8x hotspots in Den Bosch

In het historische centrum cultuur snuiven, shoppen in de gezellige kleine winkelstraten, af en toe een pitstop bij de leukste koffie zaakjes en in fijne sferen genieten in één van de culinaire hotspots. Zo zou ik een dagje Den Bosch samenvatten. In Brabants leukste is lots to do en is het altijd gezellig! De gastvrije stad is klein en compact, vele leuke adresjes zitten zelfs bij elkaar om de hoek. Hier vertel ik je mijn tips voor een dag in Den Bosch.

Mijn tips voor een bezoek aan Den Bosch

1. De enige échte Bossche Bol
Ik trap meteen af met mijn ultieme guilty pleasure: de Bossche Bol. De bollen van Jan de Groot zijn al jaar en dag een begrip in het Bossche en beyond. Bij de lunchroom, op twee keer struikelen van Centraal Station, staat niet zonder reden vaak een flinke rij op de stoep. De combinatie van chocolade en slagroom is (voor mij) sowieso winning, maar deze ‘sjekladebol’ zorgt altijd voor een huge smile op mijn gezicht!

Waar? Banketbakkerij Jan de Groot
Stationsweg 24

2. Wandelen door de charmante straatjes in de Uilenburg
De Uilenburg is een pittoresk stukje Den Bosch waar het soms lijkt alsof de tijd er stil heeft gestaan. Struin zeker even door de Molenstraat, Uilenburg, Kruisstraat en Korenbrugstraat. Deze laatste staat ook bekend als één van de meest gezellige borrelstraatjes van de Brabantse hoofdstad. En wist jij al dat je ook een rondvaart kunt maken over de Binnendieze? Met een open bootje vaar je door de oude binnenstad en waan je je even in Venetië!

Waar? De opstapplaats is in de Molenstraat

3. De leukste fashion en lifestyle bij Liefste
In de kleine straatjes van de Uilenburg barst het van de energie! De Snellestraat, hét straatje van Den Bosch, vind je de ene geweldige hotspot na de andere. Als fashionista haal je bij Liefste Fashion en Liefste Boutique je hart op. Deze geweldige winkels worden gerund door Lieke en Stephanie, twee gezellige meiden die hun liefde voor fashion en lifestyle delen. Een must go!

Waar? Liefste Fashion
Snellestraat 14

4. Een nom nom momentje
De naam laat weinig te raden over: NomNom heeft een kaart waar je trek van krijgt. Op de splitsing van de Snellestraat en Postelstraat heeft NomNom voor ieder wat wils, van lekker lunchen tot gezellig shared dinen met kleine hapjes. De uitstraling is trendy gecombineerd met Brabantse gezelligheid. Het terras is ook een geschikte plek om te borrelen en mensen te kijken voor je de rest van je lijstje met hotspots afwerkt!

Waar? NomNom
Postelstraat 79

5. Unieke wannahaves bij OAK
OAK, ook weer in de Snellestraat, is nog zo’n té leuke winkel, te herkennen aan de toffe origami in de etalage. In deze kleine conceptstore vind je veel leuke hebbedingetjes voor in huis. Denk aan lijstjes, vazen, vetplantjes, minimalistische sieraden én kleding. Leuk om cadeau te doen (aan jezelf!). Mij is het nog niet gelukt om hier met lege handen weg te gaan!

Waar? OAK
Snellestraat 45

6. Winkelen, werken en ontspannen bij Robbies
Tijdens je dagje Den Bosch mag je Robbies niet overslaan. Je kijkt hier je ogen uit! In het prachtige hoekpand op de Verwersstraat vind je een conceptstore van ruim 1000m2 aan food, fashion & lifestyle musthaves. En je kunt er meer dan alleen shoppen. Het café van Robbies is een fijne plek om te lunchen of voor een koffiedate met je laptop. Tien punten voor de soja latte! Volgende keer ga ik voor de high tea, die zag er ook erg tasty uit.

Waar? Robbies
Verwersstraat 33

7. Het Bolwerk: een trendy ontmoetingsplek
Summer is coming! En wij Nederlanders pakken graag ieder zonnestraaltje mee. Waar je het beste in het zonnetje zit om te borrelen? Het enorme terras van Bolwerk is daar een prima plek voor! Na een dagje shoppen geniet  je hier in vanuit je loungekussen van het fijne uitzicht over het water. Op een minder zonovergoten dag is er altijd nog wel een plekje aan de enorme bar.

Waar? Het Bolwerk
Sint Janssingel 25

8. Tramkade: de culturele hotspot
Om de hoek van de Verkadefabriek vind je de leukste culturele ontmoetingsplek van Den Bosch. Aan de Tramkade, in de voormalige mengvoederfabriek De Heus, gebeurt héél veel! Op het terrein staan De Kaaihallen, Mengfabriek en het Werkwarenhuis, met ieder zijn eigen activiteiten. Denk aan borrelen aan het water, genieten op de Asian Food Market en de voetjes van de vloer tijdens een feestje. Er zijn ook altijd wel kunstenaars bezig met hun creaties. Al met al: een hele fijne plek om in een industriële setting inspiratie op te doen!

Waar? Tramkade
Tramkade 20-28

Kom jij ook zo graag in Den Bosch? Wat zijn jouw favoriete adresjes? Heb je mijn tips voor een dagje in Breda ook al gezien?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.