New York: 10x doen in East Village – deel I

Fact: in New York lijkt alles wel twee keer zo snel te gaan. Daarom zijn de wijken buiten het drukke Midtown vaak een verademing. Mijn favoriete omgeving om het échte NYC te ervaren is up & coming East Village. Houd jij zelf ook van een ontspannen, old skool sfeer? Laat je dan zeker onderdompelen in het zuidoosten van Manhattan. Lees je mee welke adresjes je niet mag missen? Spoiler alert: charmante straatjes, veel delicious eats en uitgebreide vintage shopsessies. 

10x tips in East Village – deel I


1. Start je culinaire reis bij el Rey
Eén van de fijne kenmerken van East Village: als één van de weinige buurten in New York vind je hier veel culinaire hoogstandjes die prima betaalbaar zijn. Na een kick off bij el Rey kan je dag eigenlijk niet meer stuk. In dit kleine tentje, vol hipster New Yorkers, geniet je van een heerlijk ontbijt of brunch in een gezellige vibe.
Waar? el Rey, 100 Stanton Street


2. But first: mimosa!
Categorie wishlist: iedere dag starten met mimosa. En als je het doet, doe het dan bij San Marzano. Hier drink je, volgens intimi, de beste mimosa van de stad. Normaal geniet je van dit sparkling drankje bij je ontbijt, maar wat maakt het uit. Lesson learned: in New York kan alles, altijd, op ieder moment van de dag!

Waar? San Marzano, 117 2nd Avenue


3. Toffe street art
In East Village is het geen kunst om geweldige street art te ontdekken. Alle kunstwerken doen het prima op camera en al zeker in First Street Garden. Artiesten transformeren dit park tot een kleurrijke kunstgalerie in de buitenlucht als ze naar hartenlust werken aan de meest indrukwekkende muurschilderingen. Deze veranderen elke twee weken, dus neem gerust vaker een kijkje.

Waar? First Street Garden, 2nd Avenue en East Houston Street


4. I’ll take you to the candy shop
Op zoek naar een nostalgische, zoete ervaring? Ga dan naar Economy Candy, de leukste (snoep)winkel van de stad! Wat kan er zo bijzonder zijn aan een winkel met snoep? Deze zaak bestaat al sinds 1937 en heeft een hoog hebben-gehalte. Ontdek zelf maar lekker waarom. 
Waar? Economic Candy, 108 Rivington Street


5. Meer dan cafeïne bij Saltwater Coffee
In East Village is de coffee game strong. Mijn meest geliefde plek voor een fix koffie is het Australische Saltwater Coffee. Fijne mensen, check. En is de tumeric latte, matcha of black charcoal vanilla chai naast Instagram-proof ook lekker? Dubbel check. Extra leuk: scoor een plaats bij het raam voor een koffiedate met je laptop of gewoon om heerlijk mensen te kijken.

Waar? Saltwater Coffee, 345 E 12th Street

6. Stuyvesant: op en top sfeervol
De straten, pleinen en hoeken van East Village zijn meer dan charmant. Ik ben hier mijn hart verloren aan Stuyvesant Street, één van Manhattan’s oudste straten. Op de hoek met East 10th Street ligt Renwick Triangle, omringd door de mooiste panden. Als je geluk hebt, wordt er in deze klassieke straat net een film opgenomen, met jou als figurant.

Waar? Stuyvesant Street and E 10th Street


7. Katz’s Deli: the king van pastrami
ls er een deli die je niet mag missen, en ook echt niet kán missen, dan is het Katz’s wel. Katz’s Delicatessen is sinds 1888 een begrip in New York en ver daarbuiten. Ja, er staat ongetwijfeld een rij waar je u tegen zegt, maar it’s all worth it. Of je nou gaat voor de belachelijk grote pastrami sandwich of de beroemde scene uit When Harry Met Sally: Katz’s is een must go om af te vinken van je NYC-bucketlist.
Waar? Katz’s Delicatessen, 205 East Houston Street


8. Alles oud is nieuw, en altijd in de mode
Als je ergens goed kunt vintage shoppen, is het wel in deze buurt met haar eigenzinnige funky/urban/edgy stijl. Vaak heb je hier het idee op een levende catwalk te wandelen! Rond 1st Avenue vindt je een verzameling aan winkels met vintage goodies. Mijn vaste adresjes: L Train Vintage, Cobblestones en Stock Vintage. Zelfs voor celebrities en designers is East Village favoriet om te shoppen, aldus insiders.

Waar? L Train Vintage, 204 1st Avenue
Cobblestones, 314 E 9th Street
Stock Vintage, 143 E 13th Street


9. Eigenzinnige kunst snuiven
Met haar creatieve en artistieke sfeer is ook voor kunstenaren East Village de wijk waar het gebeurt. Op een regenachtige dag liep ik binnen bij Castle Fitzjohns, waar opkomende artiesten hun werk tentoonstellen. Deze niet artsy-persoon heeft aardig wat tijd in deze galerie doorgebracht. Verwacht geen alledaagse kunst, wel moderne en kleurrijke pop art. Laat je hier zelf verrassen!

Waar? Castle Fitzjohns Gallery, 98 Orchard Street

10. Aziatisch eten the good way
Als je gek bent op de Aziatische keuken is de populaire Momofoku Noodle Bar, onderdeel van de gelijknamige keten, precies waar je na een dag slenteren moet zijn. De inrichting is ‘low key Manhattan trendy’, oftewel samen eten aan lange tafels. Wel zo gezellig, al zeker in East Village. En het eten is buitengewoon lekker. Bao buns met shiitake, noodles en pear salades zijn maar een kleine greep van al het lekkers op de kaart.

Waar? Momofoku Noodle Bar, 171 1st Avenue

East Village is voor mij de wijk met de meeste persoonlijkheid van New York. Heb ik je kunnen overtuigen hoe fantastisch deze buurt is? Binnenkort lees je meer in het tweede deel van mijn tips. Heb jij een citytrip naar New York op de planning? Good for you! Je leest hier mijn tips in in MidtownDowntown en Brooklyn. Of ben je misschien benieuwd naar gratis activiteiten of de ideale 24 uur in New York? Last best: hoeveel kan jij afstrepen van de Brooklyn bucketlist en de New York-bucketlist?

2 Reacties

 1. Sascha
  17 januari 2019 / 15:32

  Hi Leuke Blog -> ik ga deze tips zeker gebruiken wanneer in naar New York ga.

  • Diana
   Auteur
   24 februari 2019 / 13:56

   Wat leuk te lezen! Geniet van je tijd in NYC én natuurlijk van East Village!
   Binnenkort komt deel II live met nog meer tips in deze fijne wijk.
   Liefs, Di

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *