Jaaroverzicht: mijn reizen in 2016

2016-4

2016 zit er weer bijna op, een mooi moment om terug te kijken. Tijdens het schrijven van deze blog word ik helemaal gelukkig want wat heb ik een fijn reisjaar achter de rug! Ik ben dankbaar voor alle herinneringen die ik dit jaar in 8 landen op 3 continenten heb kunnen maken. Hier zie je een terugblik van mijn reizen in 2016. Reis je even mee?

Mijn reisjaar 2016

2016-8

Januari 2016 – Brussel

Bij de zuiderburen maakte ik mijn eerste citytrip van het jaar. Ik liet me een weekendje onderdompelen in Brussel. Helaas ook letterlijk, want de regen viel met bakken uit de hemel. Gelukkig heb ik alsnog veel van Brussel kunnen zien en heb ik mooie plekjes ontdekt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Februari 2016

In februari was ik helemaal klaar met de koude wintermaanden. Ik ging op zoek naar een zonovergoten reisbestemming om even goed op te laden. Ik was vastberaden om me te houden aan mijn bucketlist. Is dat gelukt? Scroll maar verder!

2016

Maart 2016

De volgende maand boekte ik een droomreis en kon de countdown beginnen! Ik kan altijd zo intens genieten van die voorpret. Voor mijn fotografiecursus oefende ik alvast met mijn nieuwe camera. Aan fotogenieke plekjes is in Rotterdam geen gebrek.

Dubai photo diary (21)

April 2016 – Dubai & Abu Dhabi

Wat was ik intens gelukkig toen ik vanuit het vliegtuig de Burj Khalifa weer boven de skyline uit zag steken. Ik bezocht in recordtempo mijn favoriete plekken in Dubai en ging een dagje naar Abu Dhabi. Het was geweldig om terug te zijn ook al was het dit keer maar voor korte duur. I’ll be back.

2016

Mei 2016 – Filipijnen

Het hoogtepunt van mijn reisjaar was ongetwijfeld mijn rondreis door de Filipijnen. In drie weken tijd lieten we ons verwonderen door idyllische stranden en prachtige natuur in een fijne, ongedwongen sfeer. Hoewel ik een poging heb gedaan in mijn blogs over Palawan en Cebu (Bohol volgt), is dit avontuur met geen pen te beschrijven. Een reis om nooit te vergeten.

2016-5

Juni 2016 – Málaga

Ieder jaar maak ik een citytrip naar een Spaanse stad. Om mijn Spaans wat bij te spijkeren en gewoonweg omdat ik Spanje fantastisch vind. Dit jaar was Málaga mijn bestemming, met vanuit daar dagtrips naar Marbella en Granada. Weer werd bevestigd dat Andalusië mijn favoriete Spaanse streek is. Het weer, de mensen, de vibe.. alles was ronduit geweldig.

2016-2

Juli 2016 – Londen

Next destination: Londen. Het zonnetje scheen als nooit tevoren en dan is Londen toch op zijn best! Voor het eerst ging ik naar Little Venice en opnieuw bezocht ik mijn favoriete wijken Nothing Hill, Shoreditch en Camden. Zal ik ooit op Londen uitgekeken raken?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Augustus 2016 – Parijs

Paris is always a good idea! Dat bleek toen ik opnieuw fantastische momenten beleefde in deze romantische stad. Ik kan me niet herinneren hoe vaak ik al in Parijs ben geweest, maar deze keer zal ik zeker niet vergeten. Het weer was schitterend, ik wandelde kriskras de stad door, negeerde de toeristische spots en genoot tussen de locals van een aantal prachtige stadsparken.

2016-1

September 2016 – Praag

Spontaan boekte ik een ticket naar Praag voor mijn birthdayescape. Deze stad stond al jaren hoog op mijn lijstje, zonder dat ik er een duidelijk beeld van had wat ik kon verwachten. Lucky me, het was eind september stralend weer in Praag en wat heeft die stad me weten te verrassen! In de photo diaries van dag 1, dag 2 en dag 3 kun je terugkijken waarom.

2016

Oktober 2016

Ik probeerde het zomergevoel nog even vast te houden want er waren geen reizen, of vooruitzichten voor een trip, voor mij in oktober. Dit jaar heb ik naast alle mooie bestemmingen ook geleerd enorm te genieten van mijn eigen omgeving. En die reisjes? Die zijn extra bijzonder!

15226507_10207655369652855_701123380_n

November 2016 – Londen

Geen kerst voor mij in Nederland. Daarom ging ik eind november opnieuw naar Londen! Het stond al jaren op mijn verlanglijstje, maar het was de eerste keer dat ik deze tijd van het jaar ging. Zo heb ik alsnog (vervroegd) van de kerstsfeer kunnen proeven. En hoé!

2016

December 2016 – Colombia

Terwijl ik deze blog (vooruit) schrijf, pak ik tegelijk mijn koffer in voor mijn laatste bestemming van 2016. Misschien heb je mijn winterescape naar Colombia al op Instagram voorbij zien komen. Volgens Lonely Planet staat Colombia op de tweede plaats in de top 10 voor 2017. Ik kan niet wachten om het te gaan ontdekken! Mijn Colombiaanse reisbelevenissen zal ik snel met jullie delen.

Met opnieuw een droomreis in december is één van mijn mooiste reisjaren rond. Het was een heerlijk reisjaar vol met geluksmomentjes. Laat 2017 maar net zo fijn worden! Alvast een kleine vooruitblik: er staan bijzondere tripjes gepland naar Berlijn, Étretat en Florence. En ik denk dat ik mijn bucketlist er maar weer eens bij ga pakken. Ja, in 2017 ga ik er écht voor! Wat is jouw mooiste reiservaring van 2016?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.