Jaaroverzicht: mijn reizen in 2017

2018 staat voor de deur! Vóór de champagne wordt ontkurkt, sta ik graag nog even stil bij de afgelopen 12 maanden. De ontelbaar veel bijzondere momenten maakten van 2017 een fantastisch reisjaar. Voor geweldige citytrips pakte ik 10 keer mijn koffer in, ik beleefde in Normandië een onvergetelijke bruiloft en ik reisde, tot twee keer toe, naar amazing New York. Blik je mee terug op al het moois wat ik in 2017 gedaan heb?

Januari 2017 

De eerste maand van 2017 staat niet in het teken van reizen maar van mijn nieuwe baan. Dit bijzondere avontuur is hartje centrum in Amsterdam. Wat fijn om in the next best city alle must sees en hotspots nóg beter te leren kennen!

Februari 2017

Naast het terugblikken op mijn fantastische reizen van 2016, beleef ik minstens zoveel plezier aan het vooruitkijken naar wat dit jaar gaat brengen. Ik word intens gelukkig van andere culturen en vreemde talen en voel continue de drang om nieuwe bestemmingen te ontdekken. Als ik geen reis op de planning heb staan, word ik onrustig. De donkere wintermaand februari stond daarom in het teken van de eerste reisplannen voor 2017. 

Maart 2017 – Antwerpen

De lente kondigde zich aan met een overvloed aan kleuren en ik beleefde in Antwerpen het ultieme vakantiegevoel dichtbij huis. Bij onze Zuiderburen ging ik op zoek naar de tofste adresjes, ik struinde door de straatjes in ’t Zuid en genoot van het prachtige uitzicht vanaf het dakterras van het MAS.

April 2017 – Florence & Parijs

In Florence bracht ik mijn Paasdagen door. Het was in de Toscaanse hoofdstad op en top genieten van la bella vita: een overload aan cultuurschatten én fantastisch eten. Wat is Italië fijn! Mijn camera en ik waren dikke vrienden, dat zie je in de photo diaries van dag 1, dag 2 en dag 3. Na Florence was het tijd voor een rendez-vous met Parijs. Met vrienden wandelde ik door het lieflijke Montmartre, ontdekten we het geheim achter The Little Red Door en picknickten we met Ladurée taart en champagne in het prachtige Parc Buttes-Chaumont.

Mei 2017 – Berlijn


Eind mei stapte ik weer in het vliegtuig. Bestemming: Berlijn. De thermometer tikte 26 graden aan en zo maakte ik opnieuw kennis met deze stad die in mijn herinneringen alleen maar koud kon zijn. We dwaalden eindeloos door Neuköln, Prenzlauerberg en Mitte, fietsten over Tempelhof, leerden de doorbitch van Berghain kennen en genoten intens van de heerlijke vibe in Mauerpark. Ik kijk met héél veel plezier terug op Berlijn!

Juni 2017 – Étretat


Eindelijk was het juni, het moment waar ik enorm naar uit heb gekeken! Er stond wel een héél bijzonder reisje op de planning. Met mijn familie maakte ik een roadtrip naar Normandië, waar mijn broertje en schoonzusje elkaar op een zonovergoten dag het jawoord gaven. Wat een droomhuwelijk op een adembenemend mooie locatie! Het verraste me dat er dichtbij huis zoveel moois te ontdekken is. Als het even kan, ga ik in 2018 terug naar Étretat om de fijne herinneringen op te halen.

Juli 2017 – Londen

De zomermaanden zijn er voor genietmomenten. Geniet-stad nummer 1? Londen of course! Hoe vaak ik er ook kom, ik ben gek op deze stad en voel me er elke keer thuis. Ik ging naar de leukste plekken in Shoreditch, voegde Sky Gardens toe aan mijn meest favoriete plekken in Londen en genoot in Camden Town van de beste streetfood.

Augustus 2017 – Gent

Gent, de stad die bekend staat om zijn Belgische gezelligheid, stond in augustus op de planning. Eén dag was te kort om Gent goed te ontdekken, maar wat ik in het historische centrum heb gezien, was prachtig. Met name het charmante wijkje Pathershol vond ik geweldig. Langs de rivier de Leie genieten van ’t zonnetje met een groot glas Kriek in mijn hand, maakte het plaatje compleet.

September 2017 – New York


De volgende maand was ik birthdaygirl in New York. En the city that never sleeps heeft mijn hart gestolen. Het is onmogelijk om één hoogtepunt te kiezen want heel New York is één groot hoogtepunt. Wat een energie! Het was eind september op en top zomer en iedere dag wandelde of fietste ik van vroeg tot laat door de stad. Van de bekende highlights in Midtown en tot de hidden gems Downtown in Greenwich, SoHo, NoLita, East Village en Brooklyn.

Oktober 2017 

Na zoveel fijne citytrips doe ik in oktober weer veel leuke dingen in Rotterdam, de enige stad waar ik tijdens het reizen heimwee naar heb. Toegeven: je moet Rotterdam leren kennen maar deze stad wordt alleen maar leuker! En mijn hometown zag er in de mooiste herfstkleuren weer magisch uit.

November 2017 – Napels & Londen

In november gaf ik #diaryofdicitytrips17 nog een kleine boost. Napels is de meest verrassende bestemming die ik dit jaar bezocht heb. De Zuid Italiaanse stad en de Amalfikust stonden al lang op mijn wishlist en ik vind eigenlijk dat deze op ieders lijstje zouden moeten staan. Waarom? Dat lees je hier. Direct na thuiskomst reisde ik weer een weekendje naar Londen. Because London is always a good idea. Deze dagen stonden vooral in het teken van (kerst)shoppen en lekker eten en drinken.

December 2017 – New York


All good things come in two. Op de valreep maakte ik weer een tripje naar New York om nog meer van mijn NY-bucketlist af te vinken. Deze stad werkt als een magneet en ik voel me enorm bevoorrecht dat ik terug ben gegaan. Opnieuw ging ik in East Village, SoHo en Greenwich op zoek naar de leukste adresjes, ik ontdekte meer bijzondere delen van Brooklyn en beleefde de ultieme wow-factor in het in kerstsfeer gehulde Midtown. Mijn liefde voor New York is alleen maar gegroeid en dat zullen jullie zeker nog terug gaan lezen!

2017 eindigde voor mij perfect met opnieuw een onvergetelijk avontuur in de stad der steden. Komend jaar gaat er een lang gekoesterde reisdroom in vervulling. Ik kan niet wachten om het met jullie te delen! Sowieso kijk ik er enorm naar uit om in 2018 weer mooie verhalen voor jullie te gaan schrijven. Wat ben ik dankbaar voor alle lezers die mijn reisdromen volgen!

Welke bestemmingen heb jij in 2017 bezocht? En welke stad of welk land was jouw favoriet? Alvast een onvergetelijk (reis)jaar gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *