De mooiste uitkijkpunten in Barcelona

Op reis zoek ik altijd het mooiste uitkijkpunt op. Want van een uitzicht over een stad kan ik intens genieten. Dat is ook één van de redenen waarom ik zoveel liefde heb voor Barcelona. Deze stad is gebouwd op een aantal heuvels, die zorgen voor de meest spectaculaire uitzichten. Want van bovenaf ziet Barcelona er nóg mooier uit! Welke uitkijkpunten in Barcelona mag je niet missen? Lees mee en je weet waar je moet zijn.

Mijn favoriete uitkijkpunten in Barcelona

1. Bunkers del Carmel

Qua hoogtepunt kun je de Bunkers del Carmel letterlijk nemen. Grote kans dat je niet eerder van de bunkers gehoord hebt, hoewel deze plek wel steeds geliefder wordt onder de Barcelonezen. De bunkers zijn uit de tijd van de Spaanse burgeroorlog. Nu is het één van de weinige plekken waar je, in alle rust, van een 360 graden uitzicht van de stad kunt genieten. Ik hou zelf van –zeg maar gerust ben dol op- een prachtige ondergaande zon. Bij de Bunkers del Carmel geniet je aan het einde van een zwoele zomeravond van de allermooiste kleuren van de hemel. I just can’t get enough of it.

Waar? De Bunkers del Carmel zijn gelegen in de wijk El Carmel.
M
etrostation Guinardó/ Hospital de Sant Pau of Alfons X. 

2. Tibidabo

Tibidabo is weer een heel ander uitzichtpunt in Barcelona. Deze heuvel is te herkennen aan de kerktoren die mij aan de Sacre Coeur doet denken. ’s Avonds is deze kerk, de Iglesia del Sagrat Cor, prachtig verlicht. Vanaf de top van dit mooie bouwwerk is het uitzicht fantastisch. Op de heuvel vind je ook één van de oudste reuzenraden, waar je je weer even kind kunt voelen. Een unieke ervaring op een hele bijzondere plek!

Waar? Placa del Tibidabo, Sarria, Sant Gervasi & Tibidabo,
Metro: Avinguda Tibidabo. Daarna neem je de bus nemen die je afzet bij de funicular

3. Montjuïc

Montjuïc is mijn favoriete plek in Barcelona om te gaan hardlopen with a view. Vanaf Plaça d’Espanya ren (of wandel) je via de hoge trappen de heuvel op. Een fijne plek om, vanaf het kasteel van Montjuïc, bij te komen van je klim en te genieten van het uitzicht op Font Màgica (de Magische Fonteinen) en het bijzondere uitzicht over de stad. Aanrader: het park is groot genoeg om je eigen favoriete uitkijkpunt te zoeken.

Waar? Avinguda de la Reina Maria Cristina
Metro: Espanya 


4. Park Güell

De meest toeristische locatie in deze lijst van uitkijkpunten in Barcelona is ongetwijfeld Park Güell. Maar dat maakt het uitzicht er niet minder op! Naast de bekende, fotogenieke mozaïek bankjes van Antoni Gaudí vind je vanaf Plaça de la Naturalesa een uitzicht waar je u tegen zegt. Sinds een paar jaar betaal je entree on Park Güell te kunnen bezoeken. Maar goed, elk nadeel heeft zijn voordeel: het is -met name in de avonduren- een stuk minder druk.

Waar? Carrer d’Olot Barcelona
Metro: Lesseps

5. Hotel Gran Central

Wat is er fijner dan genieten van een verlichte skyline van Barcelona? Dit in combinatie met een mojito in een trendy rooftopbar! Gran Hotel Central is hiervoor the perfect choice. Vanaf het dakterras van dit designhotel heb je een extreem mooi uitzicht over de stad. In het drukke Barcelona kun je hier, hartje centrum, even ontsnappen en volledig tot rust komen. Op en top genieten dus!

Waar? Via Laietana 30
Metro: Jaume I

Je hebt inmiddels wel door dat ik alleen met lovende woorden over Barcelona kan praten. Begint het bij jou ook te kriebelen om een ticket naar de Catalaanse hoofdstad te boeken? Wat zijn jouw meest favoriete uitkijkpunten in Barcelona? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.