Beleef New York vanuit huis: 8x virtuele tours


Het liefst inspireer ik je met mijn eigen New York tips, favoriete plekken en persoonlijke belevenissen. Maar in deze situatie zit een bezoek aan The Wonderful Big Apple er voorlopig niet in. Wat houdt je tegen om alvast inspiratie op te doen? Want New York, waar alles maar dan ook echt álles kan, heeft alternatieve manieren om ook nu de stad te beleven. Gewoon, vanuit huis. Ik heb wat virtuele tours op een rij gezet. Ga je mee?

8x virtuele tours door New York

1. Unieke wandeling over de Brooklyn Bridge
Om te starten met een magische kick-off: de Brooklyn Bridge tijdens zonsopkomst. Bekijk de beelden van deze iconische brug in complete stilte via een virtuele wandeling. Dromen met je ogen open, een beter uitzicht op Manhattan krijg je niet.

2. Central Park: groene oase in de concrete jungle
Not to miss: een wandeling door Central Park. De ‘achtertuin’ van New York is via de digitale weg gelukkig nog te bezoeken. Tijdens deze tour ontdek je de mooiste plekken van het park. 

3. 24/7 wegdromen bij Empire State Building
Mijn personal fave in deze lijst: de livestream van Empire State Building. Alsof je boven de stad zweeft, met een onwerkelijk uitzicht op het meest iconische gebouw van Empire City.

4. Vliegen over New York
Over zweven gesproken, iets wat je eens moét meemaken is een helikopter vlucht boven The Big Apple. Maar voor je creditcard is het minder leuk, dus stap snel in deze helikopter en ervaar Manhattan aan je voeten!

5. Ontdek de historie van tenements
Om je alvast te inspireren voor je toekomstige New York citytrip. Want, Tenement Museum ligt een beetje buiten de gebaden paden, in de Lower East Side. Met de rondleiding door de tenements wordt je ondergedompeld in het leven van de immigranten in de 19e eeuw.

6. Virtuele tour door 911/Museum
Grote kans dat een bezoek aan 911/Museum op je NYC-bucketlist staat. Amirite? Het indrukwekkende museum is online altijd geopend. Maak een virtueel rondje op deze ontroerende plek.

7. Jouw fix street-art
Naast alle musea is New York ook de plek waar je street-art hart sneller gaat kloppen. Via deze online experience geniet je ‘live’ van 9 waanzinnig mooie straten, gevuld met bijzondere murals. Op en top New York!

8. Welcome to Broadway!
In de spotlight: het bezoeken van een Broadway-show. Want dit kan niet missen als je in New York bent. Nu heb je de kans om thuis, vanaf je eigen bank, je favoriete voorstelling bij te wonen.

Deze periode doet me extra beseffen hoe dankbaar ik ben voor wat ik allemaal  in mijn ‘home away from home’ heb gezien, gedaan, gevoeld en geleerd. Voor mij zorgen deze virtuele tours voor een flinke boost geluk!

Ook heb ik ontelbaar veel herinneringen die me de energie geven die ik zo mis. Wat is jouw favoriete NYC-herinnering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *