8x flexwerken in Rotterdam


Buiten de deur werk ik vaak fijner dan thuis. Dus combineer ik bloggen graag met het ontdekken van leuke hotspots waar ik achter mijn laptop kan werken. Flexwerken wordt steeds populairder en in Rotterdam is geen tekort aan plekken waar je in een creatieve omgeving kunt werken. Dus ga ik voor de werkplekken waar ik onder het genot van een lekkere lunch inspiratie op kan doen. Waar moet je zijn? Ik deel graag mijn meest favoriete adresjes om te flexwerken in Rotterdam met je. 

Mijn favoriete plekken om te flexwerken in Rotterdam


1. Bertmans
Inmiddels heb ik heel wat locaties gezien, maar Bertmans blijft mijn favoriete plek om te flexwerken in Rotterdam. Mede omdat ze alleen maar gezonde (en lekkere!) guilt free gerechten op de kaart hebben. Ik zou graag mijn aanraders met je willen delen, maar eerlijk is eerlijk, alles is even lekker. En je kunt bij Bertmans ook nog eens werken in een gezellig sfeertje. Probeer wel buiten lunchtijd te gaan, want het is een populaire hotspot en een plekje achterin, met een stopcontact, is het toch meest prettig om goed te kunnen werken.
Prijs voor een verse muntthee: € 3,-
Waar? Zaagmolenkade 15 


2. Coffeelicious
Houd je van werken met daarbij een goede kop koffie? Dan is Coffeelicious echt iets voor jou. Niet alleen de beste koffie is reden voor een bezoekje, ook is dit een ideale plek om neer te strijken als je ontspannen wilt flexwerken. De wifi is snel en het is niet te druk. Je kunt hier werken aan een grote tafel. Dat vind ik persoonlijk heel fijn. Yes, hier wil je heen!
Prijs voor een verse muntthee: € 2,75
Waar? Nieuwe Binnenweg 174


3. STROOP

Bij STROOP ga je vol creativiteit aan het werk. Dat kan niet anders. Want door de fijne huiskamersfeer en de gezelligheid van de medewerkers wordt jij sowieso geïnspireerd. En schijnt het zonnetje? Dan drink ik mijn munttheetje het liefst buiten. Met een vers gebakken stroopwafel, uiteraard. Voor de mede-liefhebbers van chocolade met caramel en zeezout: probeer de zeezout-wafel. Thank me later.
Prijs voor een verse muntthee: € 2,50
Waar? Mathenesserweg 21b


4. Stations Huiskamer
De Stations Huiskamer op Centraal Station blijft een fijne plek. Niet alleen als je nog even tijd over hebt voor je de trein in stapt maar ook wanneer je, like me, graag buitenshuis werkt. Hier werk je in een prettige setting met schemerlampjes, leren banken en leuke zithoekjes. Vanachter de lange tafel kijk je uit op de levendige stationshal. Voordeel: je mag hier blijven zo lang je wilt, óók zonder iets te bestellen. Van mij mag dit concept op veel meer stations komen!
Prijs voor een verse muntthee: € 2,50
Waar? Stationsplein 1


5. Lebkov & Sons
Per toeval ontdekte ik dat je bij Lebkov & Sons naast het scoren van koffie to go ook prima je laptop open kunt klappen. Het is een dynamische en lichte werkomgeving, door de grote ramen komt er veel daglicht naar binnen. Ik zoek hier het liefst een plekje boven bij de leestafel vol tijdschriften en kranten. Dat vind ik altijd fijn, om tussen het werken door wat (blog)inspiratie op te doen. Boven heb je ook het beste uitzicht op het Stationsplein, om tussendoor lekker mensen te kijken.
Prijs voor een verse muntthee: € 2,80
Waar? Stationsplein 50


6. Altijd in de Buurt
Nog zo’n fantastische plek is Altijd in de Buurt. Neem hier plaats in één van de zithoekjes, of ga aan de lange tafel zitten en pauzeer met een theetje in je hand op de schommel. Het is maar waar je voorkeur naar uitgaat! De wifi is prima en er hangt een relaxte sfeer. Heb je wat privacy nodig tijdens een meeting? Dan kun je gebruik maken van één van de de huisjes. Trek? Geen nood, Altijd in de Buurt heeft een verrassende kaart. Zo wordt er chicken & waffles geserveerd en ja, die combi is echt ultiem.
Prijs voor een verse muntthee: € 2,80
Waar? Weena 709

7. Weena
Wanneer ik geen afspraken heb, ga ik graag aan één van de lange tafels zitten bij Stadscafé Weena. Maar ook als je een afspraak hebt, is Weena meer dan geschikt. Deze fijne hotspot hartje centrum heeft een industriële vibe. De ruimte is aangekleed met zwart-witte vloertegeltjes en prachtige planten. Love it! Daarnaast, niet onbelangrijk als je ergens voor lange tijd wilt werken, is de menukaart meer dan prima.
Prijs voor een verse muntthee: € 2,70
Waar? Weena 202


8. citizinM Rotterdam
Eentje die is binnengestormd in mijn favorietenlijst is citizinM. Werken in dit designerhotel is weer eens wat anders dan werken in een koffietentje. Hier waan ik me altijd even in een buitenlandse omgeving. citizenM is rustig maar hartstikke sfeervol door de prachtige kunstwerken. Helemaal Instagram-proof. Heb je behoefte aan een workbreak? Plof dan neer op de bank en zap naar je favoriete programma. Extra pluspunt: het fijne uitzicht over de Oude Haven.
Prijs voor een verse muntthee? € 3,-
Waar? Gelderseplein 30

Heb jij nog tips waar je leuk kunt flexwerken in Rotterdam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.