Photo diary Florence – dag 2

Florence is één van de meest populaire cultuursteden van Europa. Of misschien wel van de wereld! De stad barst uit haar voegen van de kunst, maar het ontbreekt er ook niet aan fijne terrassen, winkels en heerlijk Italiaans eten. The whole package dus. In la bella Firenze is genoeg te doen en voor ieder wat wils! Reis je mee om te zien waarom ik Florence zo geweldig vind?

Photo diary Florence: dag 2

Buongiorno! Een zonnige start van de dag bij News Café.

In Florence moet je vaak omhoog kijken om al het moois te kunnen bewonderen. Wat is de Duomo enorm indrukwekkend als je er eenmaal onder staat!

De naastgelegen Campanile, ook wel bekend als Bell Tower, is te beklimmen via een 414 treden tellende trap. Niet over nadenken, gewoon doen voor het allermooiste uitzicht over de stad.

Heb ik teveel gezegd?

Bijzonder aan het uitzicht vanaf de Campanile is het zicht op de Duomo. Leuk weetje: de bouw van de dom duurde maar liefst 200 jaar!

Aan de buitenkant is de Duomo indrukwekkend, maar ook het interieur van de koepel is een plaatje.

Na de Campanile genoot ik misschien nog meer van het uitzicht vanaf de Duomo zelf. Elke blik is ansichtkaart waardig! Wil jij ook de Campanile of Duomo beklimmen? Koop je kaarten dan online en ga zo vroeg mogelijk.

Na het klimmen, was het tijd voor een treat-momentje. Bij My Sugar, winnaar van het Gelato Festival, koos ik voor een gelato met de crema di arachidi. Oftewel, Italiaans voor pindakaas. Ik hou best van overdrijven, maar dit is ongetwijfeld het meest lekkere ijs is dat ik ooit geproefd heb. Ook de araminta (sinaasappel met kaneel) is goddelijk!

Leren schoenen en slippers zijn er in Florence in overvloed én ze zijn goed betaalbaar.

Italië, het geboorteland van de scooter.

Wishlist material.

Niet alleen een lust voor het oog!

Naast de Duomo is de Ponte Vecchio één van de meest bekende bezienswaardigheden van Florence. De brug is bekend door de ‘Corridoio Vasariano’, de gang bovenin de brug, waarmee de adel kon oversteken zonder zich met het normale publiek te mengen.

Nu is de Ponte Vecchio een toeristische trekpleister met veel juweliers en kunstenaars.

Als je dan toch in Florence bent, ga dan in elk geval langs A Crudo. Een kleine hotspot waar je heuse kunstwerkjes op je bord krijgt.

Zit je ook niet te wachten op overvolle toeristische plekken? Midden in het centrum van Florence, verborgen achter het Palazzo Pitti, kun je in alle rust ontspannen in de Boboli tuinen.

Een idyllische plek met een fijn uitzicht over de stad.

‘He loves me, he loves me not, he loves me..’. Florence bezorgde me zomerkriebels!

Volgens locals is de Grot van Buontalenti één van de mooiste van Italië.

Het Palazzio Pitti moest groter en mooier worden dan ieder ander paleis in Florence. Zo wilde Pitti laten zien hoeveel geld hij had.

De bovenste verdieping van de Mercato Centrale is omgebouwd tot een foodcourt. Ik vind dat foodheaven de lading beter dekt. Geliefd? De broodjes met truffel. Maar sla ook de burrata bruschetta niet over.

Fan van Gucci? Laat je dan onderdompelen in het Gucci Museum. Verwonder je hier aan prachtige handtassen en avondkleding die door celebrities gedragen zijn.

Florence is geen stad van pasta, wel van broodjes. Naast het meest lekkere ijs at ik deze dag de beste panini ever. Alleen al deze giga caloriebom van All’Antico Vinaio is voor mij een ticket naar Florence waard. Tijdens lunchtijd moet je er niet raar van opkijken als je hier een uur in de rij staat.

De mooie Santa Croce is één van de belangrijkste kerken van Florence, gelegen in de gelijknamige wijk.

Amor vincit omnia!

Iedere Italiaanse regio of stad heeft zijn eigen special. Meatlovers opgelet, want in Florence is dat de bistecca alla fiorentina. Dit Florentijnse gerecht staat bij veel restaurants op het menu. Schrik niet, een bistecca weegt makkelijk meer dan 600 gram!

Florence is letterlijk en figuurlijk een heerlijke stad om te genieten van la bella vita!

Als je van lekker eten, drinken én gezelligheid houdt, wil je zeker langs La Ménagére. Kom binnen voor ontbijt, lunch of diner en je wilt niet snel meer weg. Zelf sloot ik hier mijn dag af aan de cocktailbar. Besteltip: dé one and only signature cocktail.

Helemaal on trend: La Ménagére’s bloemenwinkel. Een plaatje!

Het is een feit dat je in deze betoverende stad ook prima je hart kunt ophalen als je geen liefhebber van cultuur bent! Heb je de photo diary van mijn eerste dag in Florence al bekeken? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.