10x mijn mooiste reisherinneringen


Waarom gaan alle mooie reizen zo snel voorbij? Gelukkig blijven de bijzondere herinneringen wat langer. Want achter iedere reis schuilt wel een eigen verhaal waar je later met een glimlach aan terug denkt. Wil je weten wat de mooiste herinneringen zijn die ik tijdens het reizen gemaakt heb? Ik heb deze speciale momenten op een rij gezet. Zullen we samen even wegdromen?

Mijn meest favoriete herinneringen op reis


1. Op zoek naar De Verloren Stad –  Colombia
Mijn Colombiaanse rondreis is één en al warme herinnering. Nog vaak denk ik terug aan mijn persoonlijke hoogtepunt: de zoektocht naar ‘The Lost City’. Want dagenlang off the beaten track hiken door waanzinnige jungle doet iets met je. Verzonken in mijn eigen gedachten kon ik niets anders doen dan genieten. Na een trekking van vier dagen bereikte ik Ciudad Perdida. Een onvergetelijk moment op een magische plek!

2. ’s nachts suppen op de rivier – Filipijnen
Keer op keer liet ik me door de Filipijnse natuurpracht verwonderen. In Bohol stapte ik spontaan na zonsondergang op een sup-board. In het donker zag geen hand voor ogen maar werd ik omringd door miljoenen vuurvliegjes en een hemel versierd met sterren als diamanten. Mijn hart maakte een sprongetje en ik pinkte een traantje weg. Want wat was ik dankbaar om op deze intens mooie bestemming te zijn.

3. Onuitwisbare herinnering in Bangkok- Thailand
In Thailand maakte ik mijn eerste solo trip. De vrijheid om te gaan en te staan waar ik wilde op een onbekende bestemming, gaf een fantastisch gevoel. Ook ontdekte ik steeds weer een nieuw stukje van mezelf. Daarom eindigde ik mijn Thaise avontuur met het zetten van mijn eerste tattoo. Deze onuitwisbare herinnering staat symbool voor karma, de levenswijze waar ik nog altijd veel bewondering voor heb.


4. Drinken uit verse kokosnoten onder wuivende palmbomen – Mexico
Een reis om nooit te vergeten: in Mexico ging ik voor de eerste keer backpacken. Aan het zonovergoten Tulum heb ik de allermooiste herinneringen overgehouden. Wat een pareltje! Hier eindigde de rondreis in een houten cabaña op het idyllische, witte strand. Wat een rijkdom om wakker te worden met een schitterende opkomende zon achter de kristalheldere Caribische Oceaan.

5. Back to the roots – Polen
Met mijn moeder bezocht ik Warschau, de stad waar haar roots liggen. Dit stond natuurlijk garant voor een memorabele reis. Ik ben een gevoelsmens en een trip down memory lane in Warschau voelde goed. Uniek, anders, ontspannen en dat allemaal in de meest positieve zin. Polen heeft een warm plekje in mijn hart veroverd. Gelukkig heb ik een groot hart!

6. Magie op de Machu Picchu Mountain – Peru
Na drie dagen hiken door Peruaanse natuur was het eindelijk zover: de Machu Picchu was in zicht! Helaas was het minder magisch als in mijn dromen want het krioelde er van de toeristen. Gelukkig heeft de klim naar de Machu Picchu Mountain deze teleurstelling helemaal goed gemaakt. Het euforische gevoel op 3061 meter hoogte zal ik nooit vergeten! Wat een herinnering. Wat een reis. Wat een onvergetelijk avontuur.

7. Ongerepte jungle op zn best – Suriname
De schoonheid van Suriname heeft ruim tien jaar geleden mijn hart gestolen. Het is best gek eigenlijk hoe snel ik me in Switi Sranang thuis heb gevoeld. De mooiste herinnering? Het reizen naar het bos. Oftewel, het Surinaamse binnenland. Genieten van de ongerepte natuur, zwemmen in de rivier en no spang slapen onder een hemel van sterren… pure perfectie! Een land naar mijn hart.

8. NYC Bday-girl – USA
New York en ik kennen elkaar al even en deze bestemming voelt als home away from home. Call me a lover, maar ik ben hartstikke verliefd op deze stad. Mijn meest bijzondere herinnering? In NYC vierde ik twee jaar achter elkaar mijn verjaardag en daar was ik helemaal tevreden mee. Want hoeveel hoogtepunten kan je stoppen in 24 uur jarig zijn? In New York zijn het er héél veel, kan ik je vertellen.

9. Hakuna Matata, no worries for the rest of your days – Zanzibar
Zanzibar is een droomeiland, een plek om zonder zorgen te ontspannen en waar genieten helemaal vanzelf gaat. Beeld je in: hagelwit zand, een azuurblauwe zee en rijen palmbomen. Voor mij was Zanzibar dé bestemming om tot mezelf te komen. Normaal maakt het me onrustig als ik op reis weinig onderneem, maar dit keer genoot ik van de rust en alle bijzondere momenten.

10. Alle zintuigen prikkelen in de magie van Marrakech – Marokko
Marrakech in één woord? Sprookjesachtig! Het was zelfs nog magischer dan ik ooit voor mogelijk heb gehouden. Ik viel hard voor de charmes van deze stad, werd ondergedompeld in de wervelwind van de fameuze medina en liet me betoveren in de oases van rust.


Misschien was dit voor mij wel de allerleukste blog om te schrijven. Want als ik zo stilsta bij mijn meest bijzondere reisherinneringen, wil ik mezelf wel eens knijpen. Wat voel ik me bevoorrecht met zoveel speciale momenten! Inmiddels heb ik 37 laden gezien en ben ik nog lang niet klaar met de wereld. Of is de wereld nog niet klaar met mij?
Wat zijn jouw favoriete herinneringen op reis?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.