Photo diary Praag – Dag 3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Met de ‘Gouden Stad’ als bijnaam, verwacht je wel iets tijdens een citytrip. Ik kan bevestigen dat Praag aan alle verwachtingen voldoet. En voor mij zelfs overtreft. Deze stad heeft zo’n bijzondere indruk op me achtergelaten! Ben je nieuwsgierig naar mijn derde, en laatste, dag in Praag? De foto’s zie je hier.

Praag Photo Diary – dag 3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The morning after word ik wakker met een zwaar hoofd en spierpijn. Hoofdpijn van de fijne drankjes van het huis en zere benen van de 23,6 kilometer wandelen, inclusief een hoop klimwerk, van de vorige dag. Ik besluit de metro te pakken naar de wijk Letná. Op aanraden start ik mijn dag met een ontbijtje bij Bistro 8. Een kleine, gezellige hotspots vol locals.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voor het eerst in jaren stuur ik weer kaartjes. Want hoe leuk is het om een handgeschreven kaartje op de deurmat te vinden?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Praag is één van de meest schone steden waar ik geweest ben. Street art zie je hier nauwelijks. Behalve deze graffiti bij metrostation Vtavská.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanaf metrostation Vysehrad wandel ik door de woonwijk naar het park. Onderweg loop ik langs een schattige kleuterschool.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mentos met witte chocolade. Yes, please!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Indrukwekkend is het kerkhof van Vysehrad. Hier vind je prachtige graven van vooral vooraanstaande Tsjechen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wil je even minder toeristen om je heen? Ga dan naar de het park van Vysehrad: een rustige, groene plek met een briljant uitzicht over de Moldau.

praag-3

Het is hier zó fijn! Liefst was ik uren gebleven om te genieten van de stilte en ’t zonnetje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eén van de prachtige, bewerkte deuren van de schitterende Sint Petrus en Pauluskerk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Waar ik ook ben, ik maak op reis altijd even tijd om een kaarsje branden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wie weet wat er hier gebeurt?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naast de Karelsbrug zijn er 6 andere bruggen over de Moldau. Dit is de spoorbrug richting de stad Plzen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zwanen op de Moldau.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Super leuk: een toffe cocktailbar langs de rivier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In drie dagen heb ik niemand in Praag zien fietsen. Maar mocht je het willen, het kan dus wél!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drink jij ook bijna alleen water? Dan is elke slok deze variant met jasmijnsmaak oprecht genieten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kunst bij het Nationaal Theater.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sfeervol ontbijten, lunchen of dineren doe je bij het bekende Café Louvre. Het eten is er zalig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mooie woorden op de ramen van het Apple Museum.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naast alle prachtige plekken in Praag heeft deze stad ook een donkere bladzijde in de geschiedenis: de communistische periode. Samen met een gids bezocht ik één van de 500 nucleaire bunkers van de stad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruim 50 meter onder de grond. Als er een nucleaire ramp was geweest, had het er zo uit kunnen zien. Erg indrukwekkend. Ben jij ook geïnteresseerd in de geschiedenis van Praag en wil je een keer iets anders beleven tijdens een citytrip? Dan is deze tour zeker aan te raden. Vraag naar gids Katerina!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De namen van straten, gebouwen, pleinen.. het went maar niet. Voor mij klinkt het allemaal hetzelfde, alles eindigt op -ova of -ski en na drie dagen zeg ik nog steeds ‘dat plein met een S.’en ‘die toren met een T.’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een proteinbar met cheesecake-smaak? My prayers have been heard, dacht ik even. Maar helaas, de macro’s waren super slecht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het uitzicht vanaf het Oude Raadshuis over Staromestske Namesti (Oude Stadplein) tijdens golden hour. Begrijpelijk waarom Praag de ‘Gouden Stad’ wordt genoemd!

praag-1

Komt ze weer met haar zonsondergang, zul je vast denken. Ik krijg er inderdaad niet snel genoeg van.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De volgende ochtend vertrek ik vroeg richting het vliegveld en loop ik langs de Karelsbrug. Deze plek is ideaal voor mooie foto’s, al sta je nooit alleen. Daarom kiest deze bruid voor een fotoreportage om 6:30 AM.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eén laatste blik op de Burcht. De prachtige lucht door de opkomende zon maakt het plaatje af.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een leeg metrostation, hartje centrum, om 6:45 AM. Bizar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In drie dagen Praag heb ik een kleine 60 kilometer gewandeld. Ik heb niet het gevoel alles goed te hebben gezien, één extra dagje was fijn geweest. Wie weet pak ik mijn trolley binnenkort weer, want volgens mij is Praag ook prachtig in de wintermaanden.

14610666_10207285079915843_845583410_n

Mijn kaartje was binnen twee dagen op de plaats van bestemming. En de belachelijk grote Tsjechische wafels vallen gelukkig goed in de smaak. Nog een reden om terug te gaan!

Is Praag het nieuwe Londen of Parijs? Wat mij betreft wel. Een vlucht naar Praag duurt ook nog geen 1,5 uur. Ben jij er ook geweest of staat het op jouw to go-list? Bekijk ook mijn photo diaries van dag 1 en dag 2.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.