Mijn travelfacts

travelfacts

Het is je waarschijnlijk wel opgevallen dat reizen één van mijn grootste passies is. Ik raak er niet snel over uitgepraat. Ben je benieuwd naar mijn engste reiservaring, welke bijzondere gerechten ik in het buitenland heb geprobeerd en wat voor soort reis ik never nooit zal maken? Hier lees je 26 random travelfacts.

Mijn travelfacts

 1. Tot mijn 18e heb ik alleen Polen, Londen en Parijs bezocht. Okay, en België. Mijn familie is helemaal niet reislustig. Intussen heb ik zelf de schade dubbel en dwars ingehaald.
 2. Als klein meisje wilde ik later stewardess worden. Ik hoopte zo te wereld te kunnen zien. Om deze reden ben ik aan de NHTV gaan studeren.
 3. Tot nu toe ben ik in 30 landen geweest. Hiervan zijn er vijf in Azië, drie in Afrika, vier in Noord Amerika en twee in Zuid Amerika.
 4. In het Spaanse Lloret del Mar vierde ik mijn eerste vakantie zonder ouders. En hoe! Het verbaasd me nog steeds dat we er geen tv-programma mee hebben gehaald. Je hebt behoefte aan een toelichting hè? Nee, sorry.
 5. Mijn eerste solotrip was een maand backpacken door Thailand. Eén van mijn mooiste reiservaringen so far!
 6. Tegenwoordig maak ik veel reisjes alleen. Het staat nog net niet in mijn paspoort, maar met mij reizen is niet makkelijk. Als er even niets op de planning staat, word ik namelijk heel onrustig. En dus vervelend. Ik zorg er zelf dus voor dat dit eigenlijk niet gebeurt.
 7. Na mijn studie heb ik zes maanden in Suriname gewoond. Daarna ben nog drie keer terug gegaan en gek genoeg voelt het altijd als ‘thuis’. Ik kan niet wachten op de volgende keer.
 8. Op reis wil ik altijd de culinaire specialiteiten van het land ontdekken. Dat kunnen recepten zijn, maar ook producten. Zo ga ik in Spanje meteen op zoek naar horchata en eet ik me in Azië misselijk aan sticky rice met mango. En dan baal ik enorm als dit in Nederland niet te krijgen is.
 9. Deze Di-va vind kamperen ge-wel-dig! Misschien omdat het me doet denken aan de memorabele tijden toen je als tiener ‘s nachts uit je tentje sneakte.
 10. Op vakantie gaan vind ik een goed excuus voor een nieuwe garderobe. Strandjurkjes, bikini’s, slippers: je kan er nooit genoeg van hebben, toch? Zeker de helft van mijn kofferinhoud heeft nog een kaartje.
 11. Wat nooit om mijn reis-cv zal komen te staan is een all inclusive reis. Ook ben ik allergisch voor het publiek dat bij dit soort vakanties hoort.
 12. Ik sta in veel Aziatische plakboeken. For some reason (okay, ik ben blond en met mijn 1.75 door de ogen van een Aziaat best lang) willen ze altijd met me op de foto. Blijft hilarisch.
 13. Een boekje lezen op het strand: heerlijk! Maar bij de gedachte dat ik twee dagen op rij, de hele dag, op het strand ga liggen, word ik dus onrustig. Ik moet plekken zien, dingen beleven en mensen ontmoeten.
 14. Nog een allergie: hop on-bussen. Het zal vast wel praktisch zijn, maar mij zal je never in zo’n ding zien. Ik hou ervan om wandelend een stad te ontdekken. Twintig kilometer loop ik makkelijk op een dag. Welke idioot vind het nou leuk om zulke afstanden te voet af te leggen?
 15. Ik ben dol op vliegen! Lekker een boek lezen, muziekje aan, praten met vreemden, even mijn ogen dicht doen en me verheugen op de mooie reis die komen gaat.
 16. Het meest vreemde dat ik op reis heb gegeten is piranha en tijger. Beide in Suriname. Wat bezielde me in hemelsnaam?
 17. Ik heb er geen antwoord op wanneer mij gevraagd word wat mijn mooiste reis is geweest. Een logische vraag, maar ik weet het echt niet. Misschien Mexico, New York of Zanzibar? Of toch Thailand, Marokko of Dubai?
 18. Afhankelijk van de bestemming, maar ik kan voor een week makkelijk zeven bikini’s en tien paar schoenen meenemen.
 19. Mijn engste vliegervaring was tijdens een heftige storm onderweg van Singapore naar Bangkok. Het toestel stortte meters naar beneden, sommige passagiers vlogen uit hun stoelen en de cabin crew was nergens te bekennen. Lang leve Air Asia.
 20. Van een vriendinnetje kreeg ik voor mijn eerste solo-trip Peruaanse gelukspoppetjes. Ze gaan nog steeds overal mee naartoe voor wat extra geluk. Hoezo, bijgelovig?
 21. Ik ben verliefd op Ibiza. De vibe, de geur, de mensen, ik hou er zó van. Het zou zomaar kunnen zijn dat het ooit mijn thuis gaat worden. Food for thoughts.
 22. Meerdere keren dacht ik mijn reis niet meer na te kunnen vertellen. De minst leuke ervaring was met de boot onderweg naar de Gili Eilanden toen we in enorme noodweer terecht kwamen. Een pikzwarte lucht, donder, bliksem en metershoge golven: super scary. Mijn loved ones hebben toen een memorabel sms’je van me gekregen.
 23. De Lonely Planet is mijn favoriete travelguide. Voor iedere trip schaf ik er één aan. Er staan er nu twee stof te happen in mijn kast. Daar moet ik snel verandering in brengen.
 24. Elk jaar bezoek ik een andere Spaanse stad. En overal word ik als local aangezien. Goed om mijn Spaans te verbeteren!
 25. Ik vind het leven op reis een wonderlijk iets en ik voel me de aller gelukkigste van de wereld als ik reis. Daarom sta ik elke dag even stil bij al het mooie dat ik meemaak. Liefst al starend naar een mooie sterrenhemel.
 26. Ik háát het om na een trip terug naar huis te gaan. Een diepe, diepe haat. Een traantje wegpinken is voor mij dan niet zo vreemd. Op de terugreis vanuit Paramaribo zit de mascara standaard op mijn kin.

Dit zijn zomaar wat random feitjes over mijn reizen. Ben je benieuwd naar meer travelfacts? Je leest ze hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.