Photo diary Porto – dag 2

Op zoek naar een leuke bestemming om aan de herfst te ontsnappen? Porto! Tijdens mijn citytrip in Porto viel ik als een blok voor deze stad. Dat had allerlei redenen: fotogenieke tegeltjes, talloze kerken, magische uitkijkpunten én fijne stranden in de omgeving. Plus: Porto staat synoniem voor heerlijk eten! Bestel er een glas Porto bij en het plaatje is compleet. Over plaatjes gesproken, kijk je weer mee hoe mijn tweede dag eruit zag?

Photo diary Porto – dag 2

Blauw-witte tegels, oftewel de karakteristieke azulegos, zijn zeg maar de nationale trots van Portugal. Midden in de winkelstraat Rua da Santa Catarina vind je de prachtige Capela das Almas. Elk moment van de dag kleurt deze kerk door het licht anders.

In de categorie toeristen-dingen: verderop in Rua da Santa Catarina zit ook het beroemde Café Majestic. Vroeger heette het Café Elite want er kwamen veel schrijvers, kunstenaars en intellectuelen. Zodra je binnen wandelt, lijk je terug in de tijd te reizen. Niet voor niks dat dit café in de top 10 van mooiste cafés ter wereld staat!


Igreja de Santo Ildefonso is misschien wel de aller-mooiste?

Een rit met een trammetje hoort er in een Portugese stad natuurlijk bij. Deze oude tram –de eléctrico- gaat op meerdere plekken in Porto.

Als echte Dutchie pakte ik de fiets naar het strand. Want natuurlijk mag een bezoek aan één van de nabijgelegen kustplaatsen niet ontbreken als één van de hoogtepunten van een bezoek aan Porto. 

Het goede nieuws: je bent fietsend binnen no time aan de Atlantische Oceaan en pikt onderweg prachtige  plaatjes als deze mee. 

Ik was al snel afgeleid door alle mooie zeezichten!

Wandel in Matosinhos langs de kust, de boulevard of plof neer op één van de vele strandtenten en geniet hier van verse vis van de BBQ. Heer-lijk!

Terug in hartje Porto genoot ik bij Miradouro das Virtudes van, opnieuw, een schitterend uitzicht over de Douro. Zet deze bijzondere plek maar op je to go-list!

Bijzondere kunstwerken in de open lucht.

De beste Porto-tip kreeg ik van een local. Tapabento is een restaurantje waar je namelijk zo voorbij loopt als je niet weet dat het bestaat. Het zat hartstikke vol maar gelukkig wat er nog één plekje aan de bar. Toen ik ‘We are in Porto but our souls travel the world’ las, was ik al om.

Foodspam alert! Dé dingen die het leven leuker maken: Portugal proeven op een Michelinster-waardige plek. Je eet en drinkt je buik bij het sfeervolle Tapabento helemaal rond voor nog geen 35 euro. En dan heb je écht veel, en vooral érg lekker, gegeten! Side note: in een Portugese stad gelegen langs de zee, kun (en wil!) je niet om verse kabeljauw heen.

Gaan, dus. Voor als je het je afvraagt: dit dessert met peanut foam, toffee, crispy peanut en cacao crumble (vertaald klinkt het nu eenmaal minder lekker) is nog véél beter als het eruit ziet. Ik heb overwogen de volgende dag terug te gaan voor deze ultimate pleasure, maar ik bewaar het voor een volgend bezoek aan Porto.

Skyfire!

Mede door deze betoverende ondergaande zon was het weer een fantastische dag, overladen met kleine geluksmomenten!

Porto is een heerlijke stad om doorheen te slenteren. Alle highlights liggen op loopafstand. En wil je naar het strand? Spring op de pedalen, volg de Douro en je bent er binnen 45 minuten! Mijn derde dag in Porto bezocht ik een ander kustplaatsje en liet ik me verrassen door héle fijne plekjes in de stad zelf. Dit zie je hier terug. Ook kan je hier mijn herinneringen van de eerste en laatste dag bekijken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.