De mooiste parken in Parijs


Gepubliceerd op LINDAnieuws, april 2019

Natuurlijk wil je in Parijs verdwalen in Le Marais, macarons eten langs de Seine en de verlichte Eiffeltoren beklimmen. Alle bekende hoogtepunten kennen we inmiddels wel, maar de parken van Parijs zijn minstens zo indrukwekkend. De stad van de liefde heeft zo’n 400 (!) parken en tuinen, met ieder een uniek sfeertje. Perfect voor een een break tijdens het wandelen, een Franse picknick of een rondje hardlopen. Ik neem je mee naar mijn favoriete parken in Parijs.

7x de mooiste parken van Parijs


1. Op en top Frans in Jardin du Luxembourg
Natuurlijk zet ik Jardin du Luxembourg bovenaan, want volgens velen (of moet hier staan de meesten?) is dit het mooiste park van Parijs. Voor je beeldvorming: een overload aan bloemen, fonteinen, meer dan honderd standbeelden en het aller-leukste: een gigantische vijver met daarom heen ontelbaar veel stoeltjes die je overal neer kunt zetten. Ideaal voor een time-out na een lange wandeltocht door Parijs, om een boekje te lezen en tegelijkertijd Palais du Luxembourg te bewonderen. Of speel je liever mee met een Frans potje jeu-de-boules?

Waar? 6e arrondisement
Metro: Odéon, Notre-Dame des Champs of Saint-Placide

2. Belleville: Parijs aan je voeten
Een hoogtepunt in Parijs. Zo zou ik Parc Belleville omschrijven. Je moet er wel even het centrum voor uit, maar daar krijg je geen spijt van. Want de wijk Belleville is ook nog eens een verborgen parel in de metropool. Het park Belleville ligt ruim 100 meter boven de stad op één van de 7 buttes (heuvels) die Parijs rijk is en daarom doet dit park zijn naam eer aan. Hier heb je een verbluffend mooi uitzicht over de hele stad!

Waar? 20e arrondisement
Metro: Couronnes of Pyrénées


3. Parc des Buttes-Chaumont is te bijzonder om te missen
Nadat ik Buttes-Chaumont ontdekte, heb ik dit park al een aantal keer als tip gegeven. En iedereen is het er unaniem over eens: dit gigantische park in het noordoosten van de stad is een must go. Door de kronkelende paden, grot met waterval, bruggen en grasvelden is het een hele fijne plek om rond te dwalen en de drukte van Parijs achter je te laten. Midden in het park staat op de top van de heuvel een sprookjesachtig kapelletje die de klim naar boven zeker waard is. Plus: hier wordt je getrakteerd op een schitterend uitzicht over Montmartre.

Waar? 19e arrondisement
Metro: Buttes Chaumont of Botzaris

4. Jardin des Tuileries, het oudste park van Parijs
Weer een heel ander type park vind je hartje centrum tussen het Louvre en Place de la Concorde. Het elegante Jardin des Tuileries wordt gekenmerkt door de rechte lijnen, kleurrijke bloemen, meertjes en een reuzenrad. Tof detail: ga in het midden van het park staan, dan zie je namelijk in een rechte lijn de Arc de Triomphe, de obelisk op Place De La Concorde, Place du Carroussel en de pyramide van het Louvre.

Waar? 1e arrondisement
Metro: Concorde of Tulieries

5. Place de Vosges in het fijne Le Marais
Tot voor kort was ik hier nog niet geweest, maar onlangs bezocht ik het o zo gezellige Place de Vosges. Dit kleine park (of is het toch een plein..?) in Le Marais doet in alles denken aan Bryant Park in New York. Het park is omgeven met mooie, statige panden en je kunt hier in een ongedwongen sfeer bijkomen tussen de Parijzenaren. Zo’n plek waar je gewoon heel gelukkig van wordt.

Waar? 3e en 4e arrondisement
Metro: Bréguet-Sabin of Saint-Paul

5. Parc Monceau: een groene oase in het centrum
Wil je in het centrum even ontsnappen van alle drukte? Dan is het romantische Parc Monceau jouw place to go. Misschien is het wel één van de mooiste parken van Parijs, maar de toeristen zijn op één hand te tellen. Kijk, daar houd ik van! Wel zie je joggers, verliefde stelletjes en picknickende studenten. De hoogtepunten: een kleine piramide, grot, waterval en de grote, ijzeren poorten. Een prachtig plaatje uit de vakantieboekjes, Franser kan haast niet!

Waar? 8e arrondisement
Metro: Monceau

7. Geniet van de magie van de Eiffeltoren in Champs de Mars
Picknicken met croissantjes, baguettes met Franse kaasjes, een fles wijn én een uitzicht op de Eiffeltoren, lijkt dat je wat? Het icoon van Parijs blijft haar magie behouden en genieten van het uitzicht op de toren is een must als je in Parijs bent. Champs de Mars is zo’n plek die keer op keer weer je hart weet te stelen.

Waar? 7e arrondisement
Metro: Ecole Militaire of Bir Hakeim

Oui, oui! Paris is altijd een bonne idée! Staat er bij jou al een tripje naar de Franse hoofdstad op de planning? Wat zijn jouw favoriete plekken? Je leest hier mijn favoriete adressen in Parijs. Liever Parijs in beeld zien? Klik dan hier.

1 Reactie

  1. Stevereemo
    6 november 2018 / 05:56

    Hello. And Bye.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.