De mooiste uitkijkpunten in Lissabon

lissabon

De stad van witte huisjes en rode daken. Met kleurrijke tegelmuurtjes en gele trams. Gastvrije mensen en een prachtige ondergaande zon boven de Taag. Leuke rooftopbars en pastel de nata. Kleine, smalle straatjes en spectaculaire uitkijkpunten. Lissabon is wondermooi. De stad is gebouwd op zeven heuvels en er zijn veel plekjes met indrukwekkende uitzichten. Oftewel, miradouros. De oplettende lezer was het vast al opgevallen dat ik gek ben op uitkijkpunten. Welke zijn de mooiste van Lissabon?

Mijn favoriete uitkijkpunten in Lissabon

 1. Miradouro de Santa Luzia
  Oké, ik weet dat het een populaire plek is voor toeristen. En terecht. Miradouro de Santa Luzia is mijn meest favoriete plek in Lissabon met een fantastisch uitzicht over de wijk Alfama, de Taag en de Santo Estêvão en São Miguel kerk. De mooie tuin met prachtige azulejos en bankjes, maken dit een super romantisch plek. Dit uitkijkpunt gaat jouw hart, en die van je fofinho, ongetwijfeld stelen!
 2. Miradouro das Portos do Sol
  Op zoek naar dé plek voor de mooiste zonsopkomst van Lissabon? Look no further. De ‘Poort naar de zon’ ligt vlakbij Miradouro de Santa Luzia. Vanuit de schattige, smalle straatjes in Alfama loopt je via een trap naar dit plein. Hier geniet je van een schitterend uitzicht.
 3. Miradouro da Graça
  Hemel, wat is Miradouro da Graça een fijne plek. Het is een aardige wandeling naar boven, maar het is de moeite meer dan waard. Naast de gelijknamige kerk geniet je in de schaduw van pijnbomen van een panoramisch uitzicht over het kasteel en de bruggen over de Taag.
 4. Miradouro da Nossa Senhora do Monte
  Op en top romantisch is het hoogste uitkijkpunt van Lissabon, vlakbij Miradouro da Graça. Op een bankje geniet je onder de bomen van het uitzicht over de wijk Biaxa en het kasteel. Ik zeg er verder niet veel over. Ga er zelf maar kijken en genieten!
 5. Miradouro da Santa Catarina
  Een rustig uitkijkpunt in de wijk Santa Catarina, vlakbij Bairro Alto, met vooral Lisboetas is Miradouro de Santa Catarina. En dat is bijzonder, want het uitzicht op de ondergaande zon boven de Taag is hier zó mooi. Een absolute must-go.
 6. Miradouro de Sao Pedro de Alcantara
  Een panoramisch uitzicht over de oude stad van Lissabon heb je vanaf Miradouro de Sao Pedro de Alcantara. Ook zie je hier mooi de noordkant van de stad liggen, richting Marques de Pombal.

Lissabon is prachtig en de mooie uitkijkpunten hebben mij enorm verrast. Ga je zelf naar Lissabon? Zet deze miradouros dan op je lijstje. Wat zijn jouw favoriete uitzichten in de Portugese hoofdstad? Check hier ook de blog over tips wat je tijdens je citytrip in Porto kunt doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.