12x to do’s in New York – Midtown

De wereld heeft zoveel te gekke steden maar is er eentje die aan New York kan tippen? Nee joh. No place in the world that can compare. Het kan niet anders dan dat je na je bezoek aan New York verliefd bent. Truely, madly, deeply, in mijn geval. Het heeft 8 jaar geduurd voor ik laatst -eindelijk- weer stralend over de avenues wandelde. Eén ding is zeker: je vervelen in the city that never sleeps is onmogelijk. Er is zoveel te beleven! Hier lees je het eerste deel van mijn tips, in de hustle and bustle van Midtown. 

New York: mijn tips in Midtown

1. Flatiron Building, a New York icon
Sommige gebouwen herken je uit duizenden. Dat geldt zeker voor Flatiron Building. Acht jaar geleden zag dit bijzondere gebouw vanaf het Empire State Building, nu liep ik er onverwachts langs. Als je dan voor het gebouw staat, wow! Niet zo gek dat dit één van de meest geliefde, en gefotografeerde, gebouwen van de stad is.


2. The High Line: the park that almost wasn’t
Op de grens van Meatpacking District en Chelsea loopt the High Line: een voormalige spoorlijn omgedoopt tot park, zo’n 9 meter boven de grond. Er zijn veel knusse plekjes met bankjes waar je kunt genieten van alle graffiti op mooie gebouwen en prachtige uitzichten over de stad. Begin je wandeling in het noorden, zodat je in Chelsea eindigt bij de volgende tip.


3. De grootste foodmarkt in Chelsea
In het enorme gebouw waar vroeger de Oreo-fabriek (for real!) zat, vind je nu allerlei leuke eettentjes en winkeltjes. In Chelsea Market is ontzettend veel te zien, te beleven en natuurlijk te eten. Een seafood bar, bakery, milkbar.. you name it en Chelsea Market heeft het. Wandel met een lege maag naar binnen en laat je verrassen!


4. New York dreaming at the Top of the Rock
The Big Apple heeft super veel coole rooftop bars waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Je ontdekt hier mijn favoriete adresjes. Maar wil je gaan voor het béste uitzicht over Manhattan, dan moet je natuurlijk naar Top of the Rock van Rockefeller Center. Zeker in het avondlicht, als de zon ondergaat, wordt je uitzicht iedere minuut mooier. Laat de wind door je haren waaien en droom met je ogen open!


5. Een unieke ervaring bij Arlo NoMad
Zet een drankje doen op het dak van Arlo NoMad Hotel gerust op je to do list. Als je op de glazen vloer van dakterras A.R.T. NoMad staat en naar beneden kijkt, besef je dat dit another level is van een on top of the world-ervaring. De yellow cabs lijken wel kleine speelgoedauto’s. Stunning!


6.  Bryant Park: op en top New Yorkish
Mijn favoriete park? Nee, Central Park is dat niet. Bryant Park is véél sfeervoller! Het is een charmant parkje, omgeven door hoge wolkenkrabbers. Bryant is niet alleen lievelings in de categorie parken, maar staat ook zeker in mijn top 5 van allerfijnste NYC-plekjes. Het ligt aan de drukke Sixth Avenue en 42th Street, maar het voelt als een oase van rust. Er staan, à la Parijs, overal tafeltjes en klapstoeltjes of je kunt in het gras gaan zitten, genietende van je take-away lunch. Voor mij is dit de plek waar ik me steeds even een échte New York city girl voelde.


7. Het grootste, en mooiste, station ter wereld
Is Grand Central Terminal het mooiste station van de wereld? Het is zeker het meest bijzondere station waar ik doorheen ben gelopen. Alle vloeren en muren zijn van marmer en aan het sterrenplafond hangen enorme gouden kroonluchters. Vanaf de balkons is het heerlijk om te staren door de prachtige stationshal. Let op de klok naast de informatiebalie. Die is meer dan tien miljoen (!) USD waard. Vergeet ook niet langs de whisper gallery te gaan voor een toffe verrassing.


8. Het indrukwekkende Chrysler Building
Niet voor niets dat The Chrysler Building op de voorkant van zoveel boeken over New York staat. Waar je ook loopt in Midtown, je ziet hem overal! Het is (voor mij) ongetwijfeld de mooiste wolkenkrabber van de stad.

9. I LOVE NY
You can fall in love with a place as with a person. Als je zoveel liefde voelt in en voor een stad, moet je wel langs Robert Indiana’s LOVE Sculpture. Twee straten verderop vind je haar zusje, HOPE.


10. Nighttime in Times Square is brighter than daytime
Het meest bekende plein van de stad, misschien wel van de wereld, is natuurlijk Times Square. Bekend van 1001 films en series. Met de enorme mensenmassa, billboards en flikkerende neonlichten kom je hier ogen en oren tekort. Misschien wordt ook jij wel verrast met een heuse like-the-movies-scene.


11. When you think NY, you think Yankees
Baseball is hót in Amerika en je citytrip in New York is niet compleet zonder het bijwonen van een wedstrijd. Het Yankee Stadium in The Bronx is sowieso een must see en de vibe tussen 52.000 toeschouwers moet je een keer ervaren. En nee, het maakt weinig uit als je de spelregels niet kent. Genieten doe je gegarandeerd!


12.  Foodie’s paradise
Last best, zoals je misschien al van me gewend bent. De meesten die naar New York gaan, willen zoveel mogelijk zien. Maar eigenlijk is het eten ook een serieuze overweging om een ticket te boeken. Of je kiest voor een bagel to go of je zintuigen uitgebreid laat prikkelen in een culinaire hotspot, New York is een ware hemel to treat yourself. In een aparte blog deel ik mijn favoriete adresjes

New York betekent zoveel mogelijk zien in een hoog tempo. Je wordt vanzelf meegesleurd in de New York vibe. De wereldstad is enorm, maar tegelijkertijd kleinschalig en sfeervol. Dit gevoel ervaar je vooral in de verschillende wijken buiten Midtown. In mijn volgende NYC-blogs neem ik je mee Downtown naar Greenwich Village, SoHo, NoLita, East Village, Chinatown en de Lower East Side. Wijken met ieder een eigen karakter, niet te vergelijken met het drukke Midtown.

Ga je voor het eerst naar New York? Klik dan snel door naar de praktische tips én handige apps waarmee ik je op weg help. Kijk hier om ideeën op te doen over gratis to do’s. En met deze tips voor regenachtige dagen zal jouw NYC-citytrip zeker niet in het water te vallen.

New York ontdekken op je hardloopschoenen? Goed idee! Klik hier voor mijn favoriete routes. Met mijn ideale 24 uur in New York hoop ik je te inspireren om zoveel mogelijk uit je dag te halen! En vraag je je af wat dé plek is voor het beste uitzicht over de stad? Bekijk dan hier mijn persoonlijke ervaringen.

Wat zijn jouw favoriete plekjes in New York?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *