Photo diary Porto – dag 1

Doen: plan een citytrip naar Noord-Portugal. Of beter gezegd, breng een paar dagen door in het o zo fijne Porto. Deze stad ademt een sprookjesachtige sfeer als in geen andere Europese bestemming. Maar wat te doen in Porto tijdens je mini break? Ik help je met deze photo diary een eindje op weg met mijn ervaringen. Bereid je dit keer voor op veel foto’s van de mooie herinneringen die ik van Porto heb. Omdat ik geloof dat beelden echt iets met je doen. Kijk je mee?

Porto photo diary – dag 1

Bom dia! Palmbomen en (zomer)gevoel gaan voor mij hand in hand.

Twee ingrediënten voor instant happiness: ik ben (eindelijk) weer in Portugal en ik geniet van niksen in ’t zonnetje. Zeg nou zelf, mensen kijken is toch het leukste vermaak?

Waar te beginnen?

Mijn eerste kennismaking met de tweede stad van Portugal: een overload aan azulegos. Oftewel gekleurde tegels. Bij Igreja do Carmo komen de prachtige blauw-witte tegeltjes je tegemoet.

Like what you see? Zenith is een super sfeervolle spot om heerlijk te ontbijten, lunchen of om te sippen aan een cocktail. Alles dikke prima!

Je hoeft niet persé een treinreis op de planning te hebben staan om het station São Bento te willen bezoeken.
De spectaculaire entreehal is bedekt met 20.000 gekleurde tegeltjes die de geschiedenis van Portugal door de eeuwen heen vertellen.


Porto in drie woorden? Kleurrijk, sprookjesachtig en gezellig!


Mijn hart maakte een sprongetje toen ik ontdekte dat mijn favoriete waterijsjes ook buiten de Spaanse grenzen te krijgen zijn!

Er zijn héél veel mooie uitzichten in Porto, maar eentje die je zeker niet mag overslaan is Miradouro da Vitória. Schrik niet door het bordje met daarop ‘Privaat domein’. De eigenaar deelt zijn mooie uitzicht maar al te graag met locals en toeristen.

Overal Instagram-waardige tegels!

Vraag een inwoner naar de lokale keuken en ze komen hoogstwaarschijnlijk met francesinha als antwoord.  
Je bent niet in Porto geweest zonder dit traditionele gerecht bij Cervejari Brasão Aliados geprobeerd te hebben.

.. omdat een photo diary op Diary of Di nu eenmaal niet compleet is zonder street art!

Verdwalen in een vreemde stad, daar zit niet iedereen op te wachten. In Oporto, oftewel Porto, wel.
Verlies jezelf in de smalle straatjes van het historische centrum langs de rivier Douro. 


Het échte Porto. Een ontdekkingstocht dwars door het dagelijks leven van de Portuenses.

Ribeira is een labyrint aan charmante steegjes met een prachtig uitzicht op de iconische Luis I brug.

Zeg je Porto, dan zeg je Luis I brug. Doet deze brug over de Rio Douro je ergens aan de Eiffeltoren denken?
Klopt! Een leerling van Gustav Eiffel heeft de brug ontworpen.

Overdag of ’s avonds, het uitzicht vanaf de brug is gewoon schitterend. Geniet hier van een ongeremd uitzicht over de terracotta daken, de Douro en de gezellige wijk Gaia.

Naast alle blauwe tegels en oranje daken is Porto ook best groen. Niet de mooiste maar misschien wel het meest sfeervolle park ligt midden in de stad, bovenop winkelcentrum Passeio dos Clérigos. Perfect om een boek te lezen, vrienden te maken of gewoon om je heen te kijken en de gezelligheid in je op te nemen.

Het beklimmen van de tweede blikvanger van de stad, de Clérigos Tower, moet je absoluut doen.
Maar.. hoogtevrees is niet handig!

Het vergt wat klimwerk maar als je boven bent, word je wel beloond met een uitzonderlijk mooi (360°!) uitzicht. Probeer rond zonsondergang te gaan, want avondlicht maakt de wereld altijd nét een beetje mooier.
Of is dat een understatement?


The good life: wegdromen met een oneindig uitzicht over Porto.

Porto mag wat mij betreft uit de schaduw van hoofdstad Lissabon stappen. Deze stad heeft zoveel charme en gezelligheid! Maar dan zonder de enorme hordes toeristen die je in Lissabon wel ziet. Mijn 12 hoogtepunten van Porto beschreef ik eerder in deze blog. Benieuwd naar meer foto’s? Bekijk dan ook de photo diaries van dag 2, dag 3 en dag 4.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.