Hoe ga je goedkoop op reis?

Bijzonder eigenlijk, hoe we binnen een paar uur in een ander continent kunnen zijn. In mijn ideale wereld ben ik elke maand op een andere bestemming. Jammer genoeg is dat niet haalbaar, want aan reizen hangt natuurlijk een leuk prijskaartje. Ik ben, al zeg ik het zelf, master in het zoeken naar de meest voordelige deals richting de zon. Hoe ik goedkoop op reis ga? Ik vertel je hier mijn geheimen.

Goedkoop op reis: mijn tips

Waarom meer uitgeven aan een reis dan nodig is? Het vakantiegevoel zal er echt niet minder om worden!

1.  Bespaar op je reisverzekering. Met een jaarlijks doorlopende reisverzekering ben je altijd goedkoper uit dan wanneer je voor elke vakantie apart een verzekering neemt. Als je al je andere verzekeringen bij één maatschappij afsluit, kun je soms een leuke korting krijgen.

2.  Ticketprijzen verschillen per dag. Wist je al dat dinsdagmiddag het beste moment is om een goedkoop ticket te scoren? Omdat de meesten hun tickets in het weekend boeken, liggen de prijzen dan vaak hoger. Vergeet niet voor het boeken je cookies te wissen! Sommige websites laten de prijs stijgen, naarmate je de site vaker bezoekt.

3.  Op tijd je vliegticket boeken kan je ook aardig wat besparen. De prijzen van tickets stijgen meestal 14, 7 en 3 dagen voor de vertrekdatum. Ook de dag waarop je vliegt kan voor een groot prijsverschil zorgen. Zo is vertrekken op woensdag, donderdag en zaterdag vaak gunstiger dan op andere dagen.

4.  Rondstruinen op Schiphol, ik hou er zó van! Het zorgt bij mij voor het ultieme vakantiegevoel. Maar soms is een vlucht vanaf een andere Nederlandse luchthaven of vanuit België of Duitsland toch véél voordeliger. Dan is het de extra moeite meer dan waard.

5.  Vind je het niet erg om wat langer over je reis te doen? Kijk dan naar vluchten met een overstap. Indirecte routes zijn vaak aantrekkelijker geprijsd. Wat pure winst is.

6.  Soms kan een retourvlucht duurder zijn dan het combineren van je vluchten bij verschillende luchtvaartmaatschappijen. Vooral bij langeafstandsvluchten. Good for you: een fijn bijkomend voordeel is dat je flexibeler bent omdat je naar huis kunt gaan wanneer je wilt.

7.  Steeds meer maatschappijen berekenen toeslagen voor alles wat je maar kunt bedenken. Extra opties zoals een entertainmentsysteem, het kiezen van je stoel en eten en drinken kunnen de prijs aardig laten stijgen. Niet cool. Helemáál niet cool. Neem dus je eigen snacks mee in plaats van het smakeloze eten aan boord en zorg voor wat nieuwe series en playlists op je iPad. Ja, het is oké om af en toe lekker Hollands te doen!

8.  Voor extra bagage betaal je vaak de hoofdprijs. Weeg je koffer daarom voor vertrek zodat je niet voor dure verrassingen komt te staan. Kan je wel wat handige inpaktips gebruiken? Je leest ze hier.

9.  Dure hotels boeken is verleden tijd. De laatste jaren is het huren van een kamer of appartement steeds populairder geworden. Extra kosten bespaar je door een kamer te huren in een woning die je met de bewoner of andere gasten deelt. Ook nog eens een gezellige manier om achter goede inside information te komen!

10. Heerlijk toch, om door een dikke reisgids te kunnen bladeren? Ook hierop kan je bezuinigen. Er zijn talloze handige apps die je reis een stukje leuker kunnen maken. Download vooraf je reisgidsen, kaarten en taalgidsen en bespaar naast geld ook nog eens ruimte in je koffer!

Wat zijn jouw tips en tricks om goedkoop op reis te gaan?

4 Reacties

 1. Stizz
  17 februari 2016 / 10:51

  Hey Diana, Wat een super tips!! Ik hoop er dit jaar meer gebruik van te gaan maken <3. Ga zo door !!

  • Diana
   Auteur
   17 februari 2016 / 10:53

   Dat gaat je ongetwijfeld lukken! Liefs, Di

 2. Brenda
  4 oktober 2016 / 00:17

  Dat van de dinsdagmiddag en je cookies wist ik echt niet, thanx voor de tip! Na Cuba heb ik nu ook het reisvirus te pakken ??

  • Diana
   Auteur
   4 oktober 2016 / 09:01

   Bijzonder hè, het maakt écht verschil! Goed te weten voor wanderlusters, like us 🙂
   Kan het me voorstellen, Cuba is zo indrukwekkend!
   Liefs, Di

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.