Tegenvallers op reis, bestaan ze?

tegenvallers op reis

Natuurlijk schrijf ik het liefst over alle mooie gebeurtenissen als ik op reis ben. Want reizen is leerzaam, spannend, genieten en geweldige nieuwe herinneringen maken. Meestal dan. Want soms gebeuren er op reis dingen die minder leuk zijn. Maar niet getreurd, gelukkig ben ik positief ingesteld en kan ik ook tegenvallers op reis positief bekijken. Ben je benieuwd naar mijn grootste tegenvallers tijdens mijn reizen? Lees dan verder.

Tegenvallers op reis

1. Wherever you go, always bring your own sunshine
Het zal ongetwijfeld te maken hebben met de klimaatveranderingen, want de laatste jaren gaat het regelmatig mis met het weer als ik op reis ben. Hels noodweer op Bali, een zandstorm in Dubai en door Surinaamse straten lopen met water tot op mijn knieën. Been there, done that.

2. It’s a jungle out there
Overnachten in het Surinaamse binnenland kan ik iedereen aanraden, maar alleen als je hierop voorbereid bent. Niet als je ’s avonds met een lekke band in op de Afobakaweg staat of met je boot vast zit midden op de Surinamerivier waar je geen hand voor ogen ziet. Gelukkig zijn deze avonturen achteraf priceless.

Lost in paradise
3. Pulau Besar is een paradijsje, dat werd mij tenminste verteld. Ik vond het al vreemd de enige toerist op het hele eiland te zijn. Maar prima, dan had ik lekker het hele strand voor mezelf alleen! Tot er wat lokale mannen voorbij kwamen wandelen. Dat werden er steeds meer en ik snapte maar niet waar ze naartoe liepen. Tot er ongegeneerd camera’s tevoorschijn gehaald werden. For real? Toen ik in de bosjes achter me ook camerageluiden ontdekte -met bijbehorende eigenaren- ben ik boos naar mijn hutje gerend. Om er niet meer uit te komen tot ik de eerstvolgende boot naar het vasteland kon pakken. Pas maanden achteraf ontdekte ik dat Maleisië twee eilanden heeft met deze naam. Heb ik weer.

4. Fly high
Hoewel veel van mijn mooiste reiservaringen in Suriname zijn, heb ik toch nog een mindere ervaring: het vliegen in een klein propellervliegtuigje. Eén woord: doodeng! De vlucht naar Pulumeu duurde zo’n 5 kwartier, toch leek er maar geen einde aan te komen. Het uitzicht was blijkbaar schitterend, maar heb ik ervan kunnen genieten? Nee.

5. Good night, sleep tight!
Mijn eerste nachten als backpacker waren in Playa del Carmen. Het was oud en nieuw, dus alle accommodaties zaten volgeboekt. We vonden een hostel met kamer die we niet hoefden te delen. Mooi! Later die nacht merkten we dat niet helemaal alleen waren, we werden vergezeld door beestjes. Héél veel kleine beestjes, oftewel bed bugs. Great!

6. Monkey trouble
Op Borneo werd mijn zonnebril gestolen. Lees: hij werd brutaal van mijn hoofd afgerukt. Door een schattig, klein aapje die ermee in de allerhoogste boom ging zitten en me vanaf daar met grijns aan bleef kijken. Mooi verhaal hè? Toch jammer dat het mijn favoriete designerbril was.

7. Holiday fever
Een vakantie op Mallorca is in mijn ogen sowieso al een tegenvaller, maar de laatste dag op dit eiland vergeet ik nooit. Ik at, of dronk, iets verkeerds en was doodziek. Ik kon geen slok water binnenhouden en op mijn benen staan was echt mission impossible. De arts had me verboden te vliegen maar eigenwijs is my middle name. Ik moest en zou naar huis gaan! Ik kan me ook niks van het doktersbezoek of de vliegreis herinneren, alleen hoe vreselijk ziek ik me voelde.

8. Life is short, enjoy it to the fullest
Mijn laatste tegenvaller was mijn reis door Cuba. Dat klinkt vast gek, want Cuba is fantastisch! Ik was er maar een week en heb in die tijd ondernomen waar anderen ruim twee weken over zouden doen. Ik ben blij dat ik alles heb gezien en ervaren, maar eerlijk is eerlijk, ik zou het niet nog eens op deze manier doen.

Gelukkig heb ik véél meer positieve reisherinneringen dan minder leuke! Wat zijn jouw grootste tegenvallers op reis?

­

­

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.