Mijn travelfacts – II

Tijdens het reizen stroomt mijn hoofd vaak over. Met mooie zinnen, beelden en hoe ik alle gedachten over zal gaan brengen. Mijn blog is één grote ontdekkingstocht en ik deel mijn avonturen graag met jullie. Maar wat weten jullie nog niet van mij? Bijvoorbeeld hoeveel procent ik, so far, van de wereld heb ontdekt? Wat er niet mag ontbreken in mijn koffer en waar ik oprecht angst voor heb? De antwoorden en wat willekeurige andere travelfacts lees je hier.

Mijn travelfacts

1. Ik heb al wat fijne reizen mogen maken. Precies twee jaar geleden schreef ik hier dat ik 30 landen had bezocht. De reizen in 2016 en 2017 waren fantastisch, maar vooral op bestemmingen waar ik al eerder was geweest. Mijn teller staat intussen op 33 landen. Dat is (slechts) 13% van de wereld, dus er is nog een hoop te ontdekken! En dat komt goed uit, want ik heb stapels nieuwe wanderlust.

2. Mijn ideale reis bestaat uit een combinatie van cultuur, natuur en avontuur. Als ik moet kiezen, ga ik voor avontuur. Een lastige keuze, maar ik word het meest gelukkig van bijzondere, extreme momenten waar ik later met verbazing en een glimlach aan terug kan denken.

3. Confession: hoe vaak ik ook reis, ik vind verre reizen die ik solo maak in het begin altijd spannend. Maar na een paar dagen ben ik helemaal zen en geniet ik er optimaal van.

4. Ik heb veel te weinig gezien van Nederland! Zo ben ik bijvoorbeeld nog nooit in Drenthe of op de Waddeneilanden geweest. Shame on me!

5. Omdat donkere dagen een steeds minder positieve invloed hebben op mijn humeur, vind ik december de meest fijne maand om op pad te gaan. Ook januari en februari zijn favoriet voor een boost aan energie.

6. Ik heb meerdere keren gekeken naar de opties om te emigreren naar een aantal (wereld)steden buiten Europa.

7. Hoewel ik thuis graag gezond eet, ga ik buiten Nederland vaak te buiten aan het meest crappy food.

8. Op reis heb ik, in tegenstelling tot thuis, bijna niet de behoefte om mijn social media te checken. Helemaal offline reizen zou me door onmisbare reisapps als TripAdvisor, Spotted by Locals en natuurlijk Google Maps niet lukken.

9. Hoewel ik erg houd van lezen, is tijd vinden tegenwoordig een ander verhaal. Op vakantie lukt het me wel om me met een boek terug te trekken. Ik maak er een gewoonte van om mijn gelezen boeken onderweg te ruilen tegen random titels. Zo lees je verrassende verhalen die je anders niet snel zou kiezen!

10. Spinnen, slangen, schorpioenen… I don’t care. Maar wel ben ik behoorlijk bang voor kakkerlakken.

11. Het meest leuke van solo reizen? De contacten die je makkelijk maakt. Aan mijn vakantie in Zanzibar heb ik één van mijn meest dierbare vriendschappen overgehouden. En er gaat geen dag voorbij zonder contact met mijn loved ones aan de andere kant van de oceaan.

12. Ik ga niet op reis zonder mijn gelukspoppetjes, ogri ai en favoriete knuffel.

13. Mijn wishlist is oneindig. Er zijn nog zóveel bestemmingen die ik dolgraag wil ontdekken! Reisdilemma: alleen nieuwe plekken of vaker naar één bestemming? Het eerste is het streven maar ik kan ook niet wachten om opnieuw de dreamy vibe van New York te ervaren.

14. Ik ben standaard te vroeg op het vliegveld. In Colombia kwam ik door noodweer en file’s 70 (!) minuten voor mijn vlucht aan op het vliegveld van Bogota. En er was overigens niks aan de hand.

15. In het buitenland heb ik zelden heimwee. Maar als ik drie dingen moet noemen die ik mis aan thuis, zijn dat het koken van mijn eigen gerechten, de geur van mijn bed (én mijn kat) en natuurlijk qualitytime met mijn inner circle.

16. Naast mijn vele reisjes naar Londen en Parijs ben ik het meest vaak in de USA en Suriname geweest.

17. Mijn eerste tattoo is gezet tijdens mijn eerste backpack-avontuur. Het staat symbool voor Karma, de levenswijze waar ik in Thailand veel rust in heb gevonden.

18. Intussen vier ik mijn verjaardag al een aantal jaar in het buitenland. Hopelijk hou ik deze traditie nog lang in ere!

19. Op verzoek ben ik gestopt met het kopen van cadeautjes voor het thuisfront. Maar voor mezelf neem ik altijd wel een klein aandenken mee. Variërend van een vintage ansichtkaart tot schelpen of een bijzonder sieraad.

20. De afgelopen jaren heb ik geleerd om met alleen handbagage op reis te gaan. Maar never ever zal mijn trolley 10 kilo of minder wegen. So far, so good!

21. Dat mijn ouders het alles behalve leuk vinden als ik op reis ga, is een feit. Om ze gerust te stellen, spam ik ze dagelijks met foto’s van mijn avonturen. Nou ja, een deel daarvan.

22. Suriname, Su voor intimi, is het land waar ik nog elke dag heimwee naar heb.

23. Niks nieuws onder de zon: afscheid nemen van iemand of iets blijft voor mij zwaar. Hetzelfde geldt voor het omgaan met de reverse culture shock bij thuiskomst.

24. Wat de bestemming ook is, mijn ideale reis bestaat uit urenlang rondwandelen op zoek naar hidden secrets, een bezoekje aan een uitkijkpunt en het genieten van een opkomende of ondergaande zon.

25. Ook ben ik dol op mensen kijken. Ik ga dan ook graag ergens urenlang zitten en kijken. Gewoon, voor me uit staren, alles observeren en genieten.

26. Nog steeds kan ik geen antwoord geven op de vraag wat mijn favoriete reisbestemming is. Bovenaan staan in ieder geval New York, Colombia, Marokko, de Filipijnen, Mexico en Dubai. De bestemmingen staan in willekeurige volgorde maar New York staat zeker niet voor niets bovenaan.

Deze lijst had oneindig lang kunnen zijn, maar ik houd het deze keer bij deze travelfacts. Volg je mijn reisverhalen ook al op Instagram?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.