Mijn paspoort verhaal: Zanzibar

De meest bijzondere souvenirs? Die staan in mijn paspoort. Want achter elke stempel schuilt een eigen verhaal. De verhalen achter mijn paspoort stempels zal ik vanaf nu regelmatig met jullie delen. Ik begin met mijn herinneringen aan Zanzibar. Lees je mee waarom het voor mij zo’n bijzondere reis was?

Het verhaal achter mijn paspoort stempel

Niets is wonderlijker dan aankomen in een onbekend land. Toch heb ik nooit eerder zo’n enthousiasme door mijn lichaam gevoeld als tijdens het landen in Zanzibar. Ik weet al meteen dat ik op een bijzondere plek terecht ben gekomen. Beeld je in: een tropisch eiland met azuurblauwe zee, een idyllisch wit strand en rijen palmbomen. Picture perfect. Hét ideale decor voor verliefde stelletjes of honeymooners. En wie reist er solo naar dit Afrikaanse droomeiland, met een hart in duizend kleine stukjes? That’s me.

Gebroken of niet, mijn hart maakt een sprongetje van geluk als ik bij mijn resort aan kom. Meteen voel ik de hartelijkheid en openheid van de locals. Nooit eerder heb ik me zo welkom gevoeld en ik kan mijn tranen niet tegenhouden als overal met ‘Welcome Diana’ wordt toegelachen. Happy tears, welteverstaan. De eerste kennismaking met Zanzibar laat me smelten van geluk! Een confrontatiemomentje, want ik realiseer me dat het al even geleden is dat ik me zo fijn heb gevoeld.

Vanuit het resort loop ik het strand van Pajé op. Dat gevoel, mijn blote voeten in het zand, is voor mij al een geluksmomentje. Ik kijk uit over het strand dat zo schitterend wit is, dat mijn ogen er bijna zeer van gaan doen. Met een blauwe zee die ik nog niet eerder zo helder heb gezien. Locals zoeken naar schelpdieren en als de avond valt, vermaken de kindjes zich met prachtige vliegers. Met een kokosnoot in mijn hand kijk ik ernaar en geniet ik intens van dit bijzondere tafereel. Nee, ik voel me allesbehalve alleen op dit eiland. Want: ‘If you love what you have, you have everything you need’. 

Zanzibar, een eiland vol liefde

Voor mij is Zanzibar de ideale bestemming om overal aan te ontsnappen en om tot mezelf te komen. Normaal maakt het me onrustig als ik op reis weinig kan doen, maar dit keer geniet ik van de rust en alle kleine, bijzondere momenten. Zoals ontbijten met vers tropisch fruit, de hele dag het zonnetje op me gericht hebben, dineren met mijn voeten in het zand en daarna rozig mijn bed in stappen. De zonsondergang is enorm indrukwekkend én Zanzibar is een topbestemming om te genieten van een heldere sterrenhemel. De fonkelende sterren zijn zo duidelijk dat het bijna onwerkelijk is. Iedere avond maak ik er een me-time momentje van om te constateren dat ik niet veel meer nodig hebt. De rust en de vrijheid voelen om te gaan en te staan waar ik wil, geven me een fantastisch gevoel. Bij het zien van een vallende ster, twijfel ik geen seconde over de wens die ik ga doen.

Ik reisde solo naar Zanzibar en ging met een bijzondere vriendschap rijker terug. Soms, als je iemand ontmoet, is er die klik. Eentje waarvan je meteen weet dat het goed zit. Samen met vriendinnetje M. maak ik in Zanzibar speciale momenten mee en nog steeds delen we samen onze grootste passie: herinneringen maken op bijzondere bestemmingen. Toeval bestaat niet, onze vriendschap moest op dat moment en op die plek op mijn pad komen. Twee jaar later voel ik me nog steeds blessed met deze ontmoeting.

De schoonheid van Zanzibar en de hakuna matata-vibe hebben mijn hart gestolen. Voor ik het eiland verlaat, loopt mijn hart (weer) over van liefde. Alles klopt aan deze reis en ik wil niet naar huis. Vlak voor het opstijgen breekt er een enorm noodweer uit en kan het vliegtuig niet vertrekken. Op een eiland waar al maanden geen druppel regen is gevallen, is dat toch best bijzonder. ‘The universe is telling me something’, bedenk ik me en met een grote glimlach zak ik ontspannen onderuit in mijn vliegtuigstoel. I found the good in goodbye.

Wanneer ik nu, al bladerend door mijn paspoort, de stempel van Zanzibar zie, ben ik opnieuw dankbaar dat ik deze magische bestemming heb ontdekt. Een eiland vol liefde, waar mijn wens is uitgekomen. Sneller dan ik had durven hopen.

Wat is jouw favoriete verhaal achter een paspoort stempel?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.