Bucketlist voor mijn droomreizen

travel bucketlist

Met dolfijnen zwemmen in Mexico. Op Koh Phangan de Fullmoonparty vieren. Na een indrukwekkende reis een bijzondere tattoo zetten. Vrijwilligerswerk de tropen. Een like-the-movies-kiss met een filmster op Times Square. Babytijgers voeren. Per ongeluk mijn voet op een alligator zetten in de Everglades. Dit, en vele andere ervaringen, kan ik intussen van mijn travel bucketlist afstrepen. Maar in plaats van korter, wordt mijn lijst alleen maar langer. Dus zit er maar één ding op: keuzes maken. Welke inspirerende of adembenemende bestemmingen wil ik écht nog ervaren? 

Machu Picchu

1. De Machu Picchu beklimmen

De zeven wereldwonderen hebben me altijd gefascineerd. Vooral de Peruaanse Machu Picchu. Hoe geweldig moet het zijn om na een heftige jungle trail deze verloren Inca stad te ontdekken? Ik kijk er nu al naar uit om de ruïnes tussen de wolken op te zien duiken!

Noorderlicht

2. Het Noorderlicht zien

Vrijwillig de kou opzoeken? Nee, dat is niet mijn ding. Maar voor het magische Noorderlicht maak ik graag een uitzondering. Héél graag zelfs. Als ik ervoor kies om dit unieke natuurverschijnsel in IJsland te zien, kan ik het mooi combineren met zwemmen in The Blue Lagoon. Een bucketlist van 10 reizen vraagt nu eenmaal om creatieve combinaties.

Hawaii

3. Surfen op Hawaii

Ik was een maand op Bali en ik heb niet eens surflessen genomen. Wat heb ik daar spijt van. Of misschien niet? Nu moet ik wel naar Hawaii om daar te leren surfen. Waar kun je dat beter leren dan op dit paradijs? Geen probleem als ik niet een surftalent blijk te zijn. Ik sluit me wel aan bij de relaxte levensstijl van de eilandbewoners.

Tafelberg

4. Op safari door Zuid Afrika

De big five? Ik ga in Zuid Afrika voor de big seven! In de omgeving van Port Elisabeth heb je grote kans om witte haaien en walvissen te spotten. Ook moet en zal ik Kaapstad bezoeken. Ik wil op het strand dansen, uitwaaien op Kaap de Goede Hoop en vanaf de Tafelberg genieten van de ondergaande zon.

Chinese Muur

5. Lopen over de Chinese Muur

Al jaren droom ik erover om naar China op reis te gaan. Wist je dat de ruim 6000 kilometer (!) lange Chinese Muur vanuit de ruimte te zien is? Dit bijzondere bouwwerk geeft meteen een goede reden om de rest van dit bizarre land te ontdekken. En dan liefst met de Trans Siberië Express.

Great Ocean Road

6. Met een camper door Australië

Dit jaar heb ik al drie keer gezegd dat Australië mijn volgende bestemming zou worden. Maar dan wel minimaal een maand. Ik wil oud en nieuw vieren in Sydney, naar de Outback, Great Barrier Reef ontdekken, de paradijselijke Whitsunday Islands bewonderen en roadtrippen via Great Ocean Road. Zei ik een maand? Maak er maar twee van.

Petra

7. Een bezoek brengen aan de historische stad Petra

Petra lijkt me prachtig. Een sprookjesachtige stad, uitgehakt in rode rotsen. Dat kan toch niet tegenvallen? ’s Avonds wordt de oude stad door duizenden kaarsjes verlicht.  Ik zou dit betoverende spektakel graag van dichtbij willen meemaken. Daarna genieten van de sterrenhemel en de stilte van een woestijnnacht. En bij een bezoek aan Jordanië mag drijven op de Rode Zee natuurlijk niet ontbreken!

Japan

8. Overnachten in een traditionele ryokan

Verblijven in een Japanse ryokan lijkt me heerlijk relaxed. Ik zie het al voor me: yukata aan, genieten van de lekkerste gerechten in kleine bakjes, fijn in bad en ontspannen in slaap vallen op je futon. Ook ben ik erg benieuwd naar de mystieke tempels, Mount Fuji en het bijzondere Tokyo.

Escadaria Selaron

9. Tango en samba dansen in Argentinië en Brazilië

In het zuiden van Argentinië wil ik pinguïns aaien en orka’s spotten. En naar ‘het einde van de wereld’: Ushuaia. Via de mooiste watervallen, Iguaza Falls, reis ik daarna door naar Brazilië.  Ik ga me laten verrassen door het uitzicht vanaf de Corcovado Berg en ik wil op Copa Cabana mensen kijken. Natuurlijk zie mezelf al zitten op de Escadaria Selaron, genietende van een koude agua de coco.

Highway 1

10. Roadtrip door Californië

Zonnebril op, muziek door de speakers en roadtrippen maar! Waar kan dit beter dan in de USA? Hoog op mijn lijstje staan de Grand Canyon en Joshua Three Park. Mijn eerdere Californië-roadtrip ging jammer genoeg niet via Highway 1, dit moét ik dus nog meemaken. Op de terugreis wil ik langs New York. No place in the world that can compare. Eigenlijk wil ik ook naar Chicago, de Rocky Mountains en Burning Man Festival. Een aparte USA-bucketlist is maken is misschien een goed plan.

Dit zijn de reiservaringen die ik graag wil beleven. Mijn voornemen was het maken van een wishlist met vijf bestemmingen, maar kiezen is niet mijn sterkste kant. En er missen nog een aantal bestemmingen. So to be continued. Wat staat er op jouw travel bucketlist?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.