6x Hotspots in Breda

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een dagje Breda is áltijd een goed idee. Breda is een gezellige stad met een bourgondisch sfeertje. Jarenlang heb ik met veel plezier in ‘de Parel van het Zuiden’ gewoond maar de laatste tijd zijn de nieuwe, trendy tentjes als paddenstoelen uit de grond geschoten. I like! Ik ging op zoek naar de leukste hotspots in Breda en heb ze hier voor je opgesomd. Kijk je mee?

Mijn favoriete hotspots in Breda

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Een fijne start van de dag
Door veel insiders uit Breda werd Yirga getipt. Een hippe urban espresso bar, in één van de oudste straatjes van Breda. Van het fleeky interieur en ontspannen huiskamersfeertje alleen al word ik vrolijk. En, niet onbelangrijk, de soja latte is érg lekker. Naast koffie drinken kun je hier ook ontbijten, lunchen of een taartje eten. Fijn plekje hoor!

Waar? Yirga
Sint Annastraat 19c
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Verrassende cadeautjes bij Noos31
Looking for something special? Met de decembermaand in aantocht is een bezoekje aan Noos31 Originalstore een slimme zet. De tofste niet-standaard cadeaus (ook voor jezelf!) scoor je hier. Van bijzondere woonaccessoires, wannahave boeken tot leuke sieraden, Noos31 has it all. Lukt het jou om hier met lege handen weg te gaan? Mij niet!

Waar? Noos31
Sint Janstraat 25
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Sfeervol genieten bij In Kannen en Kruiken
Als ik nog in Breda zou wonen, zou de leestafel van In Kannen en Kruiken waarschijnlijk de plaats zijn waar ik vaak zou gaan bloggen. Of ik zou op de bank bijkletsen met een vriendinnetje onder het genot van een Chai Latte. En als ’t zonnetje zich laat zien, een krantje lezen in de fijne stadstuin. Er hangt bij IKEK een heerlijke sfeer in een mix van retro vintage en industrieel design. En daar hou ik van! Op de kaart staan verantwoordelijke gerechten met zo min mogelijk onnatuurlijke toevoegingen. Hier kan ik mijn healthy hartje dus prima ophalen.

Waar? In Kannen en Kruiken
Veemarktstraat 45OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Een swingende lunch!
Aan de andere kant van de straat, op nummer 56, vind je PuiCk. Een bezoek aan PuiCk is een beleving op zich! Het is een conceptstore en lunchspot in één, ingericht met industriële vintage meubels, Chesterfield banken én er hangen schommels aan het plafond van deze hangout (letterlijk). Alsof schommelend lunchen niet bijzonder genoeg is, heeft PuiCk een originele kaart waarbij het lastig kiezen is. Mijn oog viel op een salade met aubergine, tomaten hummus en papadum. Een erg goede keuze! Leuk: bijna alle hebbedingen die je ziet, zijn te koop.

Waar? PuiCk
Veemarktstraat 56OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. The best things in life are sweet!
A Cup of Cake is een meisjesdroom voor de zoetekauw (guilty!). In een lieflijke Alice in Wonderland-omgeving geniet je hier van de lekkerste cupcakes en brownies. Met smaken als Peanut Butter Jelly, Red Velvet, Vanilla Fudge en marshmallow-thee is dit zaakje voor mij winning. Je kunt ook zelf je eigen cupcakes ontwerpen. Hoé leuk is dat?

Waar? A Cup of Cake
Sint Janstraat 6breda-4

6. Koffie drinken in een groene oase
Koffiebars zijn hot in Breda! Wat mijn betreft moet je in deze stad sowieso koffie drinken bij deze gelijknamige hotspot. Met veel licht, groen en een knusse binnentuin is Sowieso een oase van rust in het centrum van Breda. Naast de bekende soorten koffie en thee kun je ook je eigen verse sapje samenstellen. De geur van versgebakken appeltaart is god-de-lijk en zo zien de andere guilty pleasures er ook uit. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan het toilet voor een ‘Say hi to yourselfie’ in de bijzondere spiegel.

Waar? Sowieso Koffie
Nieuwstraat 36

Heb je zelf nog tips voor een dagje Breda? Laat ze dan vooral hieronder weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.