Photo Diary Dubai

Dubai photo diary

Dubai in één woord? Fascinerend. Het brengt een stedentrip into another level. Dubai is een ultramoderne wereldstad die je zelf moet ervaren, om het te geloven. Heel eerlijk: het is een stad waar je wel van moet houden. Hate it or love it, er is geen tussenweg. Dat ik Dubai fantastisch vind, is een understatement. Na mijn eerste bezoek, ben ik verliefd geworden op deze stad. Een wonderlijk sprookje in de woestijn! Ben je er nog niet geweest? Reis dan even met me mee.

Photo diary Dubai

Dubai is een oase in luxe met een mix van Arabische cultuur en de Westerse wereld. Alles is nét iets groter, mooier en luxer dan waar dan ook. Het is een soort onrealistische wereld waarin je terecht komt, maar wel een hele prettige. Niets is te gek, alles kan en alles gebeurt hier ook.

Dubai photo diary (21)

Mijn meest geliefde stukje Dubai is zonder twijfel de Marina Walk. Tussen de ruim tweehonderd hypermoderne torens in Dubai Marina is één wel heel bijzondere wolkenkrabber te bewonderen. Mijn favoriet: de Cayan Tower, die om zijn eigen as draait. Zó indrukwekkend! Overdag maar ook zeker ’s avonds.

Dubai photo diary

The Dubai Mall: het grootste winkelcentrum van de wereld. Winkelen is vaak bijzaak, je gaat er lekker eten, neemt een kijkje bij het Aquarium, de Ice Rank, je pakt een filmpje in de bioscoop of je gaat naar de fonteinshow aan de voet van de Burj Khalifa.

Dubai photo diary (10)

Een over de top uitzicht on top of the world op de Burj Khalifa, met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. Zó bijzonder en dan te bedenken dat je op de 124e verdieping pas net over de helft bent!

Dubai photo diary

Bij Dubai denk ik meteen aan cheesecake. De white chocolate caramel macademia-variant van The Cheesecake Factory is -en blijft- mijn favoriet. Overigens heeft The Cheesecake Factory véél meer lekkers dan de naam doet vermoeden!

Dubai photo diary

Erg toeristisch, maar wat is een woestijn zonder kamelen?

Dubai photo diary

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Dus kun je er maar beter voor zorgen dat die super lekker is, toch? Altijd goed: ontbijten of lunchen bij Eggspectation op JBR. Tip: neem de Spa Coco met kokos, honing en avocado.

Dubai photo diary

Ben je liefhebber van mooie, snelle auto’s? Eat your heart out! In Dubai staan de Lamborghini’s, Ferrari’s en Porsche’s zowat bumper aan bumper geparkeerd.

Dubai photo diary

Genietende van ’t zonnetje en fijne sfeertje op JBR Beach.

Dubai photo diary

Als de avond valt, is Dubai, voor mij, op zn best. Jumeirah Beach Road (JBR) is dan één van mijn meest geliefde spots. Hier rondlopen is in meerdere opzichten een feestje voor het oog.

Dubai photo diary

Zo’n twee keer per jaar komt er fog voor in Dubai. Dit is een teken dat de winter eraan komt. Alsof je in de wolken leeft, hoe fantastisch! Dit staat op mijn wishlist om eens mee te maken. Een zandstorm heb ik al wel mogen ervaren. Je ziet geen hand voor ogen!

Dubai photo diary

De Souk Madinat Jumeirah is sfeervol op een 1001-nacht-manier. Hier heb je een mooi uitzicht op de Burj Al Arab, het enige hotel ter wereld met 7 sterren. Only in Dubai, uiteraard.

Dubai photo diary (4)

In Dubai val je van de ene verbazing in de andere. Goud haal je hier gewoon uit de muur. Grootheidswaanzin ten top.

Dubai photo diary.

Het uitzicht over de Dubai Creek in het oude gedeelte van de stad. Wat een contrast met de andere kant van Dubai! Het is een aanrader om dit gedeelte van de stad niet over te slaan.

Dat niets alles in dit Emiraat glitter en goud is, bewijzen de oude souks. Al struinend door het doolhof van kleine straatjes komen alle prachtige geuren en kleuren je tegemoet.

Dubai photo diary

Niet zulke leuke prijzen als in de souks, maar met ruim 500 winkels kun je in The Mall of The Emirates volledig te buiten gaan. Aan schoenen. Kleding. You name it. Liefst met een -ongelimiteerde- creditcard in je hand.

Photo Diary Dubai

Close to perfection: de magische ondergaande zon in de woestijn. Een must go!

Dubai photo diary

Alles kan en alles is meer, beter en groter in Dubai. Zelfs in de hypermarkets. Hoeveel verschillende eieren bestaan er überhaupt? Bizar!

Dubai photo diary

Hartstikke leuk, de overvloed aan signature restaurants. Maar na alle fancy etentjes geniet ik zeker zo veel bij Shake Shack. Wanneer komt er een vestiging naar Nederland?

WeFlyCheap (4)

Om de Burj Khalifa kun je niet heen als je in Dubai bent. Het is super spectaculair als je er bovenop staat maar ook zeker zo indrukwekkend om vanaf de grond te bewonderen. Vooral als de avond valt en de lichtjes aangaan. De magische fonteinshow maakt het plaatje compleet!

Dubai Photo Diary

Eén van de grotere liefdes in m’n leven is pindakaas. Bij Lèmon Bar, in The Dubai Mall, ontdekte ik deze peanutbutter-bananasmoothie. To die for!

Dubai photo diary

No caption needed.

Dubai photo diary

Nog zo’n indrukwekkend stukje sprookjesachtige architectuur: het imposante Atlantis Hotel op The Palm.

Dubai photo diary

Aan spectaculaire uitzichten geen tekort in Dubai. Zoals hier, bij 40 Kong, een heerlijke roofbar met een prachtig zicht op de drukke 7-baansweg Sjeik Zayed.

Dubai photo diary

Dit Arabische Emiraat heeft niet alleen de grootste toren, winkelcentrum en vliegveld ter wereld, maar ook de mooiste tuin. En dat midden in de woestijn. Mirarcle Garden heeft een hoog Disney-gehalte, maar het is zeker een bezoekje waard.

Dubai photo diary (17)

Taartje hier, snoepje daar, ijsje everywhere! In Dubai is het sinneren op zn best en daarna serieus afkicken van alle guilty pleasures. Heeft iemand misschien ervaring met het Cookie Diet?

Dubai Photo Diary

Voor een beetje authenticiteit moet je best even zoeken, maar het is er zeker!

Dubai, je bent zó bijzonder. Ik was bang voor alle overdreven luxe, oneindige rijkdom, enorme torens en de overvloed aan grote bouwplaatsen voor nog meer wolkenkrabbers. Maar deze stad heeft me verrast. Het mooiste vind ik de enorme mix van nationaliteiten, culturen, religies en de oude en nieuwe wereld. Een reis naar Dubai is een onbetaalbare ervaring! Wil je weten hoe je Dubai on a budget kunt bezoeken? Je leest het hierBen jij weleens in Dubai geweest? En wat vind jij ervan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.