Photo diary Antwerpen


De lente is begonnen! Tijd dus voor een citytrip. De perfecte getaway dichtbij huis? Juist. Antwerpen. Want je bent er binnen no time en Antwerpen is altijd een goed idee. Ik kom regelmatig deze Vlaamse stad en ontdek elke keer nieuwe whereabouts die ik aan mijn favorieten-lijstje toe kan voegen. Laatst slenterende ik kriskras de stad door, van het hippe Zuid tot het bruisende Eilandje en de gezellige winkelstraatjes hartje centrum. Kijk je mee?

Photo diary Antwerpen

Wat een fijn welkom om vanaf het perron de stationshal van Antwerpen Centraal in te lopen. ‘De Spoorwegkathedraal’ blijft een plaatje!

Een fijne sfeer in een kleurrijke setting en ook nog eens een verantwoorde fix. Daarvoor ga je naar Divers. Eén van mijn favoriete adresjes en niet alleen omdat het in de leukste wijk van Antwerpen zit. Mijn nieuwste ontdekking in ’t Zuid heeft de meest lekkere açai bowls ever!

Antwerpen staat synoniem voor vintage paradise. Bestaat er een stad waar je beter kunt vintage shoppen?

De eerste zonnige dag van het jaar veroorzaakt een instant zomergevoel!

De naam laat -zeg maar- helemaal niets te raden over: bij Hoeked Doughnuts scoor je vierkante donuts. Ik heb ze zelf (nog) niet geprobeerd, wie wel?

Ik slenterde van ’t Zuid naar de andere kant van de stad. Bij ’t Eilandje, waar druk gebouwd wordt aan een nieuw Eiland, bezocht ik het MAS.

Vanaf het panoramaterras van het museum geniet je van een indrukwekkend 360º uitzicht over de stad.

Het zonnetje voelt heerlijk!

Writings on the wall bij koffie-spot Glow. En de chai-latte? Heerlijk.

Vergeet niet af en toe om je heen te kijken, want ook de architectuur in Antwerpen is prachtig.

Eerder schreef ik hier al over deze hidden gem hartje-hartje-hartje centrum. Heb jij de Vlaykensgang al ontdekt?

Als er bagels op de kaart staan, ben ik al om. En bij alltime favorite lunchspot Barnini is het wow-effect sowieso altijd snel bereikt.

In Antwerpen shop ik het liefst in de Kammenstraat, Nationalestraat en alle zijstraatjes daarvan. Een andere straat om niet te missen is de Kloosterstraat. Vooral op zondag!

Mercado is de ideale pitstop voor tijdens het winkelen. Deze overdekte foodhal aan de Groenplaats is ook een fijne people watching spot.

Nog een pluspunt van Antwerpen: Ladurée. Because Ladurée-calories just don’t count.

Vind ik leuk!

Bij The Chocolate Line neem ik altijd graag een -letterlijk- kijkje in de keuken. Je kunt wel raden hoe ongelooflijk lekker het hier ruikt.

Tradities zijn er om in ere te houden: mijn dagje Antwerpen sluit ik af met een glas bubbels in de Stadsfeestzaal.

Nóg mooier tijdens golden hour!

Het ideale dagje weg dichtbij huis is en blijft voor mij toch Antwerpen! Wat zijn jouw tips in deze fijne stad?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.