6x lunch hotspots in Amsterdam

lunch-hotspots-amsterdam
Na mijn liefdesbetuiging voor Rotterdam, moet ik bekennen dat ik ook een secret crush heb op een andere stad. The next best, Amsterdam. In deze stad heb je als foodie niets te klagen. Er zijn zoveel culinaire pareltjes en wekelijks worden nieuwe, verrassende spots geopend. Waar moet je naartoe? Ik laat je hier mijn favoriete lunch hotspots in Amsterdam zien. Warning: beter niet bekijken als je trek hebt.

Mijn favoriete lunch hotspots in Amsterdam

lunch-hotspots-amsterdam7

1. CT Coffee & Coconuts
Als het Nederlandse weer niet helemaal meewerkt, dan zorgt CT Coffee & Coconuts bij mij wel voor een zomers gevoel. Dit is mijn adresje in Amsterdam om weg te dromen onder het genot van een verse kokosnoot. Te vinden in een prachtig gebouw, dat vroeger een bioscoop was. Ook mijn favoriete plek om vanaf een zitzak achter mijn laptop te tikken over mijn reisbelevenissen. Onder het genot van wat lekkers, uiteraard. Wie krijgt er niet meteen trek bij het zien van deze scrammbled eggs met avocado op zuurdesem toast? 

Waar?
CT Coffee & Coconuts
Ceintuurbaan 282-284

lunch-hotspots-amsterdam5

2. SLA
Natuurlijk kun je overal wel een salade bestellen. Maar je hebt een salade en Salade. Ik hou van concepten waar ik zelf mijn favoriete combinatie kan maken. Zoals bij healthy hotspot SLA. Met steeds weer nieuwe saladespecials, sapjes en soepen, hoef je je hier niet snel te vervelen. Met vijf vestigingen in Amsterdam, is er altijd wel een SLA in de buurt. En Rotterdammers opgelet, binnenkort is SLA ook (eindelijk) in onze stad te vinden!

Waar?
SLA
Westerstraat 34, Ceintuurbaan 149, Claude Debussylaan 35, Utrechtsestraat 10hs en Middenweg 55B-H

lunch-hotspots-amsterdam8

3. MOOK Pancakes
‘Je hebt het goed gedaan’, aldus de vriendelijke bediening van MOOK bij het afruimen van mijn (bijna lege) bord. Maar het schouderklopje gaat toch echt naar de maker van deze hemelse pancakes. Mijn favoriet is zonder twijfel de ‘mancake’, met cheddar en bacon. Well, heaven is a place on earth. Doe jezelf een groot plezier en ga zelf één van de verrassende combinaties ervaren. Mijn tip: ga met een lege maag. Thank me later.

Waar?
MOOK Pancakes
De Clerqstraat 34

lunch-hotspots-amsterdam24. Yay Health Store & More
Bij Yay kun je zonder schuldgevoel aanschuiven voor iets lekkers. Op het menu staat raw food, van heerlijk healthy vegan wraps tot acai bowls en pompoensoep. Zoals de naam al zegt, er is meer! Bij Yay vind je in de bijbehorende winkel duurzame wannahaves, je kunt meedoen aan raw food workshops én je kunt er verschillende yogalessen volgen. Love it!

Waar?
Yay Health Store & More
Gerard Douwstraat 74

lunch-hotspots-amsterdam65. Café George
Café George is een begrip in Amsterdam. Zo’n allday hotspot waar je terug komt voor de goede sfeer. Met de Franse bistro stijl waan ik me altijd even in Parijs. Heerlijk! Ik kan hier ook uren mensen kijken. Er zijn meer Georges in Amsterdam: George W.P.A., George Bistro en San George.

Waar?
Café George
Leidsegracht 84

lunch-hotspots-amsterdam1

6. Baker & Roasters
De gezelligste lunchplek midden in de Pijp, gerund door leuke mensen uit Nieuw Zeeland, is Baker & Roasters. Voor de sportfreaks onder ons, bestel de power-egg met alleen eiwitten. Mijn advies: neem je macro’s even voor lief en spoil yourself met een uitgebreide lunch of een overheerlijk taartje. Of gewoon beide.

Waar?
Baker & Roasters
Eerste Jacob van Campenstraat 54 en Kadijksplein 16

Wat zijn jouw favoriete lunch hotspots in Amsterdam? Ik ben benieuwd!

2 Reacties

 1. Esther
  7 november 2016 / 14:31

  Yummie, lekker! Snel samen lunchen?

  • Diana
   Auteur
   7 november 2016 / 19:03

   Gezellig, doen we!
   Liefs, Di

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.