Photo diary Napels, Vesuvius & Pompeii – dag 2

Eén van de bijkomende voordelen van Napels is de unieke ligging van de stad. Er valt zoveel in Campagnia te ontdekken! Als je naar Napels gaat, mag een bezoekje aan de Vesuvius vulkaan niet missen. En ga zeker ook op culturele ontdekkingstocht in Pompeii. Beide waren ongetwijfeld hoogtepunten van mijn Italiaanse avontuur. In deze photo diary laat ik je zien dat mijn citytrip er buiten Napoli alleen maar leuker op werd. Kijk maar mee!

Photo diary Napels – dag 2

Er gaat weinig boven de luxe van een hotel. Maar als je veel reist, is het heerlijk om je te voelen als een local. Hoe? In je ‘eigen’ appartement natuurlijk. Dit adresje hartje Napels is zeker één van de favorietjes die ik via Airbnb heb geboekt.

Scooters, en katten, zijn niet weg te denken uit het Napolitaanse straatbeeld.

Gedegen scholing in pizza-mekka Napels.

Met al die pizza’s en ijsjes vond ik wat extra beweging niet overbodig. Daarom ging ik mijn calorieën verbranden door het beklimmen van de Vesuvius vulkaan, net buiten Napels.

Op het station Napels Garibaldi koop je een kaartje voor de Circumvesuviana, die je in zo’n 20 minuten naar Ercolano Scavi brengt. Naast het station vind je een shuttlebus die naar de vulkaan gaat.

Warning! Bezoek jij de Vesuvius vulkaan ook in het najaar? Houd dan rekening met héél veel kou en wind.

Hoewel kolkende lavastromen en een roodgloeiende krater hier ver te zoeken zijn, is het beklimmen van de vulkaan wel écht aan te raden.

Wat bijzonder om op een actieve vulkaan te staan! Bovenop de kraker waan je je in een buitenaards maanlandschap.

Ook hier doen we het voor: het indrukwekkende uitzicht over de Golf van Napels en de eilanden Capri en Ischia.

Na de klim voelde ik door de ijzige wind mijn handen en voeten niet meer. For real. De meest slechte automaat-chocomelk smaakte op dat moment als de beste.

Na het beklimmen van de Vesuvius, moet je eigenlijk door naar Pompeii. Deze stad werd 79 na Christus verwoest door de vulkaan. Met de Circumvesuviana reis je vanaf station Garibaldi of Ercolano Scavi simpel naar de halte Pompeii Scavi-Villa dei Misteri.

In Pompeii maak je een reis door de tijd.

Loop door de straten die werden bedekt door de as van de Vesuvius en neem een kijkje in de woningen, winkels en badhuizen. Zo kun je een goede voorstelling maken hoe mensen hier in de Romeinse tijd geleefd hebben.

Is het bezoeken van Pompeii de moeite waard? Eerlijk is eerlijk, de stad is ontzettend groot en veel lijkt op elkaar. Ik had het absoluut niet willen missen, maar na twee uur rondlopen, heb ik het wel gehad.

Tijd om terug te gaan naar de chaos van mijn nu al geliefde Napels!

Over chaos gesproken: in de Via San Gregorio Armeno is het 365 dagen per jaar kerst. Het hele jaar door worden hier alle mogelijke kerstballen, kerststalletjes en kerstlampjes verkocht. Hate it or love it, er is geen middenweg voor dit kerstspektakel.

Italy mag gerust EATaly worden genoemd. Want waar is de keuken oh zo lekker? L’Etto is een goede vondst als je de koolhydraten even achterwege wilt laten en gezond, maar toch heerlijk, wilt eten.

Bijgeloof wordt in Italië aardig serieus genomen. Het welbekende rode hoorntje, Il corno rosso, heeft de vorm van een rode peper en beschermt tegen ongeluk.

Nergens is het zo leuk om de drukte van de stad te ontvluchten als in Napels. De nabijgelegen Amalfikust wordt vaak de mooiste kust van Italië genoemd. Ook al was ik er maar één dag, ik kan niets anders dan bekennen dat ik hier een beetje verliefd ben geworden. In mijn volgende photo diary laat ik jullie meegenieten van de meest prachtige landschappen die ik ontdekte. Heb je de foto’s van mijn eerste dag in Napels ook al bekeken? Ciao!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.