Backstage en frontstage op FashionWeek

FashionWeek
Gepubliceerd op FashionWeek, juli 2015

‘Every day is a fashion show, and the world is your runaway’. Het is één van Coco Chanels meest bekende uitspraken en niets is minder waar. Designers, BN’ers, bloggers en overig modeminnend Nederland kunnen vanaf 3 juli hun modehart ophalen bij Mercedes Benz FashionWeek Amsterdam. Vanaf gisteren kon in de Westergasfabriek worden genoten van het officiële catwalkprogramma. De nieuwste lente/zomercollecties voor 2016 waren voor het eerst op de catwalk te zien. Als fashionista wilde ik dat niet missen! Ik heb mijn nieuwste designerheals tevoorschijn gehaald en ik was nieuwsgierig met wat voor moois de zomereditie van FashionWeek me zou gaan verrassen.

FashionWeek

Behind the scenes op FashionWeek

Ik parkeerde mijn auto bij Q-Park en werd daarna, geheel in stijl, door Mercedes op de rode loper afgezet. Meteen werd ik overdonderd door de prachtige meiden en jongens die zich klaar maakten voor de catwalkshow van Aziz Bekkaoui. De repetitie was ook zonder publiek of muziek erg indrukwekkend. In één van de make-up stoelen spotte ik een bekend gezicht. Ik vroeg Yes-R of hij naast rappen een nieuwe carrière als model ambieert, maar hij antwoordde met een lach dat dat niet het geval is. Hij vind de kleding van Aziz fascinerend en daarom is het een eer om als speciale gast in zijn show te lopen.

Bekend modeminnend Nederland

De meeste BN’ers waren buiten in de sfeervolle lounge te vinden, met een cocktail in de hand. Ook hier keek ik mijn ogen uit door het prachtig uitgedoste modepubliek. Zanger Tim Douwsma heeft ondanks zijn drukke agenda tijd kunnen maken om een bezoek aan het evenement te brengen. Het was zijn eerste keer op FashionWeek en hij keek ernaar uit zich te laten verrassen. Fred van Leer is erg blij dat het evenement behouden is gebleven. ‘Er is hard voor geknokt maar ik ben trots dat FashionWeek weer een mooie editie neer gaat zetten’. Ook Bastiaan van Schaik en Ans Markus waren met veel plezier aanwezig op de openingsavond. Stijlicoon Winona de Jong schitterde in haar prachtige jurk en had er veel zin in om zich te laten inspireren. Wat leuk dat iedereen zo enthousiast is!

FashionWeek

Showtime!

Aziz Bakkaoui had de eer de openingsshow van te verzorgen met zijn veelzijdige, prachtige collectie. Op het moment dat Yes-R zijn catwalkdebuut maakte, werd zijn nieuwe single ‘Hallo’ gedraaid. Naast de catwalkshows kan op FashionWeek ook worden genoten van aanstormend talent tijdens Vodafone Firsts Fashion LAB. Designers Judith van Vliet en Chris van den Elzen verzorgden hun inspirerende show ‘Dark Depths’, vol opvallende looks geïnspireerd door de oceaan. De tweede catwalkshow was van Monique Collignon. De elegante modellen, stijlvolle haute couture en beats van Tiësto maakten van deze show een echt spektakel.

Meer dan alleen catwalkshows

Zelf was ik één van de gelukkige eigenaren van het gewilde VIP-bandje voor het feest van Mercedes-Benz, de hoofdsponsor van het evenement. Onder het genot van een heerlijk hapje of drankje was dit bij uitstek de plek om ontspannen te kunnen netwerken. De mysterieuze Mr. White, bekend van Sensation, stond onverwachts achter de draaitafel en wist de gasten prima te vermaken. Ook liet ik nog even mijn nagels bijwerken door de dames van Essie. Wat fijn om je tussen alle drukte door even te laten vertroetelen! Verder zorgt Zalando buiten de catwalk om voor een tiendaags fashion programma door heel Amsterdam.

FashionWeek

Ik heb mijn eerste bezoek aan FashionWeek ervaren als een magische dag vol inspiratie. Voor modeliefhebbers is het zeker de place to be. Wist je dat het ook voor jou mogelijk is om aanwezig te zijn bij de shows? De komende dagen staan onder andere Tony Cohen, Spijkers en Spijkers en Tailor & Elbaz op het programma. Maandag 13 juli zal Nederlands trots Doutzen Kroes de show van de Spaanse Maria Clè Leal bijwonen. Ik ben zeker weer aanwezig, hoewel ik mijn designersheals dan verruil voor wat meer comfortabelere schoenen. Ben jij er ook bij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.