt wel alsof ze elke keer iets nieuws verzinnen om me lastig te vallen. Daarom: laat altijd je vliegtuigriem om en zorg dat deze zichtbaar is, klap je tafeltje in en laat het personeel weten dat je wilt slapen.

7. Lezen maakt vaak slaperig. Kies een boek wat makkelijk weg leest, dus niet te spannend of ingewikkeld. Of geniet van een rustgevende playlist en je ogen vallen sneller dicht!

8. Je lichaam kan aardig in de war raken van het reizen door verschillende tijdzones. Weet je vooraf al dat slapen in het vliegtuig lastig wordt? Een natuurlijke oplossing is het niet, maar er zijn steeds meer huisartsen die voor een vliegreis slaappillen voorschrijven. Informeer wel goed naar de bijwerkingen voor je iets nieuws probeert.

Hopelijk kan je zo alvast gaan dromen over de droomvakantie die je gaat beleven. Sweet dreams!

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.