Photo Diary Zanzibar

Zanzibar
Wat is het toch fijn om te scrollen door mijn foto’s van Zanzibar. Deze reis was mijn eerste kennismaking met Afrika. Ik heb eerder Tunesië en Marokko bezocht, maar dat is niet te vergelijken met dit eiland. De naam doet je vast denken aan parelwitte stranden, een felblauwe zee en wuivende palmbomen. True, maar dit droomeiland heeft zoveel meer te bieden! Denk aan het verdwalen in het labyrint van kleine straatjes in Stone Town, eeuwenoude dorpjes in het binnenland en een bijzondere geschiedenis en cultuur. Kijk je mee naar mijn onuitwisbare ervaringen op Zanzibar?

Photo diary Zanzibar

Zanzibar

‘Hakuna matata’, oftewel ‘geen zorgen’ in het paradijselijke Pajé. De blauwe kleur water is echt! Afhankelijk van de stand van de zon en de waterdiepte verandert de kleur steeds.

Zanzibar

Regelmatig liep ik kriskras door dit dorpje waar ik vrolijk met ‘Jambo!’ of ‘Mambo’ begroet werd.

Zanzibar

Zin in een verse kokosnoot? Geen probleem, de locals klimmen graag in een palmboom om een verse voor je te scoren!

Wat heeft Zanzibar me verrast!

Dit restaurant staat in de top 10 van ‘most Instagrammed hotspots in the world’. ‘The Rock’ is gelegen op een rots, zo’n 80 meter van de kustlijn. Het eten is fan-tas-tisch!

Zanzibar

Aanrader: huur een mountainbike en fiets over de kilometer lange stranden. Ik ben úrenlang niemand tegen gekomen! Door het heldere water slenteren en niemand zien en horen, is ultieme rust!

Wat heeft Zanzibar me verrast!

Vaak wandelde ik einde van de dag over het strand, waarbij ik altijd bijzondere ontmoetingen had. Zoals hier met deze stralende kinderen.

Zanzibar

Wat uiteraard niet mag ontbreken bij een droombestemming is een schitterende ondergaande zon. Adembenemend mooi!

Zanzibar

Het ultieme vakantiegevoel? Een boekje lezen met een cocktail in de mijn hand. Pure luxe!

Zanzibar

Ben je van plan naar Pajé te gaan? Dhow Inn is een perfecte locatie. Met prachtige bungalows met terras, een eigen zwembad voor de deur en ontzettend vriendelijk personeel, voelde ik me hier enorm thuis. Ik heb oprecht heimwee naar deze plek!

Zanzibar

Suppen (Standing Up Peddling) door de prachtige mangrove is zó leuk! Ook nog eens een prima workout!

Zanzibar

Een half uur varen vanaf Stone Town ligt Changuu Island. De gevangenis op dit eiland werd gebouwd om slaven die zich ‘misdroegen’ naar te verbannen. Nu kun je op dit eilandje genieten van de rust en het uitzicht.

Zanzibar

Zanzibar heeft vele gezichten. Eén daarvan is het oude Stone Town vol Afrikaanse en Arabische invloeden. De steegjes zijn sfeervol en er is ontzettend veel te zien. Ga hier niet lopen met een plattegrond, want je komt zeker niet uit. Just go with the flow!

Zanzibar

Ik droom ervan om ooit op een bestemming te wonen waar ik elke dag exotisch fruit kan eten. Zoals hier, waar ik ’s ochtends kon genieten van verse passievrucht, jack fruit en papaja.

Zanzibar

In de smalle straatjes van Stone Town geniet je van de sfeer, de mensen, de kleuren en geuren.

Zanzibar

Op het kruideneiland word je omringd door de geur van nootmuskaat en kaneel. Behalve hier, op de levendige kippenmarkt. Je kijkt er je ogen uit, maar een sterke maag is een must!

Zanzibar

De drukte van Stone Town ontsnappen doe je op Dreamer’s Island. Op deze woonboot drink je heerlijke cocktails terwijl een DJ zorgt voor een relaxed sfeertje.

Zanzibar

Bij rooftopbar 6 Degrees South geniet je van de zonsondergang met een prachtig uitzicht over de oceaan.

Wat heeft Zanzibar me verrast! Er zijn maar weinig bestemmingen waar ik vaker heen wil, voor Zanzibar maak ik graag een uitzondering. De herinneringen van dit eiland zal ik niet snel vergeten! Ben jij er ook geweest of staat het op je bucketlist?

2 Reacties

 1. Nina
  15 februari 2017 / 11:35

  Vraagje: Wanneer was je in Zanzibar?
  Ik zit te twijfelen om rond 12 aprl te gaan maar hoor diverse verhalen over het regenseizoen; dat dit mee schijnt te vallen en niet continue regen betekent.. weet jij hier toevallig iets over?
  Thnx!

  groetjes,
  Nina

  • Diana
   Auteur
   15 februari 2017 / 11:47

   Hi Nina, wat leuk dat je overweegt naar Zanzibar te gaan! Toen ik er was, in december, was er een flinke regenbui toen ik vertrok maar ervoor was er maanden geen druppel regen gevallen. Ik heb verhoord dat het in april en mei wel kan regenen, maar zelf denk ik dat het wel mee zal vallen. Ik heb vaker in het regenseizoen gereisd naar andere bestemmingen en dan heb je soms een flinke bui, maar de rest van de dag een stralend zonnetje. Volgens mij valt in Zanzibar de meeste regen aan de Westkust. Als je gaat: heel veel plezier. Het is een prachtig eiland! Liefs, Di

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.