10 redenen voor een citytrip naar Florence


Van andere wanderlusters hoorde ik steeds vaker dat Florence één van de mooiste steden ter wereld is. Ik gaf toe aan mij nieuwsgierigheid en liet me onlangs in Italiaanse sferen onderdompelen. En ja, het eeuwenoude Firenze, zoals de stad in het Italiaans zo mooi heet, is een absolute must go. Waarom? Je leest hier 10 redenen waarom je de schoonheid van Florence zelf zou moeten ervaren.

Waarom Florence niet mag ontbreken op je to go-lijst

  1. Florence is één groot openluchtmuseum. De rijke geschiedenis van de stad is op elke hoek van de straat terug te vinden. Naast de indrukwekkende Duomo, met de schitterende koepel, zijn er veel andere kerken met prachtige fresco’s en het ene plein is nog lieflijker dan het andere. En met alle paleizen, beeldentuinen en bruggen kijk je in deze kunststad echt je ogen uit!
  2. Ben je gek op musea? Dat zijn Florence en jij een match made in heaven. Je vind er het wereldberoemde Galleria degli Uffizi en de meest bekende naakte man, David van Michelangelo, is te bewonderen in Galleria dell’Accademia. Heb je minder met kunst en meer met mode? Het Gucci Museum is dan zeker een bezoekje waard!
  3. Denk je aan Italië, dan denk je waarschijnlijk aan lekker eten. I feel you. Ik kan je beloven: het is in Florence één en al genieten van de Toscaanse, culinaire hoogstandjes. Als echte foodie moét je zeker langs Mercado Centrale! Florence is geen goedkope stad, maar het eten is best vriendelijk voor je portemonnee. Trouwens, een glas wijn bij de lunch is traditie voor Florentijnen. Dat is natuurlijk allesbehalve vervelend.
  4. Jazeker, ook als shopaholic kom je in Florence ruimschoots aan je trekken. Naast flaneren langs de grote Italiaanse merken met wannahaves ontdek je veel leuke boetiekjes en trendy concept stores in de sfeervolle straatjes. En kraampjes met leren tassen, jassen en riemen zijn er in overvloed.
  5. Wil jij je ook even als een prins of prinses voelen? Florence barst van de indrukwekkende paleizen. Neem hier een kijkje en verwonder je over de verbluffende sieraden, beelden en schilderijen. Kijk zeker omhoog want ook de plafondschilderingen zijn prachtig.
  6. In la bella Firenze kun je urenlang rondslenteren zonder te verdwalen. Het is een compacte stad waar je al wandelend door de smalle straatjes en over de piazza’s het échte Florentijnse leven meekrijgt. La dolce vita!
  7. In Oltrarno, oftewel de andere kant van de Arno, is de sfeer voelbaar anders. Dit deel is minder toeristisch en meer Florentijns. Rust in ‘het groene hart’ uit van de drukte van de stad. Gardino Bardini en Gardino di Boboli zijn heerlijke parken om te wandelen, genietend van de geur van bloemen en het prachtige uitzicht over de stad. Vergeet niet op zoek te gaan naar de geheime plekjes van Dan Brown’s Inferno!
  8. Niet te missen in Florence: grappige verkeersborden. Overal in de stad zie je verrassende afbeeldingen op verkeersborden die een glimlach op je gezicht toveren. Wil je het brein achter deze geweldige kunst aan het werk zien? Dat kan! Je vind het atelier van Clet Abraham op Via dell’Olmo 8.
  9. Eén van de mooiste plekjes van Florence is Piazalle Michelangelo. Bovenaan deze berg wordt je getrakteerd op alle highlights van de stad: de Duomo, het Palazzo Vecchio, de Santa Croce en natuurlijk de Ponte Vecchio. Een toplocatie om te genieten van de opkomende of ondergaande zon!
  10. In de Toscaanse hoofdstad is meer dan genoeg te beleven, maar het is ook zeker de moeite waard om een dagje de stad uit te gaan. Er zijn prachtige plekken in de nabije omgeving. Met het openbaar vervoer ben je binnen no time in bijvoorbeeld Fiesole of Certosa del Galluzzo. Ook meer bekende steden als Pisa, Lucca en Siena zijn met de trein prima te bereiken.

Is jouw interesse in Florence al aangewakkerd? Om meer in de Italiaanse sferen te komen, heb ik photo diaries van mijn citytrip gemaakt. Bekijk hier dag 1, dag 2 en dag 3. Ciao!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.