Mijn 8 hotspots in Brussel

Brussel

Na mijn vele bezoekjes aan Antwerpen, was het de hoogste tijd om de Belgische hoofdstad beter te leren kennen. De binnenstad heeft een unieke sfeer en uitstraling met leuke pleintjes, knusse steegjes en hippe kroegen. Ben je een shopaholic? Dan kun je in Brussel zeker je hart ophalen. En laat je verrassen door de toffe street art. Genoeg ingrediënten dus voor een ‘plezante’ citytrip! Wat zijn de hotspots? Ik heb mijn tips voor je op een rijtje gezet.

Wat je in Brussel niet mag missen

Atomium
1. Atomium: een mooie start van je dag

Bij een dagje Brussel hoort een bezoek aan het Atomium. Het symbool van de stad ligt buiten het centrum en is daarom een mooie plek om je dag te beginnen. Toen ik onder het enorme bouwwerk (102 meter hoog) stond, vroeg ik me af wat het eigenlijk voorstelt. Het is een ijzermolecule die miljarden keren is uitvergroot. Met een snelle lift ga je binnen no-time naar boven en geniet je van een uitzicht over de stad. ’s Avonds zijn de bollen schitterend verlicht door duizenden lampjes.

Waar? Het Atomium ligt in het noorden van Brussel. Het is 5 min. lopen van metrostation Heizel/Heysel.

APDM

2. De beste bagels van Brussel
Voor een heerlijk ontbijtje of lunch ben je bij APDM (Au Pays des Merveilles) op de juiste plek. Ik hoorde dat je hier de beste bagels in Brussel kan eten. Dat moést ik natuurlijk ervaren. Ter plekke kreeg ik last van keuzestress en ging ik voor de bestseller: poulet cheddar met (héél veel) kip, cheddar, creamcheese en sla. En ja, ik kan me niet herinneren dat ik eerder zo’n enorm lekkere bagel gegeten heb. Ook de yoghurt met granola en taartjes zagen er goddelijk uit. Mij zien ze hier ongetwijfeld terug! Het is een populaire spot, vooraf reserveren kan dus geen kwaad.

Waar? Avenue Jean Volders, 42. Bij metrostation Porte de Hal/Hallepoort.

Vintage shopping

3. Time to shop!
De Hoogstraat, op loopafstand van APDM, is een klein paradijsje voor liefhebbers van vintage en antiek. Bij Melting Pot koop je allerlei vintage items voor 15,- per kilo. En voor dat bedrag kan je meerdere leuke items scoren! Hou je meer van hebberig makende winkels? Op de Waterloolaan vind je merken als Dior, Hermès en Jimmy Choo. In het centrum kun je in de zijstraatjes ook prima winkelen in vele kleine zaakjes.

Waar? De Hoogstraat (Rue Haute), ligt op loopafstand van metrostation Porte de Hal/Hallepoort.
De Waterloolaan is gelegen bij metrostation Louise/Louiza.

Parking 58

4. Geniet van het uitzicht bij Parking 58
Tijdens een citytrip ga ik altijd op zoek naar een mooi uitkijkpunt. In Brussel moet je zeker bij Parking 58 langsgaan. Op het eerste gezicht is dit een sombere, grauwe parkeergarage, maar als je de lift neemt naar de 10e etage heb je een prachtig uitzicht over de stad. Je ziet zelfs het Atomium liggen. Deze spot is ook bij veel locals favoriet!

Waar? Bisschopsstraat 1 (hartje centrum tussen de Beurs en het Sint-Katelijneplein)

Prelude

5. Prélude: een leuke lunch spot met een ontspannen sfeertje
Bij Prélude kun je elke dag kiezen uit een maaltijd met vlees of vis. Ook is er een vegetarisch dagmenu. Alle ingrediënten zijn van het seizoen, biologisch en vers. Als er zalm op het menu staat, heb je geluk. Die is namelijk erg lekker in combinatie met couscous en een salade met pompoen. Aanrader!

Waar? Rue Antoine Breart 84. Op loopafstand van metrostation Horta.

Stripfiguren

6. Dé stad voor stripfanaten
Stripverhalen zoals Kuifje, Lucky Luke en de Smurfen hebben hun oorsprong in Brussel of omgeving. Deze striphistorie is goed zichtbaar in Belgische hoofdstad, kijk dus om je heen en ontdek veel kleurrijke stripfiguren op de muren. Er is ook een speciale striproute: verrassend leuk, oftewel ’tof’ op zijn Vlaams.

Grote Markt

7. Niet te missen: de Grote Markt
De Grote Markt ligt midden in het centrum. Het is super toeristisch, maar de met bladgoud versierde gebouwen zijn ook echt prachtig. Zeker als ze in de avonduren verlicht zijn. Waar je ook loopt, rondom dit plein ruikt het overal naar wafels. Ik viel uit de toon zonder wafel dus na 18 km. gewandeld te hebben, vond ik dat ik deze lekkernij ook verdiend had. Optimaal genieten op zijn Brussels! De Vlaamse friet en een Belgisch biertje heb ik maar overgeslagen.

Neuhaus

8. Brussel zou Brussel niet zijn zonder chocolade
In de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, een prachtig overdekt winkelcentrum, vind je veel chocoladewinkeltjes. Het kijken naar de prachtig versierde etalages is al heerlijk op zich. Omdat ik net de calorieën uit tip 7 naar binnen had gewerkt, was ik niet van plan om aan mijn chocolade cravings toe te geven. Toen ontdekte ik bij Neuhaus iets briljants: chocolademousse to go waarbij je je eigen topping kan kiezen. Oh lawd, now I know what angels eat. 

Waar? Galerie du Roi 5, vrijwel naast de Grote Markt.

Mijn weekendje Brussel was meer dan geslaagd. Door de regen heb ik jammer genoeg niet alles kunnen doen wat ik vooraf hoopte. Zo heb ik niet kunnen wandelen door de mooie parken en kunnen genieten van de ondergaande zon op de Mont des Arts. Ook staat de Basilique Nationale Sacré-Cœur nog op mijn to go-list. Genoeg redenen om Brussel in het voorjaar weer eens te bezoeken! Ik ben nog op zoek naar andere tips. Wat zijn jouw aanraders? Wil je tips voor een dagje of weekendje weg in Belgie? Bekijk dan mijn favoriete adresjes in Gent en Antwerpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.