Photo diary Florence – dag 3

Een kunstzinnig stadshart, overal muziek, fantastisch eten en ultiem genieten van la bella vita: Florence is Italië zoals Italië bedoeld is. Wie deze stad verkent, komt al snel tijd tekort. Drie dagen was voor mij in ieder geval niet genoeg om alle schatten te bewonderen. Ik neem je mee in mijn derde, en laatste dag, in de hoofdstad van Toscane.

Photo diary Florence: dag 3

La Ménagére is niet alleen favoriet voor cocktails, maar ook voor fijne ontbijtjes. Om mee te beginnen want er blijven zitten kun je vervolgens de hele dag.

Loop ook zeker even langs de WC, zelfs die is te gek.

Via del bacio!

Onder het mom van ‘ijs kan prima op ieder moment van de dag’, maakte ik graag opnieuw een ommetje langs My Sugar.

Het paradepaardje van de Italiaanse autofabrikant.

Er zijn in Florence weinig plekken waar je kunt genieten van de stilte. Verrassend genoeg was ik in dit kerkje een tijd lang helemaal alleen, om een kaarsje te branden.

Next level Italiaanse likeur in de meest bijzondere smaken.

Vraag willekeurige fiorentini naar de meest geliefde bakker en de kans is groot dat je Pugi als antwoord krijgt. De schiacciata, een Florentijnse focaccia, is een begrip in Florence.

Onderweg naar de mooiste man ter wereld!

There he is!

Lezend in ’the woman’s section’ van Galleria dell’Accademia. Zo kom ik erachter waarom de verhoudingen van Michelangelo’s David niet helemaal kloppen.

Broodjeszaak I Due Fratellini is zo klein dat je het gemakkelijk over het hoofd ziet. Niet doen! Want hier eet je finger licking goede panini’s met héél veel truffel.

Mijn favoriete bezienswaardigheden in Florence? Niet de Duomo (hoe indrukwekkend ook), Uffizi of Ponte Vecchio. Het leukste was voor mij het struinen door de smalle straatjes in Oltrarno.

In Florence is het op elke hoek van de straat weer een verrassing wat voor indrukwekkende gebouwen of pleintjes je tegemoet komen.

Shopping time! Ik heb me lang vermaakt in dit vintage zaakje met een hoog hebben-gehalte.

In het schattige winkeltje Oro Nero koop je de lekkerste thee van de stad.

Meet new Renaissance art in Florence.

Schuilen voor de regen met een modieus kopje thee bij Giacosa, het café van niemand minder dan Roberto Cavalli.

Regen? In de overdekte Mercato Centrale, oftewel de ‘eettempel’ van Florence, komt de wijn ook al vroeg op de tafels.

Note to myself: nooit meer wachten met het testen van nieuwe proteinbars in het vliegtuig terug. Weet iemand waar ik deze in Nederland kan scoren?

Een kleurrijk en smakelijk Amerikaans feestje, in Florence.

Als de zon ondergaat en de hemel van geel en oranje naar paars kleurt. Dit moment van de dag zal me niet snel gaan vervelen!

Ik ben verdrietig want mijn laatste avond in Florence is ingegaan. Tegelijk krijg ik geweldig nieuws vanuit het thuisfront. Genoeg redenen voor een cocktail. Of twee.

In de trein terug naar het vliegveld van Pisa met, opnieuw, een koolhydraatrijk ontbijtje.

Kaartjes sturen is ouderwets leuk, toch?

Mijn laatste Florence-tip: probeer niet alles in één citytrip te zien. Spreek gewoon met jezelf af dat je snel terug gaat. Like me! Mocht je na deze overload aan foto’s nog niet overtuigd zijn van deze bijzondere stad, kijk dan ook eens naar de photo diaries van dag 1 en dag 2. Ciao!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.