15 redenen voor een citytrip naar Praag

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Praag stond al jaren op mijn to go list, zonder dat ik een goed beeld had wat ik van deze stad kon verwachten. Ik liet me verrassen. En hoe! De Tsjechische hoofdstad is zó charmant en sprookjesachtig mooi. Ik had niet verwacht dat Praag zo’n indruk op me zou maken. Het voelt alsof je terug in de tijd gaat, op een hele sfeervolle manier. Waarom is deze stad een must see? Ik heb het voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

15 redenen waarom je Praag bovenaan je lijstje moet zetten

 1. Nee, Praag is geen dure stad. Perfect zelfs voor een budget citytrip. Waar anders koop je een biertje voor omgerekend één euro of eet je een maaltijd voor zo’n vijf euro? Voor een retourticket hoef je zeker niet meer dan 100 euro te betalen.
 2. Zelden heb ik o zo sympathieke locals ontmoet als in deze stad. Zo werd ik steeds ongevraagd geholpen zodra ik de plattegrond uit mijn tas haalde en Tsjechen weten als geen ander wat (oprechte) klantvriendelijkheid is!
 3. Praag barst van de historische bezienswaardigheden. Maar er is zoveel meer dan alleen de Astronomische Klok, Praagse Burcht en Karelsbrug. Je kunt eindeloos rondlopen in indrukwekkende wijken zoals Staré Mesto, Josefov en Malá Strana. In de pittoreske straatjes is het ene gebouw nog mooier dan het ander. Laat je verrassen!
 4. Naast alle populaire (toeristische) plekjes, is Praag ook hot & happening. Denk aan leuke koffietentjes, trendy cocktailbars en hippe eettentjes.
 5. Ik ben gek op plekken waar ik kan genieten van een uitzicht over de stad. En Praag heeft uitzichtjes waar je U tegen zegt! Mijn meest favoriete hotspots with a view lees je hier binnenkort.
 6. Verrassende locaties in de stad die je zelf moet ervaren? Op het Kampa-eiland, onder de Karelbrug, waan je je even in Venetië.  Of heb je zin in een stranddagje? Ga dan naar Zlute Lazne, het stadsstrand aan de rivier. En ontdek de niet alledaagse kunstwerken van David Černý die je ‘verstopt’ door de hele stad tegen kunt komen.
 7. Praag is compact, alle bezienswaardigheden liggen redelijk dicht bij elkaar. Praag wordt ook wel de stad voor voetgangers genoemd en dat is meer dan terecht want de stad is prima te voet te verkennen. Vergeet je wandelschoenen dus niet!
 8. Pak je toch liever het openbaar vervoer? Dat is in Praag prima geregeld, de tram en metro brengen je overal in en rondom de stad. Een kaart voor drie dagen koop je al voor 310 Kc (omgerekend zo’n 11 euro).
 9. Heb je behoefte aan wat rust? Bezoek dan één van de parken of binnentuinen. Ga hier tussen de locals op een bankje zitten en geniet van de stilte!
 10. Make a wish: in het midden van de Karelsbrug staat een koperen kruis. Fluister je wens en deze zal uitkomen. Ik ben benieuwd!
 11. Na al het wandelen kunnen je voeten vast een massage gebruiken. Dan ben je in Praag op de juiste plek, want de Oude Stad zit vol met massagesalons. U know, die échte goede massages zoals alleen Thaise dameshanden kunnen geven. En het is nog betaalbaar ook. Voor een massage van 30 minuten ben je 500 Kc (zo’n 18 euro) kwijt.
 12. Je bent niet in Praag geweest als je geen trdelnik (probeer maar eens uit te spreken) hebt gegeten. De combinatie van deze guily pleasure met ijs en slagroom is een winnaar, maar je kunt het ook eten met Nutella, apfelstrudel of zelfs met kaas. Volgens locals eet je de beste bij Good Food, op steenworp afstand van de Karelsbrug.
 13. Ook op culinair vlak heeft Praag mij verrast. Traditionele gerechten zoals goulash, knoedels en gebraden eend kun je overal eten. In Tsjechië zit je vaak met anderen aan tafel en dat zorgt voor de leukste ontmoetingen. Ik hou ervan!
 14. Waarschijnlijk had je deze tip ergens bovenaan de lijst verwacht: Praag is dé stad voor bierliefhebbers. Tsjechen zijn zelfs de grootste bierdrinkers ter wereld. Als je een pivo bestelt, krijg je -jawel- automatisch een halve liter. Dus je bent gewaarschuwd. Of ga voor het ‘verboden’ drankje absint, met maar liefst 70% alcohol. Geen zin in een kroeg of absintbar? Er zijn genoeg trendy cocktailhotspots!
 15. Met alle prachtige uitkijkpunten is Praag één van de steden waar ik de meest magische zonsondergangen heb gezien. Dan is de ‘Gouden Stad’, voor mij, op zijn aller-mooist!

Praag is één van de meest magische Europese steden die ik heb gezien. Werkt mijn enthousiasme aanstekelijk? Hou dan deze blog in de gaten voor mijn photo diaries!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.