Fit blijven op vakantie – deel 2

Hoe mijn ideale vakantie eruit ziet? Zon + zee + strand + sporten! Van bewegen krijg ik een flinke dosis energie zit ik gewoon lekkerder in mijn vel. Daarom is ook een vakantiedag voor mij niet compleet zonder een workout. Op reis lekker actief zijn is ook helemaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt, is wat discipline. Ben je benieuwd naar mijn tips voor een fitte vakantie? Je leest ze hier.

Hoe blijf je fit tijdens je reis?

1. Niks nieuws aan de zon: bewegen is goed voor lichaam én geest. Zo helpt sporten bij het voorkomen van stress. Op vakantie heb je hier, als het goed is, minder last van maar toch doet sporten tijdens je reis ook veel goeds. Wil je op vakantie actief blijven? Spreek dan met jezelf af wat voor jou daaronder valt en hoe vaak je een workout of fysieke activiteit wilt gaan doen.

2. Is er geen gym aanwezig in je hotel, of train je liever in een sportschool met meer mogelijkheden? Zoek dan vooraf naar een gym op je vakantiebestemming en of je een dag/week/maandkaart kunt kopen.

3. Heb je juist geen zin in een gym? Een booming HIIT-training is de oplossing. Met bodyweight oefeningen breng je je hartslag omhoog en zet je een effectieve workout neer. Denk aan push ups, lunges, jump squats, mountain climbers en planken. Tempo is key! Plus: deze oefeningen kunnen overal gedaan worden.

4. Gebruik een timer. Door bij je workout een klok in te stellen en het aantal rondes vast te stellen, ben je minder snel geneigd om op te geven. Just saying.

5. Vakanties zijn de perfecte situatie om eens een andere sport te proberen! Zo ontdekte yours truly tijdens het reizen ontdekt hoe fantastisch het is om een hike te doen, om vanaf een SUP board de omgeving te ontdekken of om tijdens het snorkelen te genieten van de onderwaterwereld.

6. Dé activiteit met het hoogste vakantie-gehalte? Sightjogging of een running-tour tijdens een citytrip. Een ideale manier om tijdens een goede workout een onbekende bestemming te ontdekken. Dubbele winst!

7. Ook leuk: als er een zwembad in de buurt is, kan je natuurlijk baantjes gaan trekken. Nog effectiever is een pool HIIT-workout. Voorbeeld: zwem als warming up 10 minuten in normaal tempo. Vervolgens doe je 5 banen in een meer stevige snelheid. Klim uit het zwembad voor een set van bijvoorbeeld 10 push ups, 10 squats en 10 burpees. Zwem daarna weer 5 banen en herhaal dit zo vaak je zelf wilt.

8. In je koffer past altijd wel een fitness elastiek. Deze weegt niks, neemt bijna geen ruimte in beslag en je kunt er veel verschillende oefeningen mee doen om je benen, schouders en armen (biceps en triceps) te trainen. Ideaal.

Heb ik je motivatie wakker geschud? Pak dan ook dit lijstje erbij met extra tips om op vakantie fit te blijven. En bedenk vooral dat mijn tips als advies zijn bedoelt. Doe waar jij je goed bij voelt, wees niet te streng voor jezelf en geniet van je vakantie. Now if you’ll excuse me, ik ga een rondje sightjoggen door Central Park. En ontbijten met een açai bowl. En mimosa. En keihard genieten. In die volgorde.

Wat zijn jouw tips op op reis fit en actief te blijven? Again: geniet volop van je vakantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.