JAAROVERZICHT: MIJN REIZEN IN 2018


December, de maand van een afsluiting en een nieuwe start. Meer dan ooit heb ik zin in volgend jaar en het realiseren van mijn droom. Toch blik ik met veel plezier even terug op de afgelopen 12 maanden. Want 2018 was een bijzonder (reis) jaar! En mooie momenten moet je koesteren, toch? Ik had het geluk om in 8 landen, op 3 continenten, talloos veel onuitwisbare herinneringen te maken. Kijk je mee?

Januari – Londen


2018 begon goed met een citytrip in het bruisende Londen. By far mijn favoriete stad dichtbij huis. Celebration time is een goede samenvatting van deze little getaway. Een paar hoogtepunten: afternoon tea in Harrods, rondstruinen op Portobello Road Market, op grote hoogte bij Duck & Waffle genieten van een ondergaande zon en een memorabele speakeasy in Shoreditch.

Februari – Sri Lanka


Een maand lang rondreizen, dat is met mijn wanderlust een droom die dit jaar uitkwam. In februari werd de stempel van Sri Lanka aan mijn paspoort toegevoegd. Het werd een winterescape met een safari, indrukwekkende hikes, een fantastische treinreis en genieten op ongerepte stranden. Terwijl ik dit schrijf, ben ik opnieuw dankbaar voor alle avonturen op dit bijzondere eiland.

Maart – Malediven & Dubai

De Maldiven stonden al jaren hoog op mijn bucketlist. Met stranden witter dan wit en zeeën blauwer dan blauw, zijn de idyllische Malediven alles wat je ervan verwacht en nog véél meer. Dit paradijs maakte mijn hoofd leger en mijn hart voller. Na deze droombestemming kwam mijn reis jammer genoeg tot een einde. Waar kun je dit beter over de top vieren dan in Dubai? Hate it or love it, zelf ben ik van de tweede categorie. Voor altijd liefde voor deze bijzondere stad.

April – Antwerpen

Next up: Antwerpen. Omdat het alweer te lang geleden was dat ik de zuiderburen had bezocht. In mijn photo diary zie je hoe mijn stappenteller overuren maakte in deze fijne, Vlaamse stad. Van slenteren over het levendige Eilandje tot het hippe Zuid en van cultuur snuiven tot culinair genieten.

Mei – Noord-Holland

Lente zorgt voor kriebels en ik vind Nederland fantastisch in deze tijd van het jaar. Er is nog zoveel in eigen land te ontdekken, tijd dus om lekker toerist in ons kikkerlandje te spelen! We maakten een roadtrip door oer-Hollands polderlandschap met een overload aan molens in Zaanse Schans, het (overrated) vissersdorp Volendam met, last best, het pittoreske Hoorn als eindbestemming.

Juni- New York


2017 eindigde perfect in the city of dreams. Al in het vliegtuig huiswaarts, had ik heimwee. Hartje zomer was het ein-de-lijk weer zo ver! Missie: het échte New York, buiten de gebaande paden, ontdekken. In happening Brooklyn leerde ik Williamsburg en Bed-Stuy beter kennen, ik genoot van Park Slobe en bezocht Harlem en het iconische Coney Island. Ook ben ik intussen aardig expert in het ontdekken van de fijnste adresjes in SoHo, East Village en Greenwich.

Juli – Porto

Ik kan een nieuwe favoriete stad aan mijn lijst toevoegen: het sprookjesachtige Porto. Magische miradouros, kerken met het meest bijzondere tegelwerk, stranden, heerlijk eten: mijn ingrediënten voor instant happiness. Porto heeft het allemaal. In de photo diaries van dag 1dag 2, dag 3 en dag 4 zie je Porto through my lens. Ik denk er nog vaak aan terug!

Augustus – Parijs


On ya va! Op naar de stad van de liefde. In vrolijke zomerstemming wandelende ik eindeloos door Marais en langs de bekende highlights om vervolgens rond te dwalen in Île de la Cité. En er gaat geen Parijs-reis voorbij zonder een picknick in Champs de Mars. Later in augustus ging ik met de meiden, Izzles voor intimi, een weekendje naar Maastricht om héél veel mooie herinneringen te maken.

September – New York

New York or nowhere? In één jaar tijd 4 keer NYC, safe to say dat ik mijn hart aan deze stad heb verloren. Verdict: de ‘aim high, dream big’-vibe en ik zijn een perfecte match. Clinton Hill, Sunset Park en Greenpoint bezocht ik voor het eerst. Ook Astoria en Queens kan ik van mijn lijst vinken. Mijn BDay was één groot hoogtepunt: een trip down memory lane, cheesecake & cocktails, een helikoptervlucht en van een fancy rooftop naar een -o zo classy– private room van een Koreaanse karaokebar.

Oktober – Londen


Goodbye New York, hello London! Tijdens een zomers weekend in de herfst, maakte ik werk van mijn Londen bucketlist. Ik liep óver de Tower Bridge, beklom de St. Pauls voor een waanzinnig uitzicht en Tate Modern zorgde voor een nodige fix cultuur. Buiten het centrum ging ik naar de nul meridiaan in Greenwich en ik ontdekte een stukje Kyoto in Holland Park. Eén ding is zeker: never a dull moment in Londen!

November – Amsterdam

Na een winters weekend in de hoofdstad, genoot ik in november vooral in mijn eigen, altijd fijne Rotterdam. Het leven bestaat natuurlijk uit meer dan reizen alleen. Geluk zit hem voor mij steeds vaker in kleine dingen en genieten met mijn loved ones. Juist die momenten zijn extra waardevol!

December

Toegegeven: december is niet mijn meest favoriete maand. Donker. Kou. Regen. Dit gecombineerd met tripobophobia, oftewel de angst van geen reis in het vooruitzicht hebben, zorgde ervoor dat ik weer onrustig werd. Deze maand (dag) droomde ik over nieuwe avonturen in warmere sferen én kon de voorpret voor de eerste reis van 2019 beginnen!

2019 belooft een fantastisch jaar te worden. Een nieuw jaar om de wereld te verkennen, 12 maanden om mijn ‘aim high, dream big’-droom te realiseren en 365 dagen voor mijn motto: fall in love with moments & collect wonderful places. Benieuwd waar mijn reizen heen gaan? Ik neem jullie graag weer met me mee!

Wat is jouw meest speciale reisherinnering van 2018? Alvast een fantastisch (reis) jaar gewenst! Staat de campagne al koud? Cheers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *