Photo diary Porto – dag 4

Indrukwekkende kerken op elke hoek van de straat, in sfeervolle steegjes verdwalen, blauwwit beschilderde tegels in overvloed en miradouros met magisch mooie uitzichten. Welkom in Porto! De charme van het minder bekende zusje van Lissabon heeft een onuitwisbare indruk op me achtergelaten. In deze photo diary zie je wat ik deed op mijn laatste dag in deze sprookjesachtige stad. En ja, dat is véél meer dan alleen maar Port drinken!

Photo diary Porto – dag 4

Een fijne slaapplek is wel zo prettig na de lange dagen (en overuren op mijn Fitbit) die ik tijdens een citytrip maak. Mijn Airbnb lag tegenover station São Bento, met alle must sees op loopafstand. Een typisch gevalletje perfectie!

Hello gorgeous! Wat mij betreft is goddelijke pastel de nata één van de redenen om terug te gaan naar Portugal. Bij deze heb je toestemming om me hiermee wakker te maken.

Fun fact: ik zag deze muurschildering voorbij komen op Instagram maar ik had geen idee waar ik het kon vinden. Op mijn laatste dag viel per toeval mijn oog op deze baas van de straat. Waar? Letterlijk tegenover mijn appartement.


Fifty shades of blue, everywhere.

Het échte Porto ervaar je in volkswijk Ribeira. Op mijn laatste dag liet ik me opnieuw verdwalen in het pittoreske doolhof van kleine straatjes. Off the beaten track, alleen dan een stadse variant.

Porto is een warme en hartelijke stad. Dit kun je langs de Douro goed ervaren. Je wordt begroet door de inwoners die maar al te graag een praatje met je maken.

Langs de waterkant kun je niet om de rabelo-bootjes heen. Mijn tip: wees niet te trots om een tochtje over de rivier te doen. Op en top toeristisch, maar wel erg ontspannen en leuk om zo de zes bruggen van Porto te zien. 

Wegdromer: aan de oever van de Douro schittert het kleurrijke Porto in het zonlicht.

Hartje centrum vind je één van de mooiste boekwinkels ter wereld. Maar jammer genoeg zijn er zó veel bezoekers dat je eigenlijk niet echt van Livraria Lello geniet. Weer een tip (niet verder vertellen): zorg dat je ’s ochtends om 9 uur een ticket scoort zodat je een half uur later als eerste naar binnen stapt.

Kerken, kathedralen en kapellen zijn er genoeg in Porto. Toch raad ik je het minder bekende Igreja de Santa Clara aan. Ik durf te zeggen dat dit één van de meest bijzondere kerken is die ik ooit heb gezien.

In deze indrukwekkende kerk weet je niet waar je als eerste moet kijken. De houtsnijwerken zijn ingesmeerd met honderden kilo’s echt goud!

Weer terug naar de sfeer van eten. Want de Portugese zon op je bord bij Cantina 32 is altijd een feestje. Bestel er een cocktail met Port bij en je geluksmoment is compleet!

De omgeving van Rua das Flores is in alle opzichten heerlijk. Plus: een flinke dosis kunst op straat.

Tradities zijn er om in ere te houden!

Misschien wist je het nog niet, maar jij wilt ook naar Porto. Echt waar. Porto zou synoniem kunnen staan voor ‘magie ten top’. In de photo diaries van dag 1, dag 2 en dag 3 zag je al hoe deze stad een bijzonder plekje in mijn hart heeft veroverd. Het is vooral de sprookjesachtige sfeer die me zo heeft betoverd. Zet jij deze Noord-Portugese bestemming op jouw wishlist? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.