8x mijn hotspots in Shoreditch

Zelden vind ik de vijfde of zelfs de tiende citytrip net zo bijzonder als bij mijn eerste bezoek aan die bestemming. Waar ik dat wel heb? Londen! Die stad maakt mij instant happy. Shoreditch is één van de wijken waar ik keer op keer wordt verrast. In deze up & coming wijk is super veel te beleven, daarom is het handig om vooraf een aantal hotspots uit te kiezen waar je heen wilt gaan. Ik help je alvast op weg met mijn favoriete adresjes.

8x hotspots in Shoreditch


1. Eat cereal for breakfast and shine all day!
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Gelukkig serveert Cereal Killer Cafe deze de hele dag. In deze hotspot heb je niet alleen meer dan honderd verschillende soorten cereals, ook de keuze aan melk en toppings is eindeloos. Houd je niet van een overload aan toeristen? Loop dan vooral een blokje om. Shoredich heeft volop andere leuke ontbijttentjes om uit te kiezen.

Waar? 139 Brick Lane
Metro Shoreditch High Street


2. Brick Lane: het creatieve hart mét chocolade walhallah
De plek waar héél veel leuks samenkomt, is Brick Lane. Je vindt in en rondom deze hoofdstraat lunchtentjes, vintage zaakjes en, last best, Dark Sugars: de hemel op aarde voor chocolade-liefhebbers. Ik beloof mezelf steeds dat ik niet meer zo te buiten zal gaan aan chocolade zoals bij mijn eerste bezoek aan deze shop. Intussen weet ik tenslotte al dat de salted caramel truffels dé absolute winnaar zijn. Probeer ze zelf maar! De geur van chocolade brengt je vanzelf naar 141 Brick Lane.

Waar? Brick Lane
Metro Shoreditch High Street

3. Een artsy en levendige vibe
In Shoreditch is het geen kunst om mooie street art te vinden. Je ziet de graffiti niet alleen in de straten maar ook in winkels, eettentjes en cafés. Een wandeling met gids maakt het rondwandelen in de wijk extra leuk. Zo ontdekte ik nog meer metershoge muurschilderingen, stickers en collages. Volgens de gids, van Graffiti and Street Art Tour, kun je wel drie dagen rondlopen voordat je alle street art in Shoreditch hebt ontdekt. Wie weet ontdek je wel een verstopt kunstwerk van Banksy!

Waar? Rondom Brick Lane
Metro Shoreditch High Street


4. Blitz: vintage is the new old
Iedereen weet in Londen wel de bekende winkelketens in Oxford Street te vinden. Maar voor mode-inspiratie is Shoreditch, waar het lijkt alsof je op een levende catwalk rondloopt, de echte place to be. Je vindt in de Oost Londonse wijk vooral veel kleine boetiekjes en vintage zaakjes, zoals Blitz. Tout hipster Londen zoekt hier naar unieke pareltjes in kleding, sieraden en accessoires. Blitz is niet alleen het eerste Vintage-warenhuis van Londen, ook het grootste ter wereld.

Waar? 55-59 Hanbury Street
Metro Shoreditch High Street


5. De ideale pitstop bij Friends of Ours
Na het shoppen honger gekregen? Friends of Ours is de ideale plek om nieuwe ontbijt- lunch of brunchgerechten te ontdekken. Dit tentje is populair onder locals maar ook toeristen weten de weg naar je friends te vinden. Want wat is iedereen hier verrassend vriendelijk en gastvrij. Wat je hier ook bestelt, het lijkt allemaal zo weggelopen uit een foodmagazine. En het is erg tasty kan ik je uit ervaring vertellen!

Waar? 61 Pitfield Street
Metro Old Street


6. Voor ieder wat wils bij Old Spitalfields Market
Een Londen-blog is niet compleet zonder de vermelding van een (food)markt. In Shoreditch vind je Old Spitalfields, één van mijn favorieten onder de Londonse markten. In de overdekte markthal zijn er talloze kraampjes vol antiek, boeken en andere bijzondere interieuritems. En natuurlijk kun je er ook prima eten bij één van de vele kraampjes.

Waar? 16 Horner Square
Metro Liverpool Street


7. My milkshake brings all the boys to my yard
Een bezienswaardigheid in Shoreditch is Boxpark. Dit ‘winkelcentrum’ is namelijk helemaal opgebouwd uit zwarte zeecontainers. Best stylish gedaan! De ijsjes, zeg maar gerust kunstwerkjes, van Soft Serve Society doen het niet alleen hartstikke goed op je Instagram-feed, ze zijn ook nog eens Fingerlicking Good. Met hoofdletters.

Waar? Unit 35 Boxpark, 2-10 Bethnal Green Rd
Metro Shoreditch High Street


8. Rondstruinen in een culinair walhallah
Naast bovenstaande tips is Shoreditch dé Londonse wijk om lekker op je eigen gemak te verkennen. Ga er met een lege maag heen, want naast alle eettentjes barst het op straat van de kraampjes en trucks met must eats uit alle windstreken van de wereld. Voor een paar pond koop je bibimbab, gevuld fladbread of BBQ kip. Om maar eens wat te noemen. Bestel er een zelfgemaakte lemonade bij en het feestje is compleet.

Waar? Rondom Brick Lane
Metro Shoreditch High Street

Heb ik je kunnen overtuigen hoe fantastisch Shoreditch is? Als jij ook gek bent op gezellige lunchtentjes, vintage zaakjes én als je een flinke dosis street art kunt waarderen is deze wijk ook voor jou een absolute aanrader. Ben je van plan Shoreditch op zondag te bezoeken? Sla een wandeling naar de Columbia Road Flower Market dan niet over. Heb jij ook tips voor Shoreditch, dan hoor ik dat graag. Want de volgende keer dat ik in Londen ben en mijn bucketlist afvink, wil ik meer van deze wijk ontdekken! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.