New York: 10x handige apps

New York is een bestemming die je minimaal een keer in je leven bezocht moet hebben. En dan wil je natuurlijk optimaal genieten van alles wat The City te bieden heeft! Apps kunnen je enorm helpen om het maximale uit je citytrip te halen. Zeker als je een New York virgin bent. Benieuwd welke onmisbaar zijn? Ik zet 10 handige apps op een rij die jou, letterlijk en figuurlijk, in The Big App-le op weg helpen. Download & go!

Citytrip in New York? 10x onmisbare apps 

1. Citymapper
Vind je reizen met openbaar vervoer in een overweldigende stad als New York een gedoe? Dan heb je vast Citymapper nog niet ontdekt. Reizen met de metro, bus of trein was nooit zo gemakkelijk! Deze niet-te-missen app vertelt je wat de beste reisoptie is en geeft overzichtelijk meldingen als je over- of uit moet stappen. 
Prijs: gratis
Offline: ja


2. NYC Subway

NYC Subway is met stip mijn favoriete app als ik in NYC ben. De subway, oftewel metro of train, is de meest snelle optie van A naar B te reizen. Met deze app heb je met de handige kaart duidelijk inzicht waar je bent en via welke metrolijn je het beste naar je bestemming reist. Ideaal.
Prijs: gratis
Offline: ja

3. Citi Bike
Lang leve de leenfietsen van Citi Bike! Want: faster than walking, cheaper than a taxi and more fun than a subway. Wil jij ook New York vanaf de pedalen ontdekken? Natuurlijk mag de Citi Bike app dan niet ontbreken in dit lijstje. Hier check je snel waar het meest dichtstbijzijnde station is en hoeveel fietsen hier staan.

Prijs: gratis
Offline: niet optimaal

4. Lyft
De kans is groot dat je Uber al eens gebruikt hebt. Maar ken je Lyft ook al? De service van deze apps is hetzelfde, maar Lyft is alleen in de VS te gebruiken. Als je het nog niet eerder geprobeerd hebt, doe het dan in New York, waar het een big thing is. Di-tip: Google eerst ‘Lyft Promo Code’. You’re welcome.
Prijs: gratis
Offline: nee


5. OpenTable
New York: the city that never sleeps but always eats. Onmisbaar voor op je smartphone: OpenTable. Want vergeet het maar dat in een metropool van ruim 8 miljoen personen altijd plek is in dat ene restaurant waar je zo graag heen wilt. Dit is waar OpenTable je kan helpen met je reservering.

Prijs: gratis
Offline: ja

6. NYTimes
In New York is NYTimes dé musthave app om op de hoogte gehouden te worden. Van het laatste nieuws in de stad én de rest van de wereld. Deze digitale versie van de krant is opgemaakt in de typische The New York Times-layout.

Prijs: gratis
Offline: nee

7. TodayTix
Grote kans dat een Broadway show op je NYC-bucketlist staat. Amirite? TodayTix laat je zien welke shows er dagelijks zijn en heeft vaak goede aanbiedingen. Budget-tip: koop je tickets last minute via de app en bespaar zo aardig wat dollars.

Prijs: gratis
Offline: nee

8. Flush
Hoge nood? Flush to the resque! Met deze app vind je snel en eenvoudig de route naar een openbaar toilet in alle wijken van New York. Waarom heb ik deze app niet eerder ontdekt? Ik kan niet meer zonder!

Prijs: gratis
Offline: nee

9. TripIt
Voor een controlfreak like me is TripIt perfect voor je digitale reisadministratie. In deze app bewaar je al je reisplanningen op één plek: vluchtgegevens, boekingsnummers van accommodaties en andere bevestigingen. Vanuit TripIt deel je je reisgegevens makkelijk per e-mail. Ik ben fan.

Prijs: gratis met betaalde upgrade
Offline: ja

10. Timeshifter
Je eerste dagen in New York laten verpesten door een jetlag? You ain’t got time for that! Timeshifter werkt simpel: je voert je vluchtgegevens en je slaappatroon in de app. Deze berekent vervolgens de ideale tijd om te gaan slapen en op te staan om zo min mogelijk last te hebben van een jetlag.

Prijs: gratis
Offline: nee

Met welke apps heb jij goede ervaringen in New York?

Op Diary of Di geen gebrek aan New York tips! Reis je voor het eerst naar The Concrete Jungle en zie je door de wolkenkrabbers de jungle niet meer? Bekijk dan snel mijn praktische tips en check de beste adresjes en hidden gems in alle wijken in Manhattan. Aanraders voor gratis activiteiten? De leukste parken New York? Of activiteiten voor een regenachtige dag? Ook die heb ik voor je! 

Over hidden gems gesproken, zoek je naar tips buiten de gebaande paden? Dan gaan wijken als East Village, de Lower East Side maar ook Brooklyn jou niet teleurstellen!

Twijfel je of je voor het beste NYC-uitzicht naar Empire State Building, Top of The Rock, One World Observatory, The Edge of SUMMIT One Vanderbilt moet gaan? Graag help ik je hier met deze keuze. Nog één budget-tip: het uitzicht vanaf een rooftop-bar is zeker zo waanzinnig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *