Photo diary Rotterdam

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wist je dat Rotterdam door Lonely Planet is uitgeroepen tot één van de beste topsteden ter wereld? Het is ook de enige Nederlandse stad in de Best in Travel 2016-lijst. I could not agree more. Want het bruisende Rotterdam is meer dan alleen een hotspot. Het is de leukste stad om in te wonen! Let the pictures do the talking in deze zomerse blog. Want dat past zo lekker bij de Rotterdamse ‘geen woorden maar daden’-mentaliteit. Kijk je mee?

Photo diary Rotterdam

rotterdam-27

7:15 AM. Mijn favoriete start van de dag is een rondje joggen rondom de Kralingse Plas. Onderweg geniet ik van de stilte, de natuur en het prachtige uitzicht over de stad en haar skyline. Na mijn run bijkomen tijdens zonsopkomst maakt het plaatje compleet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een mooi stukje Rotterdam waar ik dagelijks langs kom, onderweg naar mijn sportschool.

rotterdam-28

‘Mi have een droom’ (Rotterdam, 2059) is een voorspelling van de Rotterdamse straattaal. Je leest hier het hele gedicht van Ramsey Nasr.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaak heb ik met verwondering voor het nieuwe Centraal Station gestaan. Rotterdam, wat ben je mooi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Typisch Rotterdamse statements van You’re in Rotterdam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stroopwafels, wie houdt er niet van? Bij Stroop in West eet je next level stroopwafels met smaken als salty caramel, citroen en spek (!). Alsof deze smaken niet bijzonder genoeg zijn, is er elke maand een nieuwe special.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niet te missen in deze Rotterdamse photo diary is natuurlijk de Markthal. Om heel eerlijk te zijn, heb ik weinig met dit architectonische hoogstandje. Té druk. Té duur. Té overhyped. Het kleurrijke plafond uitgezonderd, daar blíjf ik naar kijken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hate it or love it, voor de Kubuswoningen geldt volgens mij geen middenweg. Bijzonder om te realiseren dat er echt mensen op deze manier wonen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaste prik op zaterdag is een bezoekje aan de markt op de Binnenrotte. Van een tas vol vers fruit en een bosje bloemen word ik ultiem gelukkig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mooie woorden bij Keet, mijn favoriete conceptstore in de stad. Dit is zo’n typische plek waar je naartoe moet gaan als je op zoek bent naar een leuk cadeautje voor iemand (of voor jezelf!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rotterdam is dé architectuurstad van Nederland. Tussen alle moderne gebouwen is de Laurenskerk best een opvallende verschijning. Het enige middeleeuwse gebouw in het centrum wat de Tweede Wereldoorlog heeft doorstaan.

rotterdam-26

Mijn alltime favoriete adresje om te ontbijten of lunchen is ongetwijfeld Bertmans in het Oude Noorden. Hier eet je niet alleen heel lekker, maar ook nog eens érg gezond. De brunchplatter, met verschillende gerechtjes, is een feestje!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Must do: ga met de waterbus naar Heijplaat. Dit is een verstopt stukje Rotterdam met dorps karakter tussen haven en industrie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de tussentijd zijn er wat imposante gebouwen bijgekomen, maar het is deze skyline waar ik zo’n 20 jaar geleden verliefd op ben geworden. En nog steeds word ik hier érg vrolijk van!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Toren op Zuid blijft een echte eyecatcher. Vooral als ’s avonds de honderden lampjes aangaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verrassend leuk: de Entrepothaven op de Kop van Zuid.

rotterdam

‘Eeuwige’ Rotterdamse liefde met deze lovelocks op de Rijnhavenbrug.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op zoek naar lekker, oer-Rotterdams eten en veel gezelligheid? Dan ben je bij de Fenix Food Factory op de juiste plek. Deze inspirerende omgeving op Katendrecht moét je zelf ervaren!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rotterdam is fijn!

rotterdam-2

Wat worden we beloond met een mooie nazomer! Dat mag best gevierd worden met een ijsje. Bij de IJssalon eet je het lekkerste ijs van Rotterdam. Daar is geen woord van gelogen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De leukste straat van Rotterdam? De Witte de With natuurlijk! Deze straat barst het hele jaar door van de gezelligheid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Admiraliteit is onlangs toegevoegd aan mijn lijstje van Rotterdamse hotspots. Vooral de tuna tataki is gewoonweg fan-tas-tisch. Ik gok dat ze mij hier nog veel vaker zullen gaan zien.

rotterdam-1

8 PM. nhow is bij uitstek dé plek om te genieten van het mooiste uitzicht over de stad. Ik werd even betoverd door dit adembenemende plaatje van de ondergaande zon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

‘Somethink completely different’ op de muren van nhow.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

‘Now I ain’t saying she a gold digger’. Eén woord voor deze gelijknamige cocktail (The Gold Digger): priceless.

rotterdam-25

Vooruit, nog één plaatje van het ‘Manhattan aan de Maas’. Want hoe prachtig is dit uitzicht?

rotterdam-3

Biergarten. De naam zegt het al, hier geen fancy cocktails maar bier. En gelukkig ook wijn. Met niet te vergeten een fijn sfeertje. Een mooie plek om je Rotterdamse nacht te starten!

Wat is Rotterdam leuk hè? Er gebeurt zoveel moois in deze stad! Buurten ontwikkelen zich super snel en overal en nergens blijven de leukste hotspots opdoemen. Om je te helpen aan leuke adresjes heb ik een Rotterdam-bucketlist gemaakt. Wat is jouw favoriete plekje in Rotterdam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.