8x redenen voor een citytrip naar Dublin


Wie Dublin zegt, zegt bruisende pubs met live muziek en gezellige mensen. Maar in de vrolijke hoofdstad van Ierland is véél meer te beleven! Je vindt hier de perfecte mix van ontspannen cultuur snuiven in de stad en de rust van de prachtige natuur. Plus, inderdaad, een meer dan levendige pubcultuur. Big like! Ik geef je 8 redenen die Dublin zo aantrekkelijk maken voor een little escape.

Waarom jij ook een citytrip naar Dublin wilt maken

1. Alles op loopafstand
Dublin is de perfecte bestemming voor een lang weekend weg. Al wandelend (want: bijna alles is op loopafstand) ontdek je vanzelf alle bezienswaardigheden in het compacte, middeleeuwse centrum. Take your pick: St. Patricks Cathedral, Dublin Castle of Christchurch Cathedral. En geniet onderweg van de mooie, fel gekleurde deuren!

2. De grootse én mooiste van Europa
Leuk om te zien: het schitterende Trinity College. De grootste Universiteit van Ierland staat in een rustig deel van Dublin, omringd door sfeervolle parken. Het is de ideale plek om uitgebreid te wandelen vóór je de indrukwekkende Trinity College Library bezoekt en het beroemde Book of Kells bewonderd. Niet zo gek dus dat het hier altijd druk is.


3. Pubhoppen it is!
When in Dublin.. maakt het eigenlijk niet uit welke van de 500 (!) pubs je kiest. Gezellig is het er toch wel. Maar om het échte, Ierse pubgevoel te ervaren is de bruisende wijk Temple Bar dé plek waar de alcohol het meest rijkelijk vloeit. Bestel er fish & chips bij en geniet tot in de vroege uurtjes van traditionele live muziek.

4. Whiskey en bier: meer dan een drankje
Smaakt je Ierse whisky of Guiness naar meer? Ontdek dan in het Irish Whiskey Museum hoe de Ieren hun favoriete drank maken. Of leer in de Guinness Storehouse het geheim achter ‘het zwarte goud’ en hoe je zelf de perfecte pint tapt. Eerlijk is eerlijk, het is aardig toeristisch, maar wel erg leuk.


6. Escape the ordinary: Kilmanham Goal
Lijkt het je wat om eens een bezoek te brengen aan een gevangenis? Het kan in Dublin! In Kilmanham Goal, een oude gevangenis net buiten het centrum, ga je op zoek naar de tragische geheimen van deze leegstaande gevangenis. Een unieke ervaring, mark my words.

7. Geniet van een picknick in ‘t park
Een time-out na een wandeltocht, een boekje lezen of tussen de locals picknicken. St. Stephen’s Green heeft voor ieder wat wils. Vanuit het centrum van Dublin loop je zo dit park in. Gewoon zo’n hele fijne omgeving om even de drukte van de stad achter je te laten.


7. Een klifwandeling op Howth

Dublin is een verrassende stad, maar je citytrip wordt nog veel leuker als je het combineert met de indrukwekkende natuur in Howth. Ik kan er kort over zijn: dit lieflijke vissersdorpje, net buiten Dublin, is waanzinnig mooi. Verschillende wandelroutes leiden je langs de indrukwekkende kliffen aan de kust. Met een beetje geluk spot je zeehonden en dolfijnen!

8. Europa’s meest vriendelijke stad
De Ierse gezelligheid is beroemd! TripAdvisor heeft de stad meerdere keren uitgeroepen tot ‘meest vriendelijke stad van Europa’. En dat merk je meteen, want gezelligheid en Dublin gaan hand in hand. Dublinners staan bekend als opvallend gastvrij en de gezelligheid is nooit ver te zoeken, waar in de stad je ook bent.

Extra tip voor op het lijstje: de wijk ten noorden van de rivier de Liffey is het up & coming deel van Dublin. Noem deze Northside rauw én onontdekt. Must go!

Conclusie: Dublin is echt verrassend leuk. Niet te ver weg, dus perfect om een (lang) weekend te bezoeken. Zeker in de zomer, als het leven vooral op straat afspeelt. Want genieten van een drankje en live muziek is op een fijne zomeravond nog nét even leuker. Heb jij je al door Dublin laten verrassen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.