Jaaroverzicht: mijn reizen in 2019

What a year it’s been! Dat we allemaal vooruit kijken en dromen is fantastisch, toch vind ik het ook mooi om even stil te staan. En terug te kijken op alles wat er het afgelopen (reis) jaar is gebeurd. Herkenbaar? Meer dan ooit voel ik me blessed voor alle herinneringen die ik de afgelopen 12 maanden, in 8 landen en 3 continenten heb kunnen maken. Reis je even mee terug?

Mijn jaaroverzicht in reizen
Januari – Londen

De perfecte getaway dichtbij huis? Juist. Londen. Want je bent er in no time en het jaar beginnen in de Britse hoofdstad is altijd een goed idee. We maakten herinneringen in Kensington, struinden door Seven Dials en genoten naar hartenlust in mijn favoriete wijk Shoreditch. Het probleem met Londen? It simply never get’s old.

Februari – Rotterdam

Is het niet in een ver land, dan zoek ik wel avontuur in mijn eigen stad. Het werd ook weer eens tijd voor een ode aan ‘mijn’ 010. In mijn Rotterdamse bucketlist neem ik je mee naar mijn favoriete adresjes voor een dagje in de Maasstad. Wil je meer tips in de mooiste rotstad die er is? Check dan ook zeker deel 2.

Maart – Peru

Mijn reis door Peru was alles waarvan ik droomde en nog veel meer. Iedere dag liet in me verrassen door een nieuwe show van moeder natuur. Van rode stranden, tot meren in fifty shades of blue en indrukwekkende woestijnlandschapen tot bergen in regenboogkleuren. Een rondreis van drie weken vergt best wat organisatie skills, daarom help ik je met de ideale reisroute om niks moois van Peru te missen.

April – Dublin

Heimwee ken ik niet, wegwee wel. Tja, ben gewoon erg gelukkig op reis. In april verstuurde ik mijn love letters vanuit Dublin. Wat een fantastische bestemming! Ik combineerde de levendige Ierse hoofdstad met de serene natuur in Howth en Glendalough. En je bent natuurlijk niet in Dublin geweest als je niet een avond te diep in het whiskyglaasje hebt gekeken.

Mei – Antwerpen

Door naar de zuiderburen, waar het altijd gezellig is. Het voorjaar is er voor genietmomenten en die zijn in Antwerpen gegarandeerd. Can you relate? Niet te missen: ontsnappen aan de drukte in de verborgen Vlaykensgang, op gemak ’t Eilandje verkennen en vanaf het MAS wegdromen met een oneindig uitzicht.

Juni – New York

New York, mijn hart gaat er nog iedere dag sneller van kloppen. Eigenlijk is heel mijn liefdesrelatie met mijn #1 stad de mooiste herinnering, maar uiteraard waren er hoogtepunten. NYC ontdekken tijdens hardlopen (én mijn race in Coney Island), onvergetelijke inspiratie in Harlem en in Brooklyn citybiken, om er een paar te noemen. Ook bezocht ik Englewood Cliffs en Terrytown. Het leukste van deze Uptown tripjes? Daarna ‘thuis’ komen in mijn home away from home!

Juli – Barcelona

Na New York was het tijd om weer koers richting het goede Spaanse leven te zetten. Met de mañana mañana-vibe lijkt de klok in Barcelona altijd nét iets langzamer te tikken. Het geeft mij een fantastisch gevoel als ik een hidden gem ontdek. Ik vertel je al alles over in mijn onontdekte plekken in Barcelona.

Augustus – Parijs


Parijs stond in augustus op de planning. In mijn element bewonderde ik tijdens een zonovergoten weekend het uitzicht vanaf La Grande Arche. Ook ontdekte de Parijse Statue of Liberty en waande me in Le Marais als een echte Parisienne. Een tripje naar la cité d’amour is natuurlijk niet compleet zonder langs de Seine te eindigen bij paradepaardje La Tour Eiffel.

September – New York

Nazomeren deed ik ook dit jaar in The City. Mijn hart maakte een sprongetje om mijn verjaardag weer hier te vieren. Met #newinNewYork liet ik op Instagram zien dat nieuwe ontdekkingen in het magische New York oneindig zijn. Van tv-shows, tot een bezoek aan de kroon van Lady Liberty herself en héél veel nieuwe adresjes waar de gemiddelde toerist niet komt. En dat is precies de bedoeling. Van East Village tot Brooklyn en de Lower East Side

Oktober – Rotterdam

Mijn reiskoorts moest in oktober plaatst maken voor drie versnellingen terugschakelen. Ik kwam op adem in dé stad met karakter. Internationale charme, stoer en volop in ontwikkeling. Oftewel Rotterdam. Mijn Manhattan aan de Maas. 

November – Mechelen


Mechelen did not disappoint. Compact en bourgondisch, nothing not to like, en daarom perfect voor een korte stop. Aanradertje hoor. Voor op je lijst: de iconische en kleurrijke huisjes, het beklimmen van de Sint-Romboutskathedraal en je laten verdwalen in de pittoreske straatjes in het Groot en Klein Begijnhof.

December – Londen


Niks donkere dagen voor Kerstmis! De 12e maand bezocht ik Londen voor de 12e keer. Mijn gelukmaker in tijden van winterblues. De hoogtepunten van deze spontane escape: uitzicht op hoog niveau in Aqua Shard, de zoektocht naar vintage parels in Notting Hill en al struinend in gedachte verzinken langs de Theems. Maar van alles is proosten op vriendschap in voormalig Midland Bank-gebouw The Ned het meest memorabel. 

In ongeveer 1000 woorden was dit mijn jaar in reizen. Terwijl ik dit schrijf, overvalt mij een gevoel van dankbaarheid. Wat voel ik me bevoorrecht met zoveel bijzondere momenten! Een reis duurt niet eeuwig, maar de herinneringen blijven gelukkig altijd.

Wat is jouw meest bijzondere reisherinnering van 2019? Alvast een fantastisch 2020 gewenst. Dat al je (reis)dromen uit mogen komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *