Photo diary Florence – dag 1

Yes, ik ben een echte citygirl. Rondwandelen in een nieuwe stad maakt me intens gelukkig. Zo had ik laatst een geweldige citytrip in Florence. Overweeg jij een weekendje weg naar Italië? Wat mij betreft is Florence een héle goede keuze! In de Toscaanse hoofdstad kun je genieten van het oh zo fijne Italiaanse leven. Kijk je mee hoe mijn eerste dag in Florence was?

Photo diary Florence: dag 1

Er zijn vele wegen die naar Florence leiden. Ik koos voor de budgetversie via Pisa.

Wat doe je bij de meest gefotografeerde toren ter wereld? Dé standaard pose, natuurlijk.

De volgende ochtend stond in alle vroegte op om de hordes toeristen te ontwijken. Dat ie scheef staat dat wist ik al wel, maar ik had niet verwacht dat ik het zo bijzonder zou vinden om ’the leaning tower’ met eigen ogen te bewonderen.

Na wat fotootjes was ik wel klaar met deze tourist trap. In nog geen uur tijd reisde ik met de trein naar Florence. Om onderweg te genieten van de prachtige Toscaanse landschappen.

First things first: food! Als je een grote rij hipster meiden op de Via Ghibellina ziet, weet je dat je dichtbij Le Vespe Cafè bent. Bij deze allday hotspot staan de lekkerste brunch gerechten op de kaart.

Ze zeggen dat in Florence het lekkerste ijs te krijgen is. Mijn mening? Die zal je, door mijn photo diaries, vanzelf duidelijk worden.

Piazza della Repubblica is het levendige hart van de stad. Maar eigenlijk is ieder plein en zowat iedere straat ontzettend mooi.

Veel romantischer dan Florence gaat het niet snel worden!

Indrukwekkende gebouwen langs de Arno, de rivier die la bella Firenze in tweeën spitst.

Een schattig parkje in Otroarno, aan de andere kant van de Arno.

Zoals we in Nederland graag over het weer praten, zo hebben Italianen het áltijd over eten.

Feeling the love!

Gardino Bardini is een fijne, groene oase van stilte en rust middenin de stad.

De rode koepel van de Duomo, hét symbool van Florence, is kenmerkend voor de prachtige skyline.

Paarse bloemen overal waar ik keek. Deze romantische droom is zonder twijfel het mooiste plekje van Gardino Bardini. Terwijl ik dit typ, verlang ik weer naar de heerlijke geur van deze blauwe regen!

In Florence word je overspoeld worden door gelaterias. Grom, erg geliefd onder Florentijnen zelf, zit verstopt in een zijstraatje achter de Duomo. Aan de lange rij wachtende mensen zie je hoe populair deze ijssalon is.

De verkeersborden van Clet Abraham maken Florence éxtra leuk.

Santé! Met een typisch Italiaanse Aperol Spritz toaste ik op al het moois dat deze citytrip voor me in petto zou gaan hebben.

Leuk voor wie op zoek is naar een origineel cadeau: bij La Bottaga dell’Olio vind je alles wat van olijven gemaakt kan worden.

De moeilijk te vinden Chiesa del Santi Apostoli is een klein kerkje in hartje centrum. Het zit zo verstopt, dat er geen toerist te bekennen was.

Wie houdt van kleine koffiezaakjes is in Florence in de juiste stad!

Bijzondere Italiaanse namen verdienen een mooie vermelding.

Florence is een echte modestad. Zowel Gucci als Roberto Cavalli zijn hier geboren. De Via de Tornabuoni is dé place to be voor designerkleding.

Heb je geen zin om David op te zoeken in de Accademia? Ga dan naar Piazza della Signoria. Een kopie van David kijkt uit over het meest belangrijke plein van Florence.

Nergens anders in Italië, en misschien wel in Europa, bevinden zich meer kunst- en bouwwerken uit de renaissance.

Mijn ultieme vakantiegevoel? Op een terrasje genieten van eten en een wijntje, terwijl in de verte een operazangeres door de straten klinkt. Bij Pizza Napoli 1955, met schijnbaar de beste pizza’s van de stad, at ik mijn eerste pizza sinds jaren. Heerlijk! Zelfs de Italianen zelf waren hier onder de indruk.

Een random straatje waar de gemiddelde toerist niet snel zal komen.

Dé plek waar je kunt genieten van de schoonheid van de stad is Piazza Michelangelo. Dit plein ligt aan de zuidkant van de Arno. Hier heb je, vooral als de zon ondergaat, een fabelachtig mooi uitzicht over het oude Florence.

Een andere bijzondere plek voor de ondergaande zon is rondom de Ponte Vecchio.

Wat is er veel te beleven in Florence! Er is overal kunst en cultuur op te snuiven, maar het is vooral de sfeer die mij aanspreekt. Ben je benieuwd naar de andere dagen van deze citytrip? Je kunt hier dag 2 en dag 3 bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.