Handige reisapps

reisapps

Als ik op reis ben, probeer ik mijn smartphone zoveel mogelijk links te laten liggen. Ik hoef niet continue te WhatsAppen met vrienden of mijn feed op Instagram te checken. Dan voel ik me een stuk minder ‘ver weg’ van alles en iedereen. Toch is mijn telefoon onmisbaar op mijn vakantiebestemming. Om te zoeken naar een leuk restaurantje of om snel te checken welke metro ik het beste kan pakken. Er zijn zoveel reisgerelateerde apps die je vakantie een stuk makkelijker kunnen maken! Mijn favoriete reisapps lees je hier.

Reisapps vóór vertrek

1. TripIt
Voor een controlfreak like me is TripIt de perfecte app waar ik echt niet meer zonder wil. Dit is je digitale reisadministratie en vervangt een hoop printjes. In deze reisapp bewaar je al je reisplanningen op één plek: vluchtgegevens, boekingsnummers van accommodaties en andere bevestigingen. Vanuit de app kun je je reisgegevens makkelijk per sms of e-mail delen. TripIt vult je gegevens aan met kaarten en actuele weersverwachtingen. Ik ben fan!
Prijs: gratis met betaalde upgrade
Offline: ja

Reisapps voor onderweg

 2. TripAdvisor
Met stip mijn favoriete reisapp: TripAdvisor. Waarom urenlang zoeken naar een gezellig lunchtentje of skybar met geweldig uitzicht? Met TripAdvisor zoek je naar reviews van hotels, restaurants en leuke tips voor bezienswaardigheden op je bestemming, over de hele wereld. De beoordelingen geven een eerlijk beeld van de ervaring van andere reizigers. Super fijn! Handig: je kunt kaarten en beoordelingen ook downloaden om ze offline te bekijken.
Prijs: gratis
Offline: ja

 3. Jetlag Rooster
De eerste dagen van je reis laten verpesten door een jetlag? Those days are over. Jetlag Rooster werkt simpel: je voert je vluchtgegevens en je slaappatroon in. De app berekent vervolgens de ideale tijd om te gaan slapen en om op te staan om zo min mogelijk last te hebben van een jetlag. Ik kan het zeker aanraden als je door verschillende tijdzones reist.
Prijs: gratis
Offline: nee

4. Moovit
Vind je reizen met openbaar vervoer in het buitenland een gedoe? Voor mij niet meer sinds ik Moovit heb ontdekt. Deze handige reisapp geeft je realtime inzicht in waar je bent, wat de beste reisoptie is en geeft overzichtelijk meldingen als je over- of uit moet stappen. Ideaal!
Prijs: gratis
Offline: nee

5. Spotted by Locals
Op reis laat ik me het liefst verrassen door tips van locals. Want wie weet het beter dan de inwoner van een stad zelf? Maar als je die niet tegenkomt, is er de app Spotted by locals to the resque! In deze reisapp staan alle unieke hotspots van veel steden overzichtelijk verzameld. Ik probeerde de app onlangs in Londen en heb veel fijne plekjes ontdekt die in geen reisgids te vinden zijn. Voor mij is het het geld zeker waard!
Prijs: € 3,99 per stad
Offline: ja

6. Onavo
In het buitenland toch even je internetbundel gebruiken om snel je e-mail te checken of iets op te zoeken. Herkenbaar? Onavo zorgt ervoor dat de hoeveelheid data die je gebruikt een stuk verlaagd wordt. Zo hoef je je niet druk te maken om een factuur met hoge datakosten. Geen idee hoe het precies werkt, maar handig is het wel.
Prijs: gratis

7. Valuta
Precies willen weten wat je voor die lekkere cocktail of prachtige zonnebril betaalt? Valuta is dé reisapp voor het omrekenen van prijzen in een vreemde valuta, in welke munteenheid dan ook. Handig!
Prijs: gratis
Offline: ja

Reisapps voor na je reis

8. Been
Hoe fijn is het om weer een bestemming van je bucketlist af te strepen? Met Been zie je snel het percentage van landen die je bezocht hebt en de verhouding per werelddeel. Ik sta op ‘slechts’ 11% van alle landen, er is dus nog een hoop te ontdekken. Ik krijg meteen zin om meer te reizen!
Prijs: gratis
Offline: nee

Download & go! Welke app is voor jou onmisbaar op reis? Ik ben altijd op zoek naar nieuwe reisapps dus ik ben benieuwd naar alle tips!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.