6x redenen voor een citytrip naar Napels

Napels maakt alle clichés over Italië waar. De stad is rauw, lawaaierig, chaotisch en barst van de energie. Maar ook is het de bestemming met charmante oude straatjes, een mooie baai, het unieke uitzicht op de Vesuvius vulkaan en de liefste mensen. Als je Napels leert kennen, wordt je verrast door zijn charme. No doubt. Ben je benieuwd waarom ik de Zuid Italiaanse stad een absolute must visit vind? Ik geef je zes redenen.

Een citytrip naar Napels? Lees hier waarom.

1. Ervaar het echte Italië
Liefhebbers van het authentieke Italiaanse leven komen in Napels helemaal aan hun trekken. Imagine: smalle straatjes met geurige was die tussen de huizen hangt. Vespa’s die voorbijvliegen. Emmertjes die vanaf balkons gehengeld worden naar iemand op straat en gevuld met potten en pannen terug naar boven komen. Altaartjes waar familieleden worden geëerd. Een hoop geschreeuw, chaotisch verkeer en verpauperde gebouwen. En niet te vergeten de geur van eten die je overal tegemoet komt. In Napoli geniet je van het op en top Italiaanse leven!

2. Adembenemende uitzichten
Op meerdere plekken in de stad geniet je van een waanzinnig mooi uitzicht. Het hoogste punt van Napels, Castel Sant’ Elmo is mijn favoriete uitkijkpunt. Vanaf dit kasteel kijk je uit op het mooie Certosa di San Martino klooster. Maar pas echt fantastisch is het panoramische uitzicht over de stad en de Golf van Napels. Magisch mooi, echt. Op heldere dagen spot je in de verte de eilanden Capri, Ischia en Procida. En je ziet hoe dicht de altijd dreigende Vesuvius vulkaan bij de stad ligt!

3. Alles op loopafstand
Napels is compact, de meeste highlights van de derde stad van Italië liggen vlakbij elkaar. Aan het Piazza del Plebiscito, het grootste plein van de stad, vind je aan de ene kant het Koninklijk Paleis en aan de andere kant ligt de kerk van San Francesco di Paulo. Ook de volkswijk Forcella, de baai en Castel Nuovo liggen op loopafstand. Winkelen kan prima in het historische centrum, in Via Toledo, Via Chaia en de mooie winkelpassage Galleria Umberto.

4. De smaak van Napels
Culinair genieten en Napels gaan hand in hand. De stad is wereldberoemd omdat het dé plek waar de pizza is uitgevonden. Zorg er in ieder geval voor dat je langs Da Michele gaat, anders ben je niet in Napels geweest. De pizzeria, onder andere bekend van Eat Pray Love, is dé place to be voor je ultieme pizza-ervaring. Op het menu staan twee pizza’s, de Marinara en de Margherita. Met verse tomaten, buffelmozzarella, knoflook, oregano en olijfolie heb je een eenvoudige én de meest smaakvolle, lees: goddelijke, pizza ever. Deze voormalig pizza-hater is twee keer bij Michele op bezoek geweest. In drie dagen, welteverstaan.

5. Een prima budgetbestemming
Fun fact: de Zuid Italiaanse stad is lekker goedkoop. Die priceless pizza waar ik nog steeds aan terug denk? Die kost je 4 (!) euro. Voor een cappuccino to go hoef je niet meer dan een euro te betalen. En voor een paar euro reis in 1.5 uur per trein naar Sorrento. Wat een verschil met steden als Florence of Rome!

6. De ideale uitvalsbasis om de Amalfikust te ontdekken
Volgens Goethe is het ‘Eerst Napels zien en dan sterven.’ Napels is een fijne bestemming voor een stedenreis, maar de regio Campania heeft veel meer te bieden. Idyllische eilandjes zoals Capri, Ischia en Procida, om maar een voorbeeld te noemen. Of ga op culturele ontdekkingstocht naar de Romeinse steden Pompeii of Herculaneum en beklim de Vesuvius vulkaan. Bezoek ook zeker de Amalfikust vol romantische baaien met gekleurde huisjes langs de rotswanden en een azuurblauwe zee. Sprookjesachtig mooi!

Een citytrip naar Napels staat gegarandeerd voor een authentieke Italiaanse ervaring. Woorden zeggen veel, maar beelden vaak nog meer! Hier vind je mijn photo diaries van Napels, Pompeii en de Amalfikust. Ben jij ook al in Napels geweest?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.