8x Amerikaanse steden die ik wil bezoeken

Een nieuw jaar betekent voor mij een nieuwe travel wishlist. Dit keer beperk ik me tot één bestemming. Pas drie keer ben ik de oceaan overgevlogen om van Amerika te genieten. Such a shame! Want naast highlights als Miami en San Francisco zijn er zoveel andere Amerikaanse steden die ik graag wil bezoeken. Mijn definitie van de American Dream? Dat is om deze 8 steden in real life kunnen ervaren. Droom je ook even mee?

De Amerikaanse steden op mijn travel wishlist


1. San Diego (Californië)
Dat iedereen weg is van San Francisco, begrijp ik als geen ander. Maar waarom hoor ik zo weinig over the next best van de Westkust, San Diego? Met een enorme kustlijn, mooie valleien en de ligging tegen de Mexicaanse grens, is San Diego een stad waar ik me prima zou kunnen vermaken. Plus: hoe tof zou het zijn om luipaardhaaien te spotten? Om een échte tequila te drinken in Tijuana? En om een ghost town te bezoeken? Need to say more? 

2. Los Angeles (Californië)
Het is duidelijk dat niet iedereen Los Angeles in zijn hart sluit. Zelf heb ik ook zeker niet het beeld dat ‘The City of Angels’ zo sfeervol zal zijn als New York of San Francisco. Maar come on, Beverly Hills en Hollywood moet je toch eens zelf beleefd hebben? En ik zie mezelf al, like the movies, rolschaatsen over Venice Beach!

2. Carmel by the Sea (Californië)
Carmel by the Sea mag zeker niet ontbreken op mijn lijstje van Amerikaanse steden. Tijdens de roadtrip van Las Vegas naar San Francisco, stopten we al even bij deze lieflijke kustplaats. ‘I’ll be back’ zei na ons korte bezoekje aan Carmel wat lang genoeg was om verliefd te worden op dit stadje. De met bloemen omringde huizen lijken uit een romantisch sprookje te komen en het (witte!) strand is zó fijn. Een oase van rust. Ja, in Carmel zou ik willen trouwen. Bij wijze van spreken, natuurlijk.

4. Chicago (Illinois)
Eigenlijk had ik Chicago bovenaan deze travel wishlist moeten zetten. Geen idee eigenlijk waar mijn wens om Chicago te bezoeken vandaan is gekomen, maar ik moét en zal erheen gaan. De mooie parken, het Lake Michigan en een skyline waar je U tegen zegt is voor mij de ultieme mix voor een fijne citytrip. En last but not least: een selfie maken bij ‘The Bean’ in het Millenium Park (je weet wel, die enorme druppel uit veel films) is toch wel een bucketlist-dingetje.

5. Honolulu (Hawaii)
Aloha! Ja, ook het paradijselijke Hawaï hoort natuurlijk bij de Verenigde Staten. Daarmee is Honolulu misschien wel de meest verrassende Amerikaanse stad in deze lijst. Surfen, zwemmen en joggen op Waikiki Beach lijkt me perfect na een citytrip in één van de andere Amerikaanse steden.

6. Savannah (Georgia)
Toen ik mijn vriendinnetje, een echte Amerika-expert, vroeg welke stad niet mocht ontbreken in deze blog, zei ze volmondig: Savannah. Eerlijk gezegd wist ik niet eens de ligging van deze stad, laat staan wat ik ervan zou kunnen verwachten. Maar door Google Images begrijp ik nu waarom Savannah de meest romantische, en misschien wel de mooiste, stad van Amerika genoemd wordt. Such a beauty! Kenmerkend voor Savannah zijn de lange lanen met prachtige eikenbomen die een mystieke sfeer uitstralen.

7. Charleston (South Carolina)
Ook Charleston is een -voor mij-  minder bekende stad aan de Amerikaanse Oostkust. De tijd lijkt er stil te hebben gestaan! Je ziet er typisch Amerikaanse villa’s met mooie veranda’s en enorme tuinen. Hier vind je geen Amerikaanse ketens maar kleine, authentieke restaurantjes. Charleston heeft heeft zo zijn eigen charmes waar ik érg benieuwd naar ben. Een gevalletje: wil ik zelf meemaken.

8. New York (New York)
Save the best for last. De ultieme plek waar je all-out kunt gaan is natuurlijk New York. Een wereld op zich. Hoewel de kans klein is dat mijn vorige citytrip naar New York wordt overtroffen, kan ik niet wachten om weer een ticket naar The Concrete Jungle te boeken. Mijn lijstje met wanna go NY-hotspots wordt steeds langer, hoogste tijd dus om snel te gaan! Dit keer wel met een limiet op mijn MasterCard. I learned the hard way.

Vind jij Amerika ook zo’n geweldige bestemming? En welke Amerikaanse steden wil jij graag nog bezoeken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.