Photo diary Porto – dag 3

Porto is one of a kind en wordt (terecht) steeds vaker als bestemming gekozen. Het is een compacte stad, met alle highlights op loopafstand, en daarom een perfecte plek voor een korte getaway binnen Europa. Vrijdagavond heen, maandagmiddag terug, bijvoorbeeld. Mooi meegenomen: vanaf Amsterdam is het maar 2.5 uur vliegen. Het is weer tijd voor nieuw beeldplezier van mijn derde dag in de Noord-Portugese stad. Kijk je mee?

Porto photo diary – dag 3

Zeker doen: breng aan het begin van de dag, in alle rust, een bezoek aan Crystal Palace en ontdek de magie van dit bijzondere park.

Yoga in ’t ochtendzonnetje, met een uitzicht over de Douro.. kan je dag in Porto nog fijner van start gaan?

Si! Dat kan zeker. Bij Noshi Coffee, mijn favoriete spot voor een heerlijk ontbijt en -uiteraard- koffie. Bijkomend voordeel is dat het vanaf het terras heel fijn mensen kijken is.

Praca da Libertade is het grootste plein in Porto. Ga hier zeker even heen, dan kunt je binnen no time een aantal bijzondere gebouwen en kerken van je lijst met hoogtepunten afvinken.

Bij Padaria Ribeiro staat dagelijks een lange rij om te genieten van, onder andere, de aller-beste pastel de nata van Porto. Aldus locals, en zij zullen het wel weten, toch? Het is duidelijk: dit is een must go.

Tijd om de stad (even) te verlaten! Met de trein reisde ik naar Miramar, zo’n 10 kilometer onder Porto.

Miramar is een perfecte bestemming voor een ontspannen stranddag. Het dorp staat bekend om de Capela do Senhora Pedra, een kapel die letterlijk als een rost in de branding staat.

Uiteraard, de cliché pose.


Een citytrip gecombineerd met strand = happiness!

De bewoonster van deze woning stond er na het maken van deze foto op dat ik binnen zou komen. Zij en haar man, beide 80+, spraken geen woord Engels en mijn Portugese vocabulair gaat ook niet verder dan ‘ola’ en ‘obrigada’. Maar wat maakt het uit, een glimlach lost altijd een hoop op!

Dit dorpje deed mij denken aan het charmante Carmel by the Sea.

Stop! Drop. Terug in Porto is het tijd voor een drankje bij deze happy spot.

Nog een Portugese must eat is bacalhau. En, goed om te weten, het smaakt veel beter dan het eruit ziet op deze foto.

Jardin do Morro is fantastische plek om te picknicken met een inspirerend mooi uitzicht. Doe als de locals, neem eten en drinken mee en plof neer op het gras. Portugese perfectie!

Mijn hart slaat meer bpm op het moment dat de zon langzaam achter de horizon verdwijnt. Vanaf het dakterras van My Porto Cruz is het éxtra bijzonder!

Porto: de stad van Port en natuurlijk de stad waar Portugal zijn naam aan te danken heeft. En boven alles is Porto een magische stad met alle ingrediënten voor een fantastisch weekendje weg. Ben je benieuwd wat ik deze citytrip nog meer heb gedaan? Bekijk dan ook mijn photo diaries van dag 1, dag 2, en dag 4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.