10x het allerleukste voor een dagje Gent

Een citytrip hoeft niet altijd ver weg te zijn. Van een little escape dichtbij huis kan je al enorm genieten. De bestemming waar je misschien niet meteen aan denkt is Gent. Deze stad is ontzettend leuk, compact, gezellig en één van de meest levendige (en ook hippe) steden net over de grens. Klinkt heerlijk, toch? Dat is het ook zeker! Vraag jij je af wat er in de Oost-Vlaamse hoofdstad te beleven is? Ik deel graag mijn favoriete plekjes.

10x aanraders voor een citytrip in Gent

1. Start je dag perfect met (verantwoorde) taart!
Op zoek naar de ultieme eerste kennismaking met Gent? Ga op visite bij Madame Bakster! Met stip mijn Gentse favoriet waar je best even om voor mag lopen. Eigenaresse Laura maakt de allerbeste vegan guilty-free pleasures. Neem de citroen avocadotaart en je dag kan niet meer stuk. Ook niet te missen is de zelfgemaakte amandel- en hazelnootmelk. Ik ben fan!

Waar? Madame Bakster
Brabantdam 142

2. Terug in de tijd in de binnenstad
Het hart van Gent is een plaatje! Hier wandelen voelt als een trip down memory lane. En hadden we vroeger Google Maps nodig? Nope! Gent is overzichtelijk, je kunt alles ontdekken zonder de weg kwijt te raken. Rondom de Korenmarkt vind je middeleeuwse gebouwen, de Sint Braafskerk en de Sint Niklaaskerk. Maar de echte place to be is langs de rivier de Leie, rondom de oude haven aan de Graslei, Korenlei en de Sint Michielsbrug. Dé meest sfeervolle plek om tussen Gentenaren te genieten van een Belgisch biertje!


3. Zoek het hogerop en beklim Gravensteen
Hartje centrum staat één van de meest belangrijke bezienswaardigheden van de stad, de beroemde burcht Gravensteen. Dit 800 jaar oude kasteel ademt geschiedenis en het uitzicht over Gent is hier geweldig. Je ziet alle highlights van de stad in vogelvlucht. Must go!

4. De Middeleeuwse parel van Gent
Na het beklimmen van Gravensteen sta je in het pittoreske Patershol. Deze historische wijk is op en top romantisch. Patershol in een notendop: karakteristieke arbeidshuisjes, statige herenhuizen en kleine straatjes en steegjes met ongelijke klinkers. In de categorie sfeervol borrelen en eten moet je ook zeker hier zijn.

5. Laat je verrassen in het graffitistraatje
Gent straalt één en al cultuur en historie uit. Het kleurrijke Werregarenstraatje, middenin de binnenstad, is een unieke uitzondering op deze regel. In deze fotogenieke steeg mogen street art kunstenaars naar hartenlust hun gang gaan. Deze plek bewijst dubbel en dwars dat Gent ook zeker een levendige en hippe cultuurstad is!

6. Hate it or love it: Gentse neuzen
Een must (of je er nu van houdt of niet) in Gent zijn Gentse neuzen, ook wel neuzekes genoemd. Als ik zeg dat deze lokale delicatesse mierzoet is, kan je dat de understatement van het jaar noemen. En geloof me, ik ben wel wat gewend. De originele suikerbonbon heeft een frambozensmaak maar tegenwoordig hebben ze de meest gekke smaken.

7. Ontspannen in een groene oase
De prijs voor het best bewaarde geheim van Gent gaat naar de binnentuin van de Sint-Pietersabdij. Tussen de fruit- en lavendelbomen geniet je in de abdijtuin van een Frans buitenhuis-gevoel. Vooral in de zomermaanden zit het hier vol met Gentse studenten. En ja, dat is inderdaad zo gezellig als het klinkt! 

8. Nice ’n hot, chocolademelk met een twist
In Gent is een hoop te zien en te doen maar om de zoveel tijd mag je best een pauze pakken in één van de gezellige koffietentjes. Huize Colette mag je dan niet overslaan. Hier geniet je, naast koffie of thee, in een gemoedelijke huiskamersfeer van hemelse chocolademelk met bijvoorbeeld Maltesers, witte chocolade of marshmallows. A hug in a mug!

Waar? Huize Colette
Belfortstraat 6

9. Scoor een uniek interieuritem
Ook leuk: naast cultuur snuiven is Gent de perfecte bestemming om te winkelen. Waar de Belgische stad rijk aan is, zijn verborgen interieur hotspots met de meest unique designpièces, hebbedingen en cadeaus. Ga naar de Jakobijnenstraat, Onderbergen en Sint-Pietersnieuwstraat en je gaat niet snel met lege handen terug huiswaarts.

10. Culinaire topper in een kapel
Shoppen maakt hongerig! Een goede plek om culinair te genieten is Gents succesverhaal ‘Holy Food Market’. Een voormalige 16e eeuwse kapel is omgebouwd tot foodhal met een prachtige bar in het midden en verschillende lokale foodkramen. Tikkie hipster, tikkie cocktail everywhere en meer dan een tikkie gewoon erg gezellig. Met de glas-in-loodramen, marmeren vloer en bijzondere verlichting is deze schitterende locatie absoluut een bezoekje waard.

Waar? Holy Food Market
Beverhoutplein 15

Wat was het heerlijk om een dagje in Gent te zijn! I’ll be back, maar dan met meer tijd. Wat zijn jouw favoriete plekken in deze Belgische stad? Wil je meer inspiratie lezen bij onze Zuiderburen? Je vind hier mijn tips voor Antwerpen en Brussel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.